Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Να τολμάμε να αγωνιζόμαστε!
Να μαθαίνουμε να νικάμε!

.....

Και ενώ λοιπόν ο λαός ζει σ' αυτή τη φάση, μια πολύ δύσκολη περίοδο και σε συνθήκες που αδυνατεί να αποκρούσει την επίθεση που του γίνεται, βομβαρδίζεται καθημερινά από λύσεις και προτάσεις. Οχι μόνο από το σύστημα αλλά και από την όποια Αριστερά φανταστείτε. Λύσεις του... αέρα και φαεινές περί ριζικών αλλαγών, ριζικών νόμων και άλλα κούφια. Εμείς βέβαια στο ΚΚΕ(μ-λ) δεν συμφωνούμε ότι δεν υπάρχει διέξοδος. Υπάρχει λύση ή, καλύτερα, απάντηση ή, αν θέλετε, προοπτική. Είναι «εύκολο» να την περιγράφεις αλλά αρκετά απαιτητική και κυρίως, όπως είναι σήμερα οι συσχετισμοί, θα απαιτήσει χρόνο για να εγγραφεί βαθιά στη συνείδηση και την πράξη των μαζών.
Είναι η προοπτική της σύγκρουσης με το σύστημα, στην προοπτική της ανατροπής του και της οικοδόμησης μιας άλλης κοινωνίας. Και στη χώρα μας και σ' όλο τον πλανήτη, τηρουμένων των αναλογιών και των ιδιομορφιών.
Είναι η μόνη ιστορικά δικαιωμένη προοπτική που είναι σε θέση να συγκεντρώσει δυνάμεις και να δώσει προοπτική, υπόσταση, περιεχόμενο στις εξεγέρσεις, στα ξεσπάσματα, στις αντιστάσεις. Η προοπτική της επανάστασης, δηλαδή, που είναι επείγουσα και αναγκαία (αντικειμενικά) γιατί είναι και η μόνη ουσιαστική απάντηση που μπορεί να προλάβει την καταστροφή που «υπόσχεται» ο καπιταλισμός έτσι όπως έχει εξελιχθεί στο σημερινό ιμπεριαλιστικό στάδιο.
Το θέμα είναι ότι αυτή η προοπτική δεν χαρίζεται στους λαούς, ούτε μπορούν να την περιμένουν σαν μάννα εξ ουρανού, ούτε στη δευτέρα παρουσία. Είναι μια προοπτική που πρέπει να χτιστεί γερά από σήμερα, από χθες, μέσα στους αγώνες και στις συγκρούσεις. Μόνο έτσι άλλωστε αυτή η γενικόλογη προοπτική μπορεί να παράξει άμεσα αποτελέσματα και να φέρει επιμέρους νίκες. Ετσι μόνο μπορούμε να ανακόψουμε τη βαρβαρότητα της εποχής. Κάθε άλλη εύκολη, γρήγορη και κυρίως ανώδυνη λύση αποδεικνύεται ανώδυνη για το σύστημα και πολύ επώδυνη για το λαό.

Απόσπασμα από το κεντρικό άρθρο της τελευταίας Προλεταριακής Σημαίας, ολόκληρο εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: