Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Εκβιάζει το λαό να βγάλει μόνος του τα μάτια του. Αναγορεύει σε «πατριωτικό» καθήκον τη συναίνεση στα μέτρα που έχει ανάγκη η πλουτοκρατία.



ΚΚΕ: Απ' άκρη σε άκρη πρέπει να ακουστεί σε όλη τη χώρα ότι δε δέχεται ο λαός να πληρώνει για την κρίση και το χρέος. Να αξιοποιήσει δοκιμασμένα όπλα, να συσπειρωθεί γύρω από το ταξικό κίνημα, να γίνει το πιο ισχυρό αντίπαλο δέος απέναντι σε κυβέρνηση - τρόικα - μονοπώλια
  • Αποφασισμένη η κυβέρνηση να περάσει διά πυρός και σιδήρου τα νέα μέτρα - κόλαση για το λαό, για να σωθούν οι μεγαλοεπιχειρηματίες, όπως επιδιώκουν, επίσης, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. και τα άλλα κόμματα του συστήματος.
  • Κάθε εργασιακός χώρος, κλάδος και συνοικία πρέπει να μετατραπεί σε κέντρο αγωνιστικής συσπείρωσης, αλληλεγγύης και αντεπίθεσης. Μάχες παντού, για να μην περάσουν τα μέτρα, μάχη παντού κατά των κομμάτων και της κυριαρχίας του κεφαλαίου, του στηρίγματός του, της ΕΕ.
  • Η πανεργατική, παλλαϊκή συμμετοχή στην απεργία, που καλεί το ΠΑΜΕ, στις 15 Ιούνη, πρέπει να σημάνει την αρχή μιας νέας ταξικής και πολιτικής αντεπίθεσης, κλιμάκωσης για τη ριζική αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων.
  • Ο λαός να χρησιμοποιήσει τη δύναμή του. Λαϊκή συμμαχία, για τη Λαϊκή Εξουσία, με αποδέσμευση από την ΕΕ, για Λαϊκή Οικονομία. Να στηριχτεί στο ΚΚΕ, στην εμπειρία του, στη μαχητικότητα, στη σταθερότητά του.
Πατριωτισμός για την κυβέρνηση είναι η συναίνεση στη βάρβαρη πολιτική που υπηρετεί το κεφάλαιο και πασχίζει να διασφαλίσει τα συμφέροντά του σε συνθήκες κρίσης. Αυτό διακήρυξε - επί της ουσίας - χτες στη Βουλή ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου,αναγορεύοντας μάλιστα σε υπόδειγμα πατριωτισμού τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ., Γ. Καρατζαφέρη!
Απαντώντας σε Ερωτήσεις τόσο του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. όσο και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα, σχετικά με το μακροπρόθεσμο πρόγραμμα, αναπαρήγαγε και αυτός τα ιδεολογήματα περί εξάρτησης δήθεν της χώρας από ξένα κέντρα και επιχείρησε να παρουσιάσει την πολιτική της κυβέρνησης ως προσπάθεια απεξάρτησης της Ελλάδας από το διεθνή δανεισμό. Προσπάθησε δηλαδή να κρύψει τη συνευθύνη της κυβέρνησης, που μαζί με την ΕΕ και το ΔΝΤ πολεμάνε το λαό για λογαριασμό της πλουτοκρατίας και να δώσει «πατριωτικό» δήθεν περιεχόμενο στην πολιτική υπέρ του κεφαλαίου, καλώντας και μ' αυτόν τον τρόπο το λαό να συναινέσει στη σφαγή του.
Οπως χαρακτηριστικά επισήμανε, ο πρωθυπουργός «είναι στόχος μας η μείωση των ελλειμμάτων, να μη δαπανούμε περισσότερα από όσα παράγουμε. Να μη χρειαζόμαστε δηλαδή όλο και περισσότερα δανεικά για να μπορούμε να επιβιώσουμε. Αυτό αποτελεί σήμερα το βασικό λόγο της εξάρτησής μας, αν θέλετε της κηδεμονίας, της επιτήρησης στην οποία μπήκαμε όχι σήμερα αλλά εδώ και χρόνια. Και όσοι θέλουν πραγματικά να σταθούν αυτό αποτελεί πρώτο διακύβευμα».
Αυτό που δε λέει ο Γ. Παπανδρέου είναι ότι τα δάνεια δεν πάνε στους μισθούς και τις συντάξεις, σε δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, Παιδεία και Πρόνοιας, αλλά γίνονται επιδοτήσεις και προνόμια υπέρ της πλουτοκρατίας ή κατευθύνονται στην αποπληρωμή παλιότερων δανείων. Αλλωστε, και την περίοδο της καπιταλιστικής ανάπτυξης, οι εργαζόμενοι και ο λαός έβλεπαν τα δικαιώματά τους να τσακίζονται σε όλα τα επίπεδα.
Ο Γ. Παπανδρέου ανακήρυξε τον ΛΑ.Ο.Σ. σαν τον πιο αξιόπιστο σύμμαχο της κυβέρνηση, λέγοντας στον Γ. Καρατζαφέρη ότι«αναγνωρίζω ότι - παρά τις ιδεολογικές μας διαφορές - έχετε κρατήσει μία στάση που θεωρώ ότι είναι πράγματι υπεύθυνη στάση απέναντι στο θέμα του μνημονίου, μια πατριωτική στάση θα την έλεγα εγώ». Για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, αναφέρθηκε σε ένα ευνοϊκό καθεστώς για«προσέλκυση επενδυτών με αξιοποίηση της περιουσίας του δημοσίου»,δείχνοντας ότι όλες οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης στόχο έχουν να δημιουργήσουν ένα πιο ευνοϊκό περιβάλλον στην πλουτοκρατία για να επενδύσει τα συσσωρευμένα κεφάλαιά της.
Ο Γιώργος Παπανδρέου ανήγγειλε επίσης ευρύτερες αλλαγές για το ρετουσάρισμα του πολιτικού συστήματος, κάνοντας λόγο για«διαφάνεια στη λειτουργία των κομμάτων, των πολιτικών, των "μίντια", αναδρομικά "πόθεν έσχες" παντού, αλλαγή του εκλογικού συστήματος, λειτουργία της Δικαιοσύνης αλλαγή στη Δημόσια Διοίκηση και στο κοινοβούλιο», προσθέτοντας ότι γι' αυτά «θα πρέπει να ζητήσουμε την ψήφο του ελληνικού λαού μέσα από δημοψηφίσματα». Επί της ουσίας, ομολόγησε τον σχεδιασμένα αποπροσανατολιστικό χαρακτήρα των παραπάνω, λέγοντας πως τέτοια μέτρα θα καλύψουν «το έλλειμμα αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης».
Ο Γ. Καρατζαφέρης υποστήριξε εμμέσως κυβερνήσεις συνεργασίας, λέγοντας ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να εφαρμόσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε εκ νέου θέμα νομιμοποίησης της κυβέρνησης, ζητώντας «να προχωρήσετε στη λαϊκή κρίση, στη λαϊκή ετυμηγορία».
Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: