Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ - Διεθνής η απήχηση της ανόδου του ΚΚΕ

Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα εκφράζουν τα συγχαρητήριά τους για την εκλογική επιτυχία της προηγούμενης Κυριακής
Η άνοδος που κατέγραψε το ΚΚΕ στον πρώτο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών την περασμένη Κυριακή, προσεγγίζοντας τις 590.000 ψήφους και το 11% πανελλαδικά στις περιφέρειες, είχε μεγάλη διεθνή απήχηση. Ηδη, στην έδρα της ΚΕ καταφτάνουν τα πρώτα συγχαρητήρια μηνύματα, από αδελφά Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα, ορισμένα από τα οποία δημοσιεύει σήμερα ο «Ρ».
Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας
Türkiye Komünist Partisi
Η ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας σε μήνυμά της προς την ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:
«Χαιρετίζουμε τη μεγάλη επιτυχία του ΚΚΕ, στις τοπικές εκλογές την 7η Νοέμβρη 2010. Πιστεύουμε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα αποδεικνύει ότι οι αγώνες που δόθηκαν από το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ - ειδικότερα - τους τελευταίους 10 μήνες ενδυνάμωσαν σημαντικά την προσήλωση της ελληνικής εργατικής τάξης στην πάλη ενάντια στη βάρβαρη επίθεση του κεφαλαίου, η οποία επήλθε υπό το πρόσχημα των αποκαλούμενων "μέτρων λιτότητας".

Το εκλογικό αποτέλεσμα δείχνει ότι τα αστικά κόμματα στην Ελλάδα, από το ΠΑΣΟΚ μέχρι τη ΝΔ και το ΛΑ.Ο.Σ. έχουν μπει σε μία κρίση νομιμοποίησης. Το εκλογικό αποτέλεσμα δείχνει ότι ο οπορτουνισμός και η τακτική της συνεργασίας, όπως υλοποιείται στο ΣΥΡΙΖΑ, έχουν επίσης χρεοκοπήσει. Το εκλογικό αποτέλεσμα τονίζει ότι τα τμήματα της εργατικής τάξης που έχουν αποφασίσει να απορρίψουν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια υποδούλωσης της Ελλάδας μεγαλώνουν μέρα με τη μέρα.
Οπως διαβάζουμε στις εφημερίδες, ο Γιώργος Παπανδρέου είπε σε ζωντανή τηλεοπτική δήλωση μετά τις εκλογές ότι "η αλλαγή δεν είναι εύκολη. Και σήμερα ο ελληνικός λαός επιβεβαίωσε ότι θέλει αυτή την αλλαγή". Αυτή μπορεί να είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις που συμφωνούμε μαζί του: Ο λαός της Ελλάδας απαιτεί μία γνήσια αλλαγή, μία επανάσταση η οποία θα ελευθερώσει τη χώρα από τις αλυσίδες του καπιταλισμού και του ιμπεριαλισμού. Πιστεύουμε ότι οι ψήφοι που έπεσαν στο ΚΚΕ δίνουν φωνή σε αυτή την απαίτηση, την απαίτηση αλλαγής του συστήματος.
Ακόμα περισσότερο το ποσοστό του 40% της αποχής συνηγορεί επίσης στο γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί ακόμα που έχουν εγκαταλείψει την καπιταλιστική ηγεμονία. Σας συγχαίρουμε με τις θερμότερες και συντροφικές ευχές μας για ακόμα μία φορά. Η προσήλωση και οι επιτυχίες σας αυξάνουν τις ελπίδες μας για το μέλλον των λαών μας και μας δίνουν δύναμη στον αγώνα μας.
Με τους συντροφικούς μας χαιρετισμούς»
Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσικής Ομοσπονδίας
Το Προεδρείο της ΚΕ του ΚΚ Ρωσικής Ομοσπονδίας σημειώνει στο μήνυμά του: «Σας συγχαίρουμε για την επιτυχία σας στις τοπικές και περιφερειακές εκλογές. Τα αποτελέσματα που συγκεντρώσατε επιβεβαιώνουν τη σωστή κατεύθυνση του αγώνα σας για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Είμαστε ευτυχείς που η γραμμή των αρχών του κόμματός σας έλαβε τη στήριξη των εκλογέων. Με συντροφικούς χαιρετισμούς».
Κόμμα Εργατών Βελγίου
Εκ μέρους του Εθνικού Συμβουλίου του Κόμματος των Εργατών του Βελγίου, ο πρόεδρός του, Πέτερ Μέρτενς, αναφέρει: «Ενα τέτοιο αποτέλεσμα είναι χωρίς αμφιβολία το αποτέλεσμα μιας σκληρής οργανωτικής μαζικής δουλειάς του επαναστατικού κόμματός σας, της πολιτικής γραμμής του και τακτικής, που συνδέει την πάλη μέσα σε συνθήκες βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης με τη μόνη πιθανή προοπτική σε όφελος του λαού, το σοσιαλισμό - κομμουνισμού. Δεχτείτε τους θερμούς μας χαιρετισμούς και την αλληλεγγύη μας στον κοινό αγώνα».

Πηγή : www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: