Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Νέες διαστάσεις παίρνει η προβοκάτσια ενάντια σε ΚΚΕ και ΠΑΜΕ

Αποκαλύφθηκε και νέος φάκελος με εθνικιστικό περιεχόμενο που διακινείται ταχυδρομικά και εμφανίζει σαν αποστολέα την ΚΟΘ του ΚΚΕ
O φάκελος που φέρει ως αποστολέα το ΠΑ.ΜΕ.Αντίστοιχως είναι και εκείνος που εμφανίζει στην θέση του αποστολέα την ΚΟΘ  του Κομμουνιστικού Κόμματος .
Νέες διαστάσεις, που προκαλούν επιπλέον ερωτηματικά, αποκτά η προβοκάτσια σε βάρος του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ από κύκλους και μηχανισμούς που επιδιώκουν να εμφανίσουν το Κόμμα και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα σαν φορείς ακραίων εθνικιστικών θέσεων, πουλώντας εκδούλευση στην αστική τάξη και στους σκοτεινούς σχεδιασμούς της.
Μετά την αποκάλυψη προχτές ενός φακέλου που υπογράφεται από κάποια «Παμμακεδονική Επιτροπή Εθνικής Αντιστάσεως» και εμφανίζει το ΠΑΜΕ σαν αποστολέα εθνικιστικού κειμένου, χτες αποκαλύφθηκε ότι ο ίδιος προβοκατόρικος μηχανισμός διακινεί ταχυδρομικά το ίδιο κατάπτυστο κείμενο εμφανίζοντας σαν αποστολέα και την Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.
Οπως και στην περίπτωση του ΠΑΜΕ, ο φάκελος που έγινε αφορμή να αποκαλυφθεί η άθλια προβοκάτσια, επιστράφηκε στην ΚΟΘ με την ένδειξη «Αγνωστη διεύθυνση παραλήπτη». Από τα στοιχεία των δύο φακέλων προκύπτει ότι ο μηχανισμός δρα από τη Θεσσαλονίκη και έχει στείλει άγνωστο αριθμό επιστολών προς Ελληνες ομογενείς που κατοικούν στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από την προσφώνηση στην αρχή του κειμένου. Τόσο η επιστολή που εμφανίζει σαν αποστολέα το ΠΑΜΕ, όσο και αυτή που δείχνει σαν αποστολέα το ΚΚΕ έχουν παραλήπτες που κατοικούν στην Αθήνα.
Η επιστολή αναφέρεται κυρίως στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και προβάλλει θέσεις κομμένες και ραμμένες στην επιδίωξη της αστικής τάξης να θολώσει τα νερά, να συκοφαντήσει το ταξικό κίνημα, να ταυτίσει με βρώμικο τρόπο στις λαϊκές συνειδήσεις τον πατριωτισμό της εργατικής τάξης με τον εθνικισμό διαφόρων ανώνυμων και επικίνδυνων κύκλων.
Ενα απόσπασμα από την επιστολή που εσωκλείεται στους φακέλους δείχνει τις προθέσεις των συντακτών της: «Μήπως είναι ώρα να ξαναζωντανέψουμε το πνεύμα των προγόνων μας - τη φιλελευθερία των Σπαρτιατών, τη γενναιότητα των πολεμιστών του Μεγάλου Αλεξάνδρου, την πίστη και ανδρεία των υπερασπιστών της Κωνσταντινούπολης; Ολα δείχνουν ότι έφτασε η ώρα! Στην υφιστάμενη κατάσταση δεν έχουμε καμία εναλλακτική επιλογή εκτός της προάσπισης της Ελλάδας με κάθε θυσία, για να παραμείνει η χώρα μας ακέραια στον πολιτικό χάρτη του κόσμου και να διατηρήσουμε την εθνική μας ταυτότητα!
Εμείς, οι Ελληνες της διασποράς καθώς και οι άλλοι φορείς που υποστηρίζουν τις θέσεις και τις απόψεις των τριών εκατομμυρίων Μακεδόνων, θέλουμε να σας παρακαλέσουμε να κάνετε ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να σταματήσετε τους προδότες της πατρίδας μας. Δεν κρίνεται σήμερα μόνο το όνομα της Μακεδονίας μας, αλλά και το μέλλον όλων των Ελλήνων».
Σχολιάζοντας την προβοκατόρικη προσπάθεια, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ σημείωνε μεταξύ άλλων σε προχτεσινή της ανακοίνωση: «Είναι φανερό ότι πρόκειται για μια καραμπινάτη προβοκάτσια με στόχο να πληγεί το καθημερινά αυξανόμενο κύρος του ΠΑΜΕ. Επίσης, είναι προφανές ποιοι ενοχλούνται από τη δράση και την εμβέλεια του ΠΑΜΕ και γι' αυτό καταφεύγουν σε τέτοιες αισχρές και καταδικασμένες στη συνείδηση της εργατικής τάξης μεθοδεύσεις ενάντια στο ΠΑΜΕ. Να είναι όμως σίγουροι ότι όσοι καθοδηγούν και κρύβονται πίσω από αυτές τις ενέργειες θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα».
Την προβοκάτσια καταγγέλλει με ανακοίνωσή της και η Γραμματεία Λάρισας του ΠΑΜΕ.
 
Πηγή: www.rizospastis.gr 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: