Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

ΑΥΡΙΟ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ - Να γίνει βήμα συσπείρωσης σε ταξική κατεύθυνση -Στις 11 π.μ. στην Ομόνοια η συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων στην Αθήνα

ΑΥΡΙΟ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Να γίνει βήμα συσπείρωσης σε ταξική κατεύθυνση
Στις 11 π.μ. στην Ομόνοια η συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων στην Αθήνα

«Μπορούμε να τους σταματήσουμε» τονίζει το πανό (φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση στα Γιάννενα)

Η καρατόμηση των δικαιωμάτων που έχουν απομείνει και η υπονομευτική τακτική της πλειοψηφίας της ΑΔΕΔΥ επιβάλλουν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο όχι απλά να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την επιτυχία της αυριανής απεργίας αλλά, συνολικά, για να δυναμώσει η οργάνωσή τους σε ταξική κατεύθυνση. Να ενισχυθεί ο συντονισμός με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα κόντρα σε όσους θέλουν την εργατική τάξη διασπασμένη, απέναντι σε όσους ενιαία σκάβουν το λάκκο της.


Σημαντικό βήμα σ' αυτή την κατεύθυνση θα αποτελέσει η μαζική συμμετοχή στην αυριανή απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που οργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις. Οι οποίες καλούν ταυτόχρονα τους απεργούς να σμίξουν και να διαδηλώσουν μαζί με τα παιδιά τους, τους φοιτητές και μαθητές που μαζί με το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και τα Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων ετοιμάζουν, επίσης αύριο, αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στα σχέδια με τα οποία επιταχύνεται η παράδοση της γνώσης στον πλήρη έλεγχο των πολυεθνικών.

Οι απεργιακές συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματιστεί από τις ταξικές δυνάμεις μέχρι τώρα είναι: Αθήνα, 11 π.μ., Ομόνοια, Θεσσαλονίκη, 10 π.μ. στο Αγαλμα του Βενιζέλου, Ξάνθη, 11 π.μ., κεντρική πλατεία, Καβάλα, 11 π.μ., κεντρική πλατεία, Αλεξανδρούπολη, 9 π.μ., έξω από το ΙΚΑ, Κοζάνη, 12 μ., κεντρική πλατεία, Φλώρινα, 1 μ.μ., κεντρική πλατεία, Καστοριά, 1 μ.μ., απέναντι από τη Νομαρχία, Κομοτηνή, 9 π.μ., Νομαρχία. Κέρκυρα 10 π.μ. πλατεία Σαρόκο, Αγρίνιο 9 π.μ. πλατεία δημοκρατίας, Γιάννενα 11 π.μ. δημαρχείο.
Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ άλλων η κυβέρνηση ανακοίνωσε την προηγούμενη βδομάδα τους σχεδιασμούς για το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων που οδηγούν σε νέες μειώσεις των βασικών μισθών, στην πλήρη εξατομίκευση του τελικού μισθού, στη σύνδεση της αμοιβής με την παραγωγικότητα. Τα προηγούμενα είναι μέρος γενικότερων σχεδιασμών που στοχεύουν η Δημόσια Διοίκηση να εξυπηρετεί αποτελεσματικότερα τις ανάγκες του κεφαλαίου. Οι σημερινές εξελίξεις αναδεικνύουν τις ευθύνες της πλειοψηφίας της ΑΔΕΔΥ που και σήμερα συγκαλύπτει τους στόχους της αντεργατικής πολιτικής και την ίδια στιγμή, παρά τις διάφορες αγωνιστικές κραυγές, υπονομεύει ακόμα και την απεργία - την οποία έχει κηρύξει - αφού (μεταξύ άλλων) προτάσσει αιτήματα που δεν υπηρετούν τις ανάγκες των εργαζομένων. Γι' αυτό και η καταδίκη της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας, η συσπείρωση των εργαζομένων στον ταξικό πόλο αποτελεί απαραίτητο όρο για να δοθεί αποτελεσματική αγωνιστική απάντηση στους αντεργατικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης αλλά και για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε συνολικά οι εργαζόμενοι να ανατρέψουν αυτή την πολιτική.
Κάλεσμα αγώνα σε κάθε εργαζόμενο γονιό
Κάλεσμα στους γονείς, εργαζόμενους στο Δημόσιο τομέα, στους εκπαιδευτικούς, στα παιδιά τους, να συμμετέχουν στην αυριανή απεργία στο Δημόσιο, μαζί με τα ταξικά σωματεία και το ΠΑΜΕ, απευθύνει η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Αθήνας και δίνει ραντεβού για τους γονείς στις 11 το πρωί στην Ομόνοια.
Η Ομοσπονδία αναφέρεται στην πτώση του εισοδήματος της λαϊκής οικογένειας, στις λιγοστές προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού στα σχολεία, στο πάγωμα της οικοδόμησης νέων σχολείων, στα σχέδια του υπουργείου για τη «διά βίου μάθηση», στην προώθηση του «Καλλικράτη», εκείνα που συνθέτουν τη χειρότερη χρονιά των τελευταίων δεκαετιών. «Χρόνια τώρα οι κυβερνώντες, (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ με τη στήριξη του ΛΑ.Ο.Σ. και τις αυταπάτες του ΣΥΝ) και οι συνοδοιπόροι τους (ΣΕΒ, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΟΚΕ κλπ.) έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους να μαζευτεί αυτός ο πλούτος στα χέρια λίγων παράσιτων. Εγινε μεγάλο - νόμιμο και ηθικό - πλιάτσικο. Και αυτό το πλιάτσικο ονομάστηκε ΑΝΑΠΤΥΞΗ! Το Μνημόνιο (ΔΝΤ - ΕΕ) και η οικονομική κρίση, τους έδωσε την αφορμή για επιδείνωση των αντιλαϊκών μέτρων. Η δημόσια περιουσία παραδίδεται βορά στα μεγάλα συμφέροντα και οι εργαζόμενοι πετιούνται έξω από το καράβι... Και ο νέος προϋπολογισμός σ' αυτή την κατεύθυνση κινείται», σημειώνουν οι γονείς τονίζοντας: «Εδώ που φτάσαμε δεν μένει τίποτα άλλο από έναν αγώνα διαρκή που να ζητάει άλλη ανάπτυξη, τέτοια που να μπορεί να καλύπτει τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και να διασφαλίζει: Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν ενιαία 12χρονη εκπαίδευση. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σε παιδεία, υγεία, πρόνοια. Οχι στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας».


Πηγή : www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: