Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

ΔΗ.Κ.ΚΙ.: Όλι Ρεν και Βρυξέλες

ΤΗΝ «ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ» ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΛΙ ΡΕΝ ΚΑΙ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ (Αποκαλυπτική η επαίσχυντη παρέμβαση του Επιτρόπου!)

Με μια επαίσχυντη αλλά και άκρως αποκαλυπτική παρέμβασή ο επίτροπος της κομισιόν για την οικονομία κ. Όλι Ρεν αποκαλύπτει την «αχίλλειο πτέρνα» ολόκληρου του σχεδιασμού της μεθοδευμένης «ελεγχόμενης Πτώχευσης» και της τελικής Χρεοκοπίας στην οποία οδηγείται η χώρα.
Με τον αέρα και το ύφος ύπατου αρμοστή που απευθύνεται σε αφελή υποζύγια - υπηκόους τους οποίους υποτίθεται ότι έχει δανείσει 120 δις ΕΥΡΩ, λες και δεν έχουν εξοφληθεί δύο και τρείς φορές τα πραγματικά δάνεια και ο δανεισμός με το μνημόνιο έγινε για να «βοηθήσει» και όχι για να εισπραχθούν διπλά τοκογλυφικά επιτόκια (μας δανείζουν στο διπλάσιο από ότι αγοράζουν το χρήμα!) ο κ. Όλι Ρεν σερβίρει το κερασάκι στη τούρτα της παρέμβασής του: Συγκεκριμένα:

Μας νουθετεί ότι θα ήταν λάθος να γίνει Αναδιάρθρωση του χρέους και ότι κάτι τέτοιο θα απέβαινε τελικά σε βάρος της χώρας αλλά και της Ε. Ένωσης και του ΕΥΡΩ!
Βέβαια υπάρχουν Αναδιαρθρώσεις και Αναδιαρθρώσεις και η έννοια του όρου διεθνώς είναι συγκεχυμένη περιλαμβάνοντας από απλή «τακτοποίηση» με παράταση των δόσεων ώστε ο «ασθενής να επιζήσει ολίγον περισσότερο» για να γίνει δυνατή η αφαίμαξη και της τελευταίας σταγόνας, έως τη στάση πληρωμής στους δανειστές με επαναδιαπραγμάτευση του χρέους. Την στάση πληρωμής - επαναδιαπραγμάτευση, την οποία οι κ. Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου την ταυτίζουν εκ΄ του πονηρού με δήθεν στάση πληρωμών από το κράτος (σημειώνουμε ότι με τα νέα δάνεια πληρώνονται οι αποκλειστικά οι δόσεις - πανωτόκια των παλιών και όχι οι μισθοί και οι υποχρεώσεις του κράτους) ακολούθησαν χώρες όπως η Ρωσία στην πιο αδύναμη μάλιστα περίοδό της, η Βενεζουέλα, έστω καθυστερημένα η Αργεντινή, πρόσφατα η Ισλανδία κ.ά. διαγράφοντας έως και το 75% του χρέους!
Αυτήν φοβούνται οι κ. Όλι Ρεν και οι Γερμανικές και Γαλλικές τράπεζες επειδή το χρέος της χώρας αφορά κατά 85% ξένους δανειστές και όπως με σαφήνεια υπονοούν σε πολυσηζητημένο πρόσφατο δημοσίευμά τους και οι Φαϊνάνσιαλ Τάιμς η όποια ζημία από τη στάση πληρωμών και την απαίτηση επαναδιαπραγμάτευσης θα αντανακλούσε σε αυτούς και όχι στη χώρα μας. (Επαναλαμβάνουμε ότι με τα δανεικά που μας δίνουν τώρα με τα οποία το συνολικό χρέος έχει εκτοξευθεί από το 120% στο 150% του ΑΕΠ πληρώνουμε αποκλειστικά τα πανωτόκια από τα προηγούμενα δάνεια και συμπληρώνουμε ότι οι επιπτώσεις από τη στάση πληρωμών στις χώρες που προαναφέραμε ήταν περιορισμένες έως ανύπαρκτες συγκριτικά με τα όσα αποσοβήθηκαν).
Άλλωστε με το Μνημόνιο Νο 2 με το οποίο επιχειρούνται να υλοποιηθούν ή να ξεκινήσουν μέσα στο Β΄ εξάμηνο του 2010 τα μέτρα που προγραμματίζονται για το 2011 και ξεπερνούν σε αγριότητα και καταστροφή ζωτικών μονάδων της οικονομίας εκείνα που εφαρμόσθηκαν σε χώρες όπως η Αργεντινή και οι Ουγγαρία, δεν θα υπάρχει «κάτι χειρότερο» για να πάθουμε!
Άλλωστε με το Μνημόνιο Νο 2 με το οποίο επιχειρούνται να υλοποιηθούν ή να ξεκινήσουν μέσα στο Β΄ εξάμηνο του 2010 τα μέτρα που προγραμματίζονται για το 2011 και ξεπερνούν σε αγριότητα και καταστροφή ζωτικών μονάδων της οικονομίας εκείνα που εφαρμόσθηκαν σε χώρες όπως η Αργεντινή και οι Ουγγαρία, δεν θα υπάρχει «κάτι χειρότερο» για να πάθουμε!
Βαδίζουμε προς «εκλογές εξπρές» για διάσωση του Μνημονίου και του δικομματισμού το φθινόπωρο;
Τον φόβο για τα αποτελέσματα των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, και γενικότερα τον φόβο για ένα πλήρες δημοσιονομικό αδιέξοδο που αναμένεται να εκδηλωθεί και να πυροδοτήσει μια πορεία κατάρρευσης από το φθινόπωρο, δικαιολογεί η «επίσπευση» από το Υπ. Εσωτερικών της προετοιμασίας νέου εκλογικού νόμου.
Ο καταλύτης που επιταχύνει τις εξελίξεις είναι η κατακόρυφη πτώση των εσόδων στην εκτέλεση του Προϋπολογισμού του 2010, πτώση που ήρθε σαν αποτέλεσμα της απονέκρωσης της Αγοράς από την επιβολή των μέτρων της άγριας λιτότητας και εκδηλώθηκε με μια θεαματική βουτιά τον μήνα Ιούλιο για να μειώσει κατά 25% τα προβλεπόμενα έσοδα ολόκληρου του 7/μήνου!
Κυρίως όμως τα πράγματα κινεί η απαίτηση του κονσόρτσιουμ ΗΠΑ-Ε. Ένωσης να αρχίσουν να εφαρμόζονται από το Β΄ εξάμηνο του 2010 τα μέτρα που προβλέπονται από το μνημόνιο για το 2011. Απαίτηση που εκδηλώθηκε από το κλιμάκιο της τρόικας κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα στις 25 Ιουλίου, αρκετά πριν από την ανακοίνωση των εσόδων του Ιουλίου.
Από τον Ιούλιο οι ξένοι επικυρίαρχοι, με παρεμβάσεις τους ακόμα και μέσω του τύπου, έχουν ευθέως υποκαταστήσει την Κυβέρνηση ανδρεικέλων του Γ. Παπανδρέου και απαιτούν, εδώ και τώρα, μέτρα κοινωνικού σφαγείου και τελικής κατεδάφισης της Οικονομίας θεσμοθετώντας ουσιαστικά ένα ΜΝΗΜΟΝΙΟ Νο 2 με νέες μειώσεις των αποδοχών αλλά και απολύσεις στον δημόσιο τομέα, 23% ΦΠΑ σε είδη πλατειάς κατανάλωσης, νέες μειώσεις των συντάξεων, διπλασιασμό στα τιμολόγια των πρώην ΔΕΚΟ και ξεπούλημα ή/και κλείσιμο των ζωτικών μονάδων της Οικονομίας κ.ά.)
Μέτρα τα οποία δεν θα μπορέσει να περάσει η Κυβέρνηση αν προηγουμένως δεν καταφύγει σε εκλογές και αν δεν δημιουργήσει προϋποθέσεις ανακοπής ενός ρεύματος προς τα Αριστερά και προϋποθέσεις για ευρύτερα κυβερνητικά σχήματα με τη συμμετοχή της ΝΔ του ΛΑΟΣ κ.ά. Αυτή την ανάγκη φαίνεται να εξυπηρετεί το μαγείρεμα νέου εκλογικού νόμου.
Αυτά υπολογίζοντας και προκειμένου να διασώσουν την συνέχεια του ΕΥΡΩ και του καρτέλ των Ελληνικών τραπεζών καταφεύγουν σε νέο εκλογικό νόμο ο οποίος περισσότερο θυμίζει εποχές του ΄50 και όχι την εποχή μας. Πρόκειται για κακή αντιγραφή, ψευδεπίγραφο του Γερμανικού εκλογικού συστήματος , κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους αφού το πλειοψηφικό σύστημα που εισάγουν για τις 180 μονοεδρικές περιφέρειες είναι αντιδημοκρατικό και εξοστρακίζει εκ΄ των προτέρων τα μικρά κόμματα.
Το ΔΗΚΚΙ καλεί τον ελληνικό λαό σε πλήρη ετοιμότητα για ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ, σε ένα ισχυρό πολιτικό ρεύμα αποτροπής και ανατροπής της ξένης κατοχής και των κουίσλιγκς - συνεργατών. Τον καλεί στην προώθηση και την πολιτική νοηματοδότηση ενός Νέου ΕΑΜ και μιας νέας εξουσίας για τον τόπο.
Ο αγώνας σε μία τέτοια κατεύθυνση, ο αγώνας για την ανατροπή της κυβέρνησης της λεηλασίας του τόπου και της ξένης κατοχής, ο αγώνας για την ανατροπή του ΕΥΡΩ και της ΟΝΕ που μας οδήγησαν εδώ είναι ρεαλιστικός και όπως αποδεικνύουν και οι παρεμβάσεις του κ. Ρέν, έχει νόημα. Ο λαός δεν θα ανεχθεί άλλο την πορεία προς την κατάρρευση και την ήττα.
ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: