Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ Προς τους εργατοϋπάλληλους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες που ως τώρα ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για συμπόρευση με το ΚΚΕ

Προς τους εργατοϋπάλληλους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες που ως τώρα ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, για συμπόρευση με το ΚΚΕ
Ελάτε μαζί μας να δράσουμε από κοινού στα μέτωπα συσπείρωσης, στα οποία ήδη συμμετέχουν λαϊκές δυνάμεις πέρα από το ΚΚΕ. Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι στο ΠΑΜΕ, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικροί έμποροι στην ΠΑΣΕΒΕ, οι φτωχοί αγρότες στην ΠΑΣΥ, οι φοιτητές και σπουδαστές στο ΜΑΣ, μαζί με τις γυναίκες που δρουν στους συλλόγους και στις επιτροπές της ΟΓΕ με στόχο: Ο λαός να αρνηθεί να πληρώσει τα βάρη της κρίσης και το χρέος που δημιούργησαν η υψηλή κερδοφορία των μονοπωλίων και ο πακτωλός της κρατικής χρηματοδότησης. Να εκφραστεί μαζική λαϊκή οργανωμένη δράση κατά της ακρίβειας, των φορολογικών μέτρων, της ληστείας από τις τράπεζες, που οδηγούν στη φτώχεια τις λαϊκές οικογένειες. Για το δρόμο της λαϊκής εξουσίας - οικονομίας, αναγκαίο, ώριμο και ρεαλιστικό, όσο ποτέ, οι λαϊκές δυνάμεις αξίζει να παλέψουν, κόντρα στα μονοπώλια, στα κόμματα και τους μηχανισμούς τους, με τη δική τους συμμαχία, μαζί με το ΚΚΕ. Μόνο σ' αυτόν τον αγώνα οι θυσίες θα πιάσουν τόπο.
 

Το ΚΚΕ θα δώσει όλες τις δυνάμεις του να μην ηττηθεί ο λαός, αλλά να χειραφετηθεί, να οργανωθεί, να αντεπιτεθεί. Αυτό, όμως, δεν εξαρτάται μόνο από το ΚΚΕ, εξαρτάται και από τη δική σας θέση και δράση.
Είναι φανερό ότι καμιά από τις προτάσεις της αστικής πολιτικής δεν μπορεί να οδηγήσει σε φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση. Ούτε η «περιοριστική» πολιτική της κυβέρνησης, που συμβάλλει στην παρατεταμένη, βαθύτερη ύφεση, ούτε η επεκτατική «αναπτυξιακή» διαχείριση που διογκώνει το κρατικό χρέος. Είναι επιτακτική ανάγκη να συμπορευτούμε στο δρόμο της πάλης για την προστασία και τα δικαιώματα της λαϊκής οικογένειας, για τις ώριμες και αναγκαίες ριζικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν σε επίπεδο οικονομίας και εξουσίας.
Σήμερα, υπάρχει συσσωρευμένη λαϊκή εμπειρία από τις εξελίξεις στην Ελλάδα και διεθνώς και μπορείτε να αξιολογήσετε καλύτερα την πρόταση της λαϊκής συμμαχίας και πάλης που προτείνει το ΚΚΕ για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης. Αλλά και το ΚΚΕ είναι πιο έμπειρο και ικανό να ηγηθεί σε αυτόν τον αγώνα.
Δίχως αυταρέσκεια και αλαζονεία λέμε ότι είχαμε προειδοποιήσει έγκαιρα το λαό για τις οδυνηρές συνέπειες που θα έφερνε γι' αυτόν το Μάαστριχτ, ο «ευρωμονόδρομος», που είναι στρατηγική επιλογή του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, αλλά και άλλων κομμάτων. Τα προηγούμενα χρόνια δεν πείσαμε αρκετούς από εσάς, καθώς διατηρούσατε ακόμα ελπίδες ότι η διακυβέρνηση από το ΠΑΣΟΚ θα ήταν ίσως λιγότερο αντιλαϊκή από της ΝΔ. Σήμερα βλέπετε ότι η ζωή δικαίωσε το ΚΚΕ.

Γνωρίζουμε ότι πολλοί δυσαρεστημένοι από την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ συνέχισαν με βαριά καρδιά και με ελάχιστες προσδοκίες να ψηφίζουν ένα από τα δύο κόμματα, ελπίζοντας ότι το διάστημα που έμεναν εκτός κυβέρνησης θα τα είχε συνετίσει, θα σκέφτονταν και κάποιες λαϊκές ανάγκες. Κάποιοι, ενώ κατανοούσαν γενικά την ορθότητα ή συμφωνούσαν με ένα μέρος των θέσεών μας, δεν το εξέφραζαν έως τώρα με τη δράση και την ψήφο τους, γιατί δίσταζαν να πάρουν θέση καταδίκης και ρήξης με αυτά τα κόμματα.
Δεν παραβλέπουμε τις ισχυρές αρνητικές συνέπειες από τη μεγάλη ήττα που υπέστη το κομμουνιστικό κίνημα με την ανατροπή του σοσιαλισμού στην Ευρώπη στο τέλος του 20ού αιώνα. Ξέρουμε πόσο βάρυνε η οπισθοδρόμηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος, ο χλευασμός που δέχτηκαν οι αξίες του εργατικού κινήματος, οι αισχρές συκοφαντίες που εξαπολύθηκαν κατά του ΚΚΕ και του σοσιαλισμού, η διαβρωτική επίδραση των οπορτουνιστικών ιδεών στο όνομα της «ανανέωσης». Δεν παραβλέπουμε τις δικές μας αδυναμίες.
Το ΚΚΕ είδε αυτοκριτικά προηγούμενες εκτιμήσεις του. Με επιστημονικότητα και ταξικότητα μελέτησε τις αιτίες της ανατροπής του σοσιαλισμού, έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα. Δε διάλεξε τον εύκολο δρόμο να ταυτιστεί με τους εχθρούς του σοσιαλισμού, δεν αποστάτησε από το μετερίζι του αγώνα. Ο σοσιαλισμός ήταν και είναι η μόνη εναλλακτική απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Σήμερα, είναι επιτακτική ανάγκη να δείτε με κριτικό μάτι την ψήφο, τις επιλογές σας, τις μάταιες ελπίδες, να απορρίψετε αυτό που αποδείχτηκε χρεοκοπημένο και επικίνδυνο για το λαό.
Το ΚΚΕ, όπως χτες, έτσι και τώρα, σας λέει την αλήθεια. Η κρίση είναι κρίση του καπιταλιστικού συστήματος και όχι αποτέλεσμα της μιας ή της άλλης διαχείρισης, της ικανότητας ή ανικανότητας των διαχειριστών. Το μνημόνιο περιέχει μέτρα που έχουν αποφασιστεί εδώ και 20 χρόνια στην ΕΕ, με τη συμφωνία ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και έχουν αποτυπωθεί σε αποφάσεις, συνθήκες και στα προγράμματα των κομμάτων, προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων. Η κρίση δημιουργεί ευκαιρία για το κεφάλαιο και τα κόμματά του να υλοποιήσουν τα μέτρα πιο γρήγορα.
Για να υπάρξει λύση υπέρ του λαού, χρειάζεται οι προβληματιζόμενες λαϊκές δυνάμεις να συνειδητοποιήσουν τον πραγματικό χαρακτήρα της κρίσης, ότι τα συμφέροντα των μονοπωλίων είναι εχθρικά και αντίθετα με τα λαϊκά δικαιώματα.
Απαραίτητη και κρίσιμη προϋπόθεση είναι να εγκαταλείψετε οριστικά την υποστήριξη ή την ανοχή που παρείχατε στο ΠΑΣΟΚ, στη ΝΔ και στα άλλα κόμματα του «ευρωμονόδρομου». Απορρίψτε την προπαγάνδα της κυβέρνησης ότι οι βαριές θυσίες που επιβάλλει στο λαό είναι για να μη χρεοκοπήσει η χώρα και ότι στο τέλος θα προκύψουν οφέλη για τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους. Απορρίψτε την πολιτική και τα ιδεολογήματά τους. Τους είναι χρήσιμες οι αυταπάτες ότι μπορεί να υπάρξει ένα είδος επιστροφής σε μορφές σοσιαλδημοκρατικής διαχείρισης, που δοκιμάστηκαν και απέτυχαν σε προηγούμενες δεκαετίες. Η αγανάκτηση, η οργή, από μόνες τους, δεν ανησυχούν ιδιαίτερα τα αστικά κόμματα, το σύστημα, τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Δε δημιουργεί πραγματικό και ανυπέρβλητο εμπόδιο στα αντιλαϊκά τους σχέδια η λαϊκή δυσφορία, αν εγκλωβίζεται στον εύκολο δρόμο της αποχής, της παραίτησης.
Ψεύδεται η ΝΔ όταν λέει ότι είναι κατά του μνημονίου, επειδή δεν το ψήφισε στη Βουλή. Την ίδια στιγμή, δηλώνει ότι το σέβεται. Συμφωνεί και υποστηρίζει τις απαιτήσεις των μεγαλοεπιχειρηματιών, που απαιτούν την πλήρη υλοποίησή του. Και για τη ΝΔ, η ΕΕ και το ΔΝΤ αποτελούν συμμαχίες στρατηγικής σημασίας. Η ΝΔ μαζί με την κυβέρνηση και τον ΛΑ.Ο.Σ. συκοφαντεί τους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες, στηρίζει τα κατασταλτικά μέτρα κατά των απεργιών και την επαίσχυντη συμφωνία ΓΣΕΕ - ΣΕΒ, που οδηγεί στη μείωση των εργατικών μισθών.
Αυτές οι θυσίες που ζητούν η κυβέρνηση και το κεφάλαιο από το λαό δεν πρόκειται να οδηγήσουν σε καλύτερες μέρες, να φέρουν ανάπτυξη για το λαό. Ανάπτυξη με υψηλούς ρυθμούς είχαμε και με τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και με της ΝΔ. Ηταν ανάπτυξη που ωφέλησε τα μονοπώλια και γι' αυτό οδήγησε στη σημερινή οικονομική κρίση, στα ελλείμματα και στο διογκωμένο δημόσιο χρέος. Γι' αυτό και η επιδείνωση για το λαό είχε ξεκινήσει πριν εκδηλωθεί η κρίση.
Και στις πιο μεγάλες και ισχυρές καπιταλιστικές οικονομίες, εδώ και δεκαετίες, η ανάκαμψη είναι αναιμική, διατηρεί τη μεγάλη ανεργία και συνοδεύεται με νέα αντεργατικά μέτρα, που οδηγούν στην πιο άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων, σε μαζική φτώχεια και εξαθλίωση. Αυτή είναι η «ανάπτυξη» της Γερμανίας, των ΗΠΑ. Εκεί οδηγούν και οι αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό, στο Εργασιακό, στην Παιδεία, στην Υγεία, στην Πρόνοια. Στα όργανα της ΕΕ και σε άλλες χώρες, ήδη συζητούν την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 70 και στα 72 έτη. Η απελευθέρωση των λεγόμενων κλειστών επαγγελμάτων, οι ιδιωτικοποιήσεις δεν υπηρετούν τη φθηνότερη λαϊκή κατανάλωση (π.χ. ηλεκτρικού ρεύματος, μεταφορικών μέσων κ.λπ.) ή την επιβίωση αυτοαπασχολούμενων. Εξυπηρετούν τα μονοπώλια, τον καπιταλιστικό ανταγωνισμό.
Τον εγκλωβισμό των λαϊκών συνειδήσεων σε χρεοκοπημένα ιδεολογήματα, εμποδίζοντας τη ριζοσπαστικοποίησή τους, καλλιεργούν με τις θέσεις και τη στάση τους πολιτικές δυνάμεις που προέρχονται από το χώρο του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Δημιουργούν σύγχυση ότι τη λύση για το λαό θα τη φέρει η λεγόμενη συνεργασία αριστερών δυνάμεων, η δημιουργία ή η συμμετοχή σε κυβέρνηση και ότι υπάρχει φιλολαϊκή λύση χωρίς ρήξη με τα μονοπώλια και την ΕΕ. Πέρα από το ότι χωράει μεγάλη συζήτηση για το τι είναι και τι δεν είναι «αριστερά» σήμερα, ούτε μεταξύ τους, στην ίδια συμμαχία, δεν μπορούν να συμφωνήσουν. Ο πολιτικός τους χώρος δεν είναι φερέγγυος. Εντελώς καιροσκοπικά πότε γέρνει «δεξιά», πότε γέρνει «αριστερά».
Η πείρα που υπάρχει στη χώρα μας, αλλά και η αντίστοιχη σε άλλες χώρες της Ευρώπης, αποδεικνύει ότι όχι μόνο ισχυρό κίνημα κατά των αντιλαϊκών μέτρων δε δημιουργήθηκε από τις αριστερές συνεργασίες και κοινές δράσεις με μίνιμουμ προγράμματα και στόχους, αλλά αυτές οδήγησαν στην απογοήτευση και σε διάλυση του λαϊκού κινήματος. Εστρωσαν το έδαφος για να περνούν αντιδραστικά μέτρα σε συνθήκες κρίσης και να μη συναντούν καμιά οργανωμένη αντίσταση. Η συμμετοχή κομμουνιστικών και αριστερών κομμάτων στις κεντροαριστερές κυβερνήσεις στη Γαλλία, στην Ιταλία και αλλού, όχι μόνο δεν εμπόδισε τα αντιλαϊκά μέτρα, αλλά και συνέβαλε στην εφαρμογή τους. Ολες αυτές οι προτάσεις και οι επιλογές τους δεν είναι προτάσεις λαϊκής εξουσίας, αλλά συνδιαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης για την επιβίωση του συστήματος.
Λύση για το λαό δεν μπορεί να έρθει από κινήσεις κορυφής και χωρίς να θιχτούν η οικονομική κυριαρχία και η εξουσία των μονοπωλίων, ο «ευρωμονόδρομος» και κάθε ιμπεριαλιστική ένωση - συμμαχία, χωρίς οργανωμένο εργατικό κίνημα και λαϊκή συμμαχία, σε σύγκρουση με τα μονοπώλια, τα κόμματα, τις κυβερνήσεις τους. Το ζήτημα δεν είναι να αλλάζει η κυβέρνηση, αλλά να αλλάξει η τάξη που βρίσκεται στην εξουσία.
Ο καπιταλισμός δε γίνεται ανθρώπινος, ούτε μπορεί να γιατρευτεί από την κρίση και τις οξυμένες αντιφάσεις του, γιατί είναι ξεπερασμένος και παρασιτικός, εμποδίζει την κοινωνική εξέλιξη, γίνεται όλο και πιο επικίνδυνος για τους εργαζόμενους, το λαό, το περιβάλλον.
Τώρα είναι η ώρα για αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ, έστω και αν δε συμφωνείτε σε όλα μαζί του.
Σας καλούμε να βρεθούμε σε κοινό δρόμο, κοινή δράση, που να κάνει το λαό ισχυρό και να διαμορφώνει προϋποθέσεις να αναδειχτεί ο ίδιος σε δύναμη εξουσίας, ανατρέποντας την εξουσία των μονοπωλίων.
Παρά τις επιφυλάξεις ή και διαφωνίες σας απέναντί μας, για την πείρα της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, για πτυχές της Ιστορίας μας ή για επιμέρους θέσεις μας, τώρα πρέπει να έρθετε με το ΚΚΕ και να συμβάλετε στην οργάνωση του ταξικού εργατικού κινήματος, στην ανάπτυξη της συμμαχίας μεταξύ των μισθωτών εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών εμπόρων και αγροτών.
Οι τοπικές εκλογές είναι μια μεγάλη ευκαιρία και σας καλούμε να συμβάλετε με την ψήφο και τη δράση σας, ώστε να γίνει μια νέα αρχή πολιτικής, ιδεολογικής απεξάρτησης από τα κόμματα της πλουτοκρατίας και της ΕΕ, με την υπερψήφιση των συνδυασμών της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει το ΚΚΕ. Τιμωρήστε την υποκρισία και τον εμπαιγμό του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και των υποψηφίων των άλλων κομμάτων, που φορούν στους υποψηφίους τους προσωπεία ανεξαρτησίας και υπερκομματικότητας, προκειμένου να μην εισπράξουν τη λαϊκή καταδίκη, να κρύψουν τον αντιδραστικό χαρακτήρα του «Καλλικράτη».
Εχουμε μπροστά μας δύσκολες μάχες, επικίνδυνες εξελίξεις. Για να ανακοπεί και, πολύ περισσότερο, να ανατραπεί η αντιλαϊκή θύελλα χρειάζονται αγώνες ανώτεροι από όσους καταφέραμε έως σήμερα. Για να έχουν αποτέλεσμα, χρειάζεται ανασύνταξη από τα κάτω του εργατικού - λαϊκού κινήματος σε ένα ενιαίο λαϊκό μέτωπο πάλης ισχυρό και ικανό, με τα αιτήματα και τις δράσεις του, να απαντά στις άμεσες ζωτικές ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων και ταυτόχρονα να επιδρά στην αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων, να συγκεντρώνει και να μαχητικοποιεί δυνάμεις υπέρ της μόνης εναλλακτικής διεξόδου που υπάρχει, της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας.
Ελάτε μαζί μας να δράσουμε από κοινού στα μέτωπα συσπείρωσης, στα οποία ήδη συμμετέχουν λαϊκές δυνάμεις πέρα από το ΚΚΕ. Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι στο ΠΑΜΕ, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικροί έμποροι στην ΠΑΣΕΒΕ, οι φτωχοί αγρότες στην ΠΑΣΥ, οι φοιτητές και σπουδαστές στο ΜΑΣ, μαζί με τις γυναίκες που δρουν στους συλλόγους και στις επιτροπές της ΟΓΕ, με στόχο:
Ο λαός να αρνηθεί να πληρώσει τα βάρη της κρίσης και το χρέος που δημιούργησαν η υψηλή κερδοφορία των μονοπωλίων και ο πακτωλός της κρατικής χρηματοδότησης. Να διεκδικήσει να φορολογηθούν δραστικά τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου με συντελεστή 45%. Να σταματήσουν οι δαπάνες για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς, να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές αποστολές.
Να εκφραστεί μαζική, λαϊκή, οργανωμένη δράση κατά της ακρίβειας, των φορολογικών μέτρων, της ληστείας από τις τράπεζες, που οδηγούν στη φτώχεια τις λαϊκές οικογένειες. Για να δοθεί επίδομα ανεργίας στους ανέργους και πλήρης και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη γι' αυτούς και τις οικογένειές τους. Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Να ματαιωθούν οι αυξήσεις στο ψωμί, στα τιμολόγια στο νερό, στο ρεύμα, στο τηλέφωνο. Να διαγραφούν τα χρέη των ανέργων και χαμηλά αμειβόμενων εργαζομένων. Να απαγορευτούν με νόμο οι πλειστηριασμοί κύριας ή δευτερεύουσας κατοικίας και αγροτικής εκμετάλλευσης. Να γίνουν δεκτά στους παιδικούς σταθμούς όλα τα παιδιά χωρίς όρους και προϋποθέσεις και να καταργηθεί κάθε είδους πληρωμή από τους γονείς.
Ο λαός τώρα πρέπει να προτάξει την ικανοποίηση των σύγχρονων δικαιωμάτων και αναγκών του, με βάση τις δυνατότητες της εποχής, της επιστήμης.
Η σταθερή εργασία για όλους, σε ανθρώπινες και ασφαλείς συνθήκες, με διευρυμένο ελεύθερο χρόνο. Η κατάργηση κάθε είδους και μορφής ελαστικής - προσωρινής εργασίας. Η διασφάλιση του λαϊκού εισοδήματος. Η σύγχρονη Κοινωνική Ασφάλιση. Η δραστική μείωση των ορίων συνταξιοδότησης. Οι υψηλού επιπέδου δημόσιες δωρεάν παροχές στην Υγεία, στην Παιδεία, στην Πρόνοια, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας σ' αυτούς τους τομείς. Η μετατροπή του αθλητισμού και του πολιτισμού από εμπορεύματα σε δικαιώματα. Η διασφάλιση της διατροφικής επάρκειας. Η αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας, η ανάπτυξη των ζωτικών υποδομών που αφορούν στην αντισεισμική και αντιπλημμυρική θωράκιση, στην πυροπροστασία, στην προστασία του περιβάλλοντος. Απαιτούν ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της οικονομίας και της εξουσίας, ανάπτυξη με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες και όχι τις ανάγκες των μονοπωλίων, άλλη κοινωνική οργάνωση: Για να διασφαλιστούν χρειάζεται επιστημονικός κεντρικός πανεθνικός σχεδιασμός, λαϊκή εξουσία, κοινωνικοποίηση των μεγάλων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, δηλαδή των μονοπωλίων, στην ενέργεια, στη βιομηχανία, στις τηλεπικοινωνίες, στις συγκοινωνίες, στις πρώτες ύλες, στο εξωτερικό εμπόριο και το χονδρεμπόριο, στις τράπεζες.
Διαμόρφωση και στήριξη παραγωγικών συνεταιρισμών των φτωχών και μεσαίων αγροτών και επαγγελματοβιοτεχνών.
Η λαϊκή εξουσία θα διαμορφώσει νέους θεσμούς, που θα διασφαλίζουν τη συμμετοχή των εργαζομένων, της νεολαίας, των γυναικών στη διοίκηση του κράτους, τον εργατικό κοινωνικό έλεγχο από πάνω προς τα κάτω και από κάτω προς τα πάνω. Ο «αντιπρόσωπος - βουλευτής» θα εκλέγεται από την παραγωγική μονάδα, θα δίνει λόγο στο Σώμα που τον εκλέγει και θα είναι ανακλητός από αυτό. Δε θα έχει κανένα ιδιαίτερο προνόμιο.
Αποδέσμευση της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς, ΕΕ και ΝΑΤΟ, απεμπλοκή απ' τους επιθετικούς σχεδιασμούς.
Αυτός είναι ο δρόμος της λαϊκής εξουσίας - οικονομίας, αναγκαίος, ώριμος και ρεαλιστικός όσο ποτέ, που οι λαϊκές δυνάμεις αξίζει να παλέψουν, με τη δική τους συμμαχία, μαζί με το ΚΚΕ, κόντρα στα μονοπώλια, στα κόμματά τους και στους μηχανισμούς τους. Μόνο σε αυτόν τον αγώνα οι θυσίες θα πιάσουν τόπο.
Τα κόμματα και οι μηχανισμοί του συστήματος θα κάνουν ό,τι μπορούν για να σας εμποδίσουν να κάνετε αυτό το βήμα. Θα χρησιμοποιήσουν τον αντικομμουνισμό, τη λάσπη και τις συκοφαντίες κατά του ΚΚΕ, του ταξικού εργατικού κινήματος, ακόμα και προβοκάτσιες. Εχετε τη δύναμη, έχετε την πείρα να τα ξεπεράσετε. Είμαστε σίγουροι ότι όσο πιο γρήγορα βρεθούμε στην κοινή δράση και πάλη, τόσο πιο γρήγορα θα αναδειχτεί η μεγάλη δύναμη του λαού να αντιπαλέψει και να χαράξει ένα νέο δρόμο ανάπτυξης για τις δικές του ανάγκες.

Αθήνα 29 Αυγούστου 2010
Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: