Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ και συνδικαλιστών ΣΥΡΙΖΑ κατά του φορολογικού

Κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης ΠΑΜΕ και ΣΥΡΙΖΑ, ενάντια στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, η τελική μορφή του οποίου ανακοινώθηκε την ίδια ημέρα. 

Εργαζόμενοι και νεολαίοι από το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ και την ΠΑΣΥ διαδήλωσαν το απόγευμα στο Σύνταγμα, με βασικό σύνθημα "καμία θυσία για την πλουτοκρατία", κατά του φορολογικού νομοσχεδίου με την παρουσία πολυπληθούς αντιπροσωπείας της ΚΕ του ΚΚΕ, επικεφαλής της οποίας ήταν η Αλέκα Παπαρήγα.

Οι διαδηλωτές εξέφρασαν την αντίθεση τους στα νέα μέτρα μετά τους έμμεσους φόρους που παίρνει η κυβέρνηση και υπογράμμισαν ότι θα κλιμακώσουν την πάλη για την καλύτερη προετοιμασία της 48ωρης απεργίας ,21 και 22 Απριλίου, με κεντρικό αίτημα την υπογραφή των ΣΣΕ και να μην περάσουν τα "βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα". 

Η Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε πως "με τα σπρέντς και τα επιτόκια και τα άλλα παρόμοια παίζουν κυριολεκτικά πινγκ πονγκ στις πλάτες του λαού. Ο λαός θα δεχθεί να σκύψει ακόμα περισσότερο, θα δεχθεί αυτό το παιχνίδι που στόχο έχει να τον ληστέψουν 100% για να εξασφαλίσουν ακόμη μεγαλύτερη κερδοφορία; Είμαστε αισιόδοξοι για το μεγάλο όχι του λαού". 

Κινητοποίηση διαμαρτυρίας για το φορολογικό νομοσχέδιο διοργάνωσε το ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη. Όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, συγκεντρώθηκαν στο Άγαλμα του Βενιζέλου εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο φορολογικό νομοσχέδιο, κάνοντας, χαρακτηριστικά, λόγο για «αντιλαϊκή φορο-επιδρομή» σε βάρος των εργαζομένων. Στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία μέσω κεντρικών δρόμων που κατέληξε στην οδό Ερμού, στο ύψος της Αριστοτέλους.

Παράλληλα, συλλαλητήριο στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή ενάντια στο φορολογικό νομοσχέδιο πραγματοποίησε το απόγευμα το Δίκτυο Συνδικαλιστών της Ριζοσπαστικής Αριστεράς. 

Οι διαδηλωτές εξέφρασαν την αντίθεση τους στο Σύμφωνο Σταθερότητας και δήλωσαν ότι με τον μαζικό απεργιακό αγώνα θα τεθεί φραγμός στο μεσαίωνα που προσπαθεί να μας επιβάλλει η ΕΕ. 

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, υποστήριξαν, αποτελεί σύνολο αντιλαϊκών ρυθμίσεων που προκαλούν οργή και αγανάκτηση, είτε από την πλευρά της πρόσθετης φορολογικής επιβάρυνσης των λαϊκών στρωμάτων είτε από αυτήν που αφορά τις παραπέρα διευκολύνσεις και φοροαπαλλαγές προς το κεφάλαιο. Τόνισαν ότι δεν θα υπάρξει καμία συναίνεση και αναμονή, ζήτησαν να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο και να σταματήσει η λεηλασία των εισοδημάτων. Επίσης ζήτησαν γενναία αύξηση του αφορολόγητου ορίου για τους μισθωτούς και συνταξιούχους.

Οι διαδηλωτές ζήτησαν επίσης να καταργηθούν οι έμμεσοι φόροι σε όλα τα είδη λαϊκής κατανάλωσης, να υπάρξει γενναία φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας και τέλος να αυξηθεί η φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου που είναι και υπεύθυνο για την κρίση.

Στο μεταξύ ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ συνεδριάζουν την Παρασκευή για να καθορίσουν την πορεία των κινητοποιήσεων τους, σχετικά με το φορολογικό και το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. 

Πηγή:www.nooz.gr

2 σχόλια:

Δημήτρης Ν. είπε...

Έχει γίνει πια κουραστικό να τσουβαλιαζόμαστε όλοι κάτω από τα καπέλα των δύο επίσημων κομμάτων ης αριστεράς. Από που και ως που η συγκέντρωση στα Προπύλαια ήταν συνδικαλισττών του ΣΥΡΙΖΑ; Πρωτοανακοινώθηκε από το Συντονιστικό των σωματείων και συμμετείχαν και αρκετές άλλες συλλογικότητες συνδικαλιστικές και πολιτικές όλου του φάσματος της αριστεράς. Δεν βρέθηκε όμως ένας του ΣΥΡΙΖΑ να βγει και να πει ότι δεν είναι έτσι, ίσα - ίσα το σιγοντάρουν, και μετά κατηγορούν το ΚΚΕ για κομματικά καπελώματα, λες και αυτοί είναι αλλιώτικοι!!! Το ίδιο συνέβαινε και στα φοιτητικά, και στο ασφαλιστικό, και το Δεκέμβρη του '08 όπου χιλιάδες κόσμου, ελέω ΜΜΕ και ΣΥΡΙΖΑ, καπελωνόταν και ας ήταν οι Συριζαίοι λιγότεροι!

Red Star είπε...

Τα μεγάλα "ψάρια" τρώνε τα "μικρά" δυστυχώς.Καλά έκανες το σχόλιο σύντροφε Δημήτρη γιατί η αναδημοσίευση που έκανα από το nooz.gr είχε ανακρίβειες και δεν το πρόσεξα εξ'αρχής.