Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Ολες και όλοι αύριο στα συλλαλητήρια- ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Ολες και όλοι αύριο στα συλλαλητήρια
Μετά τα μεγάλα συλλαλητήρια της Πέμπτης και τις απεργιακές κινητοποιήσεις της Παρασκευής, ως άμεση, δυναμική και μυριόστομη απάντηση ότι οι εργαζόμενοι δεν πάνε εθελοντικά στη σφαγή, όπως λέει η κυβέρνηση, αύριο τα κοινά συλλαλητήρια της ΟΓΕ και του ΠΑΜΕ σε μια σειρά πόλεις θα δώσουν το μήνυμα της συνέχειας και της έντασης, όπως και της πολιτικοποίησης των αγώνων.
Οι γυναίκες της εργατικής τάξης, των λαϊκών οικογενειών, οι σπουδάστριες, οι αγρότισσες, οι αυτοαπασχολούμενες, οι άνεργες, Ελληνίδες και μετανάστριες, έχουν κυριολεκτικά χιλιάδες λόγους να αντιπαλέψουν μαζί με τους άντρες εργαζόμενους, μαζί με την οικογένειά τους το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, που στερεί στις ίδιες και στα παιδιά τους την ίδια τη ζωή: Το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά, το δικαίωμα στη μητρότητα, στη λαϊκή στέγη, στον ελεύθερο χρόνο, στη δωρεάν αναβαθμισμένη Υγεία και Πρόνοια, στην Παιδεία. Τα αυριανά συλλαλητήρια αποτελούν ένα ακόμα βήμα κλιμάκωσης, που θα βάλει τις βάσεις για τα επόμενα αγωνιστικά βήματα. Σηματοδοτούν την ανάγκη η πάλη για ισοτιμία της γυναίκας να γίνει καθημερινή υπόθεση όλης της εργατικής τάξης, να γίνει πάλη για κατάργηση της εκμετάλλευσης, που θα σημάνει και την πραγματική ισοτιμία των δύο φύλων.


Αύριο πρέπει να «τραντάξει» ξανά όλη η χώρα. Αύριο η εργατική τάξη, γυναίκες και άντρες των λαϊκών στρωμάτων πρέπει να μιλήσουν από τους δρόμους και τις πλατείες, γιατί αυτό είναι το πιο ισχυρό τους όπλο. Πρέπει να μιλήσουν καθαρά και ταξικά, να στείλουν μήνυμα σε όλη την Ευρώπη λέγοντας: Ηρθε η ώρα να διεκδικήσουμε τις δικές μας ανάγκες, γιατί αυτές μπορούν σήμερα να ικανοποιηθούν. Στα ελλείμματά τους, στα χρέη τους και στην κρίση τους προβάλλουμε το δικό μας δρόμο ανάπτυξης.
Η πολιτικοποίηση και η μαζικοποίηση των αγώνων, η απόρριψη της πολιτικής του «μαύρου μπλοκ» ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. - ΕΕ και των εργατοπατέρων, είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, για να μετρά ο λαός κατακτήσεις και να έρθουν καλύτερες μέρες για τους εργαζόμενους. Οσες ώρες απομένουν το κάλεσμα της ΟΓΕ και του ΠΑΜΕ πρέπει να φτάσει παντού, σε κάθε λαϊκό σπίτι.
Τα αγωνιστικά ραντεβού
Τα ραντεβού για τα αυριανά συλλαλητήρια είναι:
  • Αθήνα, 6.30 μ.μ., στο Πεδίον του Αρεως. Στις 10.30 π.μ. στο εργοστάσιο τηςELITE και στις 12.30 μ.μ. στο εργοστάσιο ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ, η Γραμματεία Γυναικών του ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει εκδηλώσεις.
  • Θεσσαλονίκη στις 7 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.
  • Λάρισα, στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία. Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας κήρυξε 2ωρη στάση εργασίας σε όλους τους εργασιακούς χώρους ενώ τη συμμετοχή του στην αυριανή συγκέντρωση αποφάσισε σε συνεδρίασή του το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Λάρισας. Το πρωί θα γίνει εκδήλωση έξω από το εργοστάσιο «Μπετίνα».
  • Κατερίνη, στις 6.30 μ.μ. στο σιντριβάνι (πλατάνι).
  • Ξάνθη, στις 6.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.
  • Κέρκυρα, στις 10 π.μ. στην πλατεία Σαρόκο.
  • Λαμία, στις 6 μ.μ. στην πλατεία Πάρκου.
  • Ρόδος, στις 6 μ.μ. πικετοφορία σε κεντρικούς δρόμους.
  • Λιβαδειά, στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου (Στρατ. Ιωάννου 24) εκδήλωση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς και του Συλλόγου Γυναικών της πόλης. Θα γίνει ομιλία, θα απαγγελθούν ποιήματα και θα προβληθεί η ταινία της Αλίντας Δημητρίου «Η ζωή στους βράχους».
Την ίδια στιγμή πραγματοποιούνται μια σειρά εκδηλώσεις για να αναδειχθεί η ρίζα των προβλημάτων των γυναικών των λαϊκών στρωμάτων και ότι η πάλη για την ισοτιμία αποτελεί υπόθεση της εργατικής τάξης.
  • Σήμερα στη Νάουσα εκδήλωση στις 7 μ.μ., στο «Στέκι Νεολαίας».
  • Στη Ρόδο, σήμερα στις 6.30 μ.μ., το ΠΑΜΕ Γυναικών διοργανώνει μαζί με το Εργατικό Κέντρο σε αίθουσα του τελευταίου συζήτηση με θέμα: «Τα σύγχρονα προβλήματα των γυναικών, η στάση του γυναικείου κινήματος».
  • Αύριο, στη Χίο, στη 1 μ.μ. στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του δημαρχείου, θα δώσουν συνέντευξη Τύπου ο Σύλλογος Γυναικών και η Γραμματεία Χίου του ΠΑΜΕ, με θέμα «Η επίθεση του κεφαλαίου και των κυβερνώντων απέναντι στα δικαιώματα των εργαζομένων και της εργατικής λαϊκής οικογένειας».
  • Αύριο στη Λήμνο η Παλλημνιακή Επιτροπή του ΠΑΜΕ θα κάνει εκδήλωση στις 7 μ.μ. στο κινηματοθέατρο ΜΑΡΟΥΛΑ.
  • Την Τετάρτη 10 του Μάρτη εκδήλωση διοργανώνουν η Ενωση Γυναικών Λάρισας(μέλος ΟΓΕ) και το Μουσείο Αμπελακίων περιόδου 1940 - '49, στις 8 μ.μ., στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο. Θα προβληθεί η βραβευμένη ταινία - ντοκιμαντέρ της Αλίντας Δημητρίου «Η ζωή στους βράχους».

Πηγή:Κυριακάτικος Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: