Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ : Η κατοχή ως προσοδοφόρο θέαμα-ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ !!


Ανήκουστο. Εξωφρενικό. Οποιο χαρακτηρισμό και αν χρησιμοποιήσει κανείς, θα υπολείπεται της πραγματικότητας. Η κατοχή όχι μόνο συνεχίζεται, όχι απλώς αιματοκυλίζει τον παλαιστινιακό λαό, αλλά αποτελεί και «θέαμα» ιδιαίτερα προσοδοφόρο.

Ισραηλινό Νομικό Κέντρο, όπως αυτοπαρουσιάζεται, υπό την επωνυμία «Shurat HaDin», πουλά, κυρίως σε Αμερικανο-εβραίους επιχειρηματίες και δικηγόρους, σε «τσιμπημένες» τιμές, «μια εμπειρία ζωής»: Εναν 8ήμερο γύρο στα «θερμά» σημεία του Ισραήλ. Τι σημαίνει αυτό;
-- Να ενημερωθούν από διοικητές των μυστικών υπηρεσιών εξωτερικού (Μοσάντ) και εσωτερικού (Σιν Μπετ).
-- Να ενημερωθούν από διοικητές των υπηρεσιών πληροφοριών του στρατού, αλλά και επιχειρησιακών μονάδων.
-- Να περιηγηθούν στο εσωτερικό της μονάδας που «αναλαμβάνει τις δολοφονίες ακριβείας».
-- Να παρακολουθήσουν «ζωντανά» επίδειξη εισβολής και επιδρομής σε αραβικό έδαφος.
-- Να παρακολουθήσουν δίκη «τρομοκρατών» της «Χαμάς» σε στρατιωτικό δικαστήριο.
-- Να επισκεφτούν την πρώτη γραμμή των ισραηλινών στρατιωτικών θέσεων στη μεθόριο του Λιβάνου και στα μεθοριακά σημεία ελέγχου στη Γάζα.
-- Να περιηγηθούν στο εσωτερικό του «τείχους ασφαλείας» και στις εκεί μυστικές βάσεις ασφαλείας.
-- Να μιλήσουν με Ισραηλινούς Αραβες μυστικούς πράκτορες που έχουν παρεισφρήσει σε «τρομοκρατικές οργανώσεις» και προσφέρουν πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο.
-- Να συναντήσουν υπουργούς και άλλα σημαίνοντα πρόσωπα της πολιτικής σκηνής.
-- Να πετάξουν με μικρά αεροπλάνα πάνω από τη Γαλιλαία, να μεταβούν με τζιπ στα υψώματα του Γκολάν... και μια σειρά από άλλες δραστηριότητες, κυρίως θρησκευτικού περιεχομένου, στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ.
Στη διαφημιστική ιστοσελίδα φιλοξενούνται και απόψεις επισκεπτών που συμμετείχαν σε ένα τέτοιο πρόγραμμα, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι «η ύστατη αποστολή στο Ισραήλ», όπως ονομάζεται το ...προϊόν, «αξίζει τα λεφτά του και ανταποκρίνεται στο όνομά του».
Η ένοχη σιωπή του Μπαν Γκι μουν
Καμία άποψη δεν εξέφρασε ο ΓΓ του ΟΗΕ, συνοψίζοντας, προς τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, τις έρευνες της ισραηλινής κυβέρνησης και της «Χαμάς» ως προς τις κατηγορίες διάπραξης εγκλημάτων πολέμου κατά την εισβολή στη Γάζα (έκθεση Γκόλντστοουν). Και οι δύο πλευρές αποποιούνται ευθυνών. Ενας από τους λόγους της αμηχανίας του ΓΓ, αναμφιβόλως, είναι και το ότι η Ουάσιγκτον, που έχει βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας, πιέζει να μη λάβει άλλες διαστάσεις το ζήτημα.

Πηγή:Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: