Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Η Γαλλία αποκλείει το δικαίωμα ψήφου στους μετανάστες Παρά το σχετικό αίτημα του Σοσιαλιστικού κόμματος της χώρας

Η γαλλική κυβέρνηση απέκλεισε κάθε περίπτωση να δοθεί στους μετανάστες το δικαίωμα ψήφου στις τοπικές εκλογές, όπως αξιώνει η σοσιαλιστική αντιπολίτευση.

H Μartin Αubry






Όπως επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Παιδείας Λικ Σατέλ, "το δικαίωμα ψήφου συνδέεται στενά με την υπηκοότητα".


Σημειώνεται ότι η επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος Μαρτίν Ομπρί κατέθεσε την Τρίτη πρόταση νόμου υπέρ του δικαιώματος ψήφου στις τοπικές εκλογές, στους αλλοδαπούς που προέρχονται από χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η Μαρτίν Ομπρί δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει ότι ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί είχε ταχθεί υπέρ του δικαιώματος ψήφου των μεταναστών πριν εκλεγεί το 2007. Ο Νικολά Σαρκοζί "είχε εξηγήσει πολύ καθαρά το 2007 ότι δεν επιθυμούσε να εντάξει αυτή την πρόταση στο προεδρικό του πρόγραμμα, διότι εκτίμησε ότι δεν έχει έλθει ακόμα η ώρα", αντέτεινε ο Λικ Σατέλ.
Η Γαλλία αριθμεί 5,5 εκατομμύρια μετανάστες, εκ των οποίων 3,5 εκατομμύρια εκτός ΕΕ, οι οποίοι προέρχονται κυρίως από τις χώρες του Μάγκρεμπ, την υποσαχάρεια Αφρική και την Κίνα.



Πηγή:www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: