Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Κ.Κ.Ε:Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τον καταστροφικό σεισμό στην Αϊτή





Το ΚΚΕ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στον σκληρά δοκιμαζόμενο λαό της Αϊτής. Ο σεισμός που έπληξε τη χώρα δεν θα είχε τόσο τραγικές συνέπειες, εάν η αποικιακή καταλήστευση και η βαθιά και  ολόπλευρη εκμετάλλευση από τις πολυεθνικές εταιρίες δεν είχαν καταδικάσει τη χώρα στην απέραντη φτώχεια και καθυστέρηση, την έλλειψη βασικών υποδομών.
Αποτελεί πρόκληση ότι μια σειρά ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, με πρώτες τις ΗΠΑ, ανακοινώνουν ότι είναι έτοιμες να παράσχουν και στρατιωτική βοήθεια σε μια χώρα που έχει πικρή πείρα από τις  επεμβάσεις του Γαλλικού και του Αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, και η οποία τα τελευταία χρόνια τελεί υπό διεθνή κατοχή με την κάλυψη του ΟΗΕ.
Αυτή την ώρα πρέπει να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια παροχής βοήθειας και συνδρομής για τη διάσωση και ανακούφιση των πληγέντων. Σε αυτή την κατεύθυνση το ΚΚΕ θα εξετάσει, σε συνεργασία με τα Κομμουνιστικά Κόμματα της περιοχής, όλες τις δυνατότητες για να εκφραστεί έμπρακτα η αλληλεγγύη και να φτάσει η βοήθεια στο λαό της Αϊτής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: