Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΑΡΣΗ ΑΣΥΛΙΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΚΕ Βαθύτερος στόχος ο εκφοβισμός του λαϊκού κινήματος Η εισαγγελική δίωξη αφορά στην Σοφία Καλαντίδου, επειδή συμμετείχε σε κινητοποίηση του ΠΑΜΕ έξω από τα «Τζάμπο» στη Θεσσαλονίκη


Στην αρμόδια Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας συζητιέται σήμερα το αίτημα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου να αρθεί η ασυλία της Σοφίας Καλαντίδου,βουλευτή του ΚΚΕ. Η προσπάθεια να διωχθεί το στέλεχος του ΚΚΕ αντανακλά το πνεύμα και το γράμμα της απαράδεκτης εντολής Σανιδά, με την οποία, στις αρχές του περασμένου χρόνου, ζητούσε από τους υφισταμένους του να πάρουν όλα τα μέτρα για την ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων που διοργάνωνε πανελλαδικά το ταξικό κίνημα, διεκδικώντας την επαναπρόσληψη του νεολαίου Νίκου Νικολόπουλου από την πολυεθνική «Τζάμπο».

Στις συγκλονιστικές αυτές κινητοποιήσεις, οι κομμουνιστές βουλευτές, όπως και εκατοντάδες άλλα στελέχη του Κόμματος, δε θα μπορούσαν παρά να βρίσκονται στο πλευρό των εργαζομένων, που αναμετρούνταν συνολικά με την εργοδοτική τρομοκρατία και τις απολύσεις από μεγάλες πολυεθνικές αλυσίδες. Η δίωξη της Σοφία Καλαντίδου, η οποία καταγγέλλεται επειδή συμμετείχε σε κινητοποίηση των ταξικών συνδικάτων έξω από τα «Τζάμπο» της Θεσσαλονίκης στις 31/1/2009, αντανακλά αυτήν ακριβώς την προσπάθεια της αστικής δικαιοσύνης να ποινικοποιήσει και να φοβίσει το λαϊκό κίνημα, για να προστατέψει τα συμφέροντα των πολυεθνικών.
Γι' αυτόν το λόγο, οι καταγγελίες της «Τζάμπο» και του Συνδέσμου των μεγαλεμπόρων είχαν προκαλέσει τότε την παρέμβαση Σανιδά, στο πλαίσιο της οποίας εκκρεμούν σήμερα δεκάδες δίκες σε βάρος συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και στελεχών του ΚΚΕ για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις του ταξικού κινήματος. Την ίδια ώρα, καμιά ουσιαστική πρόοδος δεν υπάρχει από την πλευρά της δικαιοσύνης για τις καταγγελίες τόσο του Ν. Νικολόπουλου, όσο και του ΠΑΜΕ, ότι ο νεολαίος υπάλληλος εκβιάστηκε από την εργοδοσία και έγινε προσπάθεια να δωροδοκηθεί πριν απολυθεί για συνδικαλιστικούς λόγους.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από μήνυση υπαλλήλου της πολυεθνικής, αφορά εκτός από τη βουλευτή του ΚΚΕ, τέσσερις ακόμα συνδικαλιστές: ΤουςΣωτήρη Ζαριανόπουλο, Αντώνη Χανίδη, Κώστα Ψυχογιό και Θανάση Χιονά. Η Σοφία Καλαντίδου δεν περιλαμβάνεται στους «δράστες», αλλά στο σχετικό σήμα της αστυνομίας, όπου κατέθεσαν με πανομοιότυπο τρόπο ένας αστυνομικός και ένας ακόμα «μάρτυρας», χαρακτηρίζεται σαν «επικεφαλής» ομάδας 50 μελών του ΠΑΜΕ. Η κατηγορία που της αποδίδεται είναι η πράξη «της παράνομης βίας» και σαν «αιτία εγκλήματος» καταγράφεται η «αντικοινωνική συμπεριφορά»!
Πηγή:Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: