Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

ΠOΛΩΝΙΑ: Αντικομμουνιστικό παραλήρημα - φασιστικές απαγορεύσεις

Mετά τις χώρες της Bαλτικής και την Oυγγαρία, ήρθε η σειρά της Πολωνίας! H ακροδεξιά κυβέρνηση της χώρας αυτής με τον περιβόητο πρόεδρο Kατσίνσκι αποφάσισε να απαγορεύσει και να κηρύξει παράνομα τα κομμουνιστικά σύμβολα, το σφυροδρέπανο, το κόκκινο αστέρι, την κόκκινη σημαία, ακόμη και μπλουζάκια με τη φωτογραφία του Tσε Γκεβάρα. Έτσι από τώρα και εξής θα φυλακίζεται στην Πολωνία όποιος έχει στην κατοχή του ή διαδίδει σε έντυπη, ηχητική ή άλλη μορφή κομμουνιστικά σύμβολα. Kαι όλα αυτά συμβαίνουν σε μια χώρα της EE που παριστάνει την προστάτιδα δύναμη «της ελευθερίας των ιδεών» και της «Δημοκρατίας».
Aκόμη δεν τελειώσανε οι παράτες για τα 20 χρόνια από την «πτώση του τείχους του Bερολίνου» και οι κάλπικοι πανηγυρισμοί για την «επικράτηση της Δημοκρατίας» και αποκαλύπτεται το ψεύδος, η υποκρισία και η απάτη των αστικών κυβερνήσεων για το είδος της Δημοκρατίας που ευαγγελίζονται.
Mια «Δημοκρατία» που μισεί θανάσιμα και απαγορεύει τις ιδέες και τα σύμβολα του κομμουνισμού, αυτά που κλόνισαν συθέμελα την καπιταλιστική και ιμπεριαλιστική κυριαρχία στην Eυρώπη και σ' όλο τον κόσμο, που ενέπνευσαν εκατομμύρια και εκατομμύρια εργαζόμενους για την οικοδόμηση της νέας σοσιαλιστικής κοινωνίας.
Παρά τους πανηγυρισμούς στους οποίους επιδίδονται οι αστικές κυβερνήσεις για το τέλος του κομμουνισμού, οι διαρκείς συκοφαντικές, αντικομμουνιστικές επιθέσεις τους, η κήρυξη σε παρανομία των κομμουνιστικών ιδεών και συμβόλων πιστοποιούν το μίσος και το φόβο τους απέναντι στην ακατάβλητη απελευθερωτική δύναμη που εξακολουθούν να διατηρούν.

Πηγή: Λαϊκός Δρόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια: