Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Σήκωσε τα μανίκια,αλλά ξέχασε τις προεκλογικές υποσχέσεις...Ο πρωθυπουργός θα ζητήσει σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών





Υπό το δυσμενές κλίμα που διαμορφώνεται για την ελληνική οικονομία και εν όψει δύσκολων αποφάσεων που αναμένεται να ληφθούν από την κυβέρνηση το επόμενο διάστημα, ο πρωθυπουργός επισκέπτεται το πρωί της Πέμπτης τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ζητώντας σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών.
Ο πρωθυπουργός αναλαμβάνει την πρωτοβουλία για σύγκληση του Συμβούλιου Πολιτικών Αρχηγών προτίστως για το ζήτημα της διαφθοράς και της διαφάνειας, ωστόσο επί τάπητος αναμένεται να βρεθεί η κατάσταση της οικονομίας.
Την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, ο πρωθυπουργός περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση της οικονομίας και προϊδέασε για λήψη σκληρότερων μέτρων.
Ο Γ.Παπανδρέου υπογράμμισε πως το δημοσιονομικό αδιέξοδο απειλεί την εθνική κυριαρχία και επανέλαβε τη φράση του Ανδρέα Παπανδρέου «ή θα αφανίσουμε το χρέος ή το χρέος θα αφανίσει εμάς». Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Εν τω μεταξύ, τη Δευτέρα σε ειδική εκδήλωση στο Ζάππειο, ο Γ.Παπανδρέου αναμένεται να κηρύξει την έναρξη εθνικού κοινωνικού διαλόγου, στο επίκεντρο του οποίου αναμένεται να βρεθεί η οικονομία.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, στις συζητήσεις αναμένεται ότι θα ενταχθεί και η αλλαγή του εκλογικού νόμου και εν όψει αυτού ο κ. Παπανδρέου είχε το απόγευμα της Τετάρτης συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση.

Πηγή:www.in.gr-Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: