Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για το λεγόμενο επίδομα αλληλεγγύης

H κυβέρνηση μετά την κλειστή σύσκεψη με τον ΣΕΒ και σε συνεννόηση μαζί του, εμφανίζει ως κοινωνική πολιτική την ελεημοσύνη του μισού κουλουριού κατά μέσο όρο την ημέρα, που «προσφέρουν» οι 307 μεγάλες επιχειρήσεις στους εξαθλιωμένους, με αντάλλαγμα να εισπράξουν ακόμα περισσότερα κέρδη από τη μεγαλύτερη ληστεία του λαϊκού εισοδήματος. Αυτό θα γίνει, με την αντεργατική θύελλα στο ασφαλιστικό-εργασιακό, που είναι έτοιμη και προαποφασισμένη. Το περιβόητο επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης δεν είναι τίποτα άλλο από τη μετονομασία του επιδόματος θέρμανσης. Τη χοντρή κοροϊδία που έκανε η ΝΔ στα φτωχά λαϊκά στρώματα, συνεχίζει τώρα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, σε προσβλητικό βαθμό για τους εργαζόμενους. Αυτό προκύπτει, αν υπολογισθεί το τι αναλογεί για 2 χρόνια στα 2.500.000 εργαζομένων και ανέργων που θα πάρουν το 1 δισεκατομμύριο ευρώ.

Η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να αποδεχθούν τη φτώχεια ως σταθερό και μόνιμο φαινόμενο και ότι κοινωνική πολιτική είναι τα ψίχουλα για τα πιο εξαθλιωμένα τμήματα.
Η «εθνική συναίνεση» στην οποία καλούν οι μεγαλοβιομήχανοι και η κυβέρνηση είναι εκ του πονηρού. Δίνουν ψίχουλα από τα χιλιάδες ευρώ που αφαίρεσαν από τους εργαζόμενους, για να λάβουν ακόμα περισσότερα με το πάγωμα μισθών, τις απαλλαγές από τις ασφαλιστικές εισφορές, τα νέα κίνητρα, τις ενισχύσεις, τις φοροαπαλλαγές και την αύξηση των έμμεσων φόρων.
Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να ξεγελαστούν από τα τεχνάσματα της κυβέρνησης και των μεγαλοεπιχειρηματιών, από το σκηνικό που διαμορφώνουν της κατάστασης έκτακτης ανάγκης και των εκτάκτων μέτρων. Τα βασικά αντιλαϊκά μέτρα ήταν προαποφασισμένα εδώ και καιρό, και στην ΕΕ και με τις συμφωνίες ΝΔ- ΠΑΣΟΚ-πλουτοκρατίας.
Οι εργαζόμενοι παράγουν τον πλούτο και δεν πρέπει να ανέχονται να τους τον αφαιρούν όλο και πιο πολύ με την εκμετάλλευση και την κρατική φορολογία, κεφάλαιο και κυβερνήσεις.
Οι εργαζόμενοι πρέπει να διεκδικήσουν τώρα πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και σε συντάξεις. Βασικός μισθός 1400 ευρώ και 1120 κατώτερη σύνταξη και επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους. Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης στα καύσιμα και στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Να καταργηθούν όλα τα διόδια. Δωρεάν παιδεία, υγεία-διακοπές. Να φορολογηθούν τώρα με 45% οι μεγάλες επιχειρήσεις. Να καταργηθούν οι φοροαπαλλαγές του κεφαλαίου.
Εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, ψηλά το κεφάλι! Εμπιστευτείτε τη δύναμή σας, το δίκιο σας. Διεκδικήστε το πλούτο που εσείς παράγετε. Την κρίση να την πληρώσουν οι καπιταλιστές που ευθύνονται. Αντεπίθεση και συμμαχία κατά των μονοπωλίων, κατά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που τα υπηρετεί.






Δεν υπάρχουν σχόλια: