Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

ΚΚΕ: Οι λαοί της Ελλάδας και της Κύπρου να βγάλουν συμπεράσματα, να δυναμώσουν την πάλη για αποδέσμευση από την ΕΕ και ανατροπή.

Σε σχόλιό του για την απόφαση του Γιούρογκρουπ για την Κύπρο το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει :


«Η απόφαση του Γιούρογκρουπ για την ανακεφαλαιοποίηση των κυπριακών τραπεζών θα οδηγήσει σε τεράστιες απώλειες τα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων στην Κύπρο, σε απολύσεις, σε νέα σκληρά μέτρα, όπως αυτά που βιώνει ο ελληνικός λαός.
Άλλωστε, η κυπριακή κυβέρνηση χρησιμοποιεί απέναντι στον κυπριακό λαό τους ίδιους εκβιασμούς και αντιλαϊκά μέτρα που χρησιμοποιεί η ελληνική κυβέρνηση απέναντι στον ελληνικό.

Αποκαλύπτεται το παραμύθι της φιλολαϊκής διαπραγμάτευσης, εντός ΕΕ και με τα μονοπώλια κυρίαρχα στην οικονομία. Η διαχείριση της κρίσης «εντός των τειχών», ανεξάρτητα με ποια συνταγή, σχέδιο ή διεθνή συμμαχία γίνει, έχει πάντα ένα θύμα: Τον εργαζόμενο λαό ο οποίος καλείται να κάνει σκληρές θυσίες για να στηρίξει την ανάκαμψη του κεφαλαίου.

Οι λαοί της Ελλάδας και της Κύπρου μπορούν να βγάλουν συμπεράσματα και να δυναμώσουν την πάλη τους για την αποδέσμευση από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ και την ανατροπή αυτής της πολιτικής».

Πηγή : 902.gr

2 σχόλια:

Giannis Pit. είπε...

Αγαπητοί σύντροφοι και συναγωνιστές:
Για τον ΕΛΕΕΙΝΟ και ΒΡΩΜΙΚΟ ΡΟΛΟ της ΗΓΕΣΙΑΣ του ΑΚΕΛ θα πούμε τίποτα επίσημα ή τη μασάμε τη πατάτα λόγω ...συγγενούς κόμματος και τέτοιες παρλαπίπες.
Αυτή τη στιγμή στη ΚΥΠΡΟ ο ΛΑΟΣ είναι ΓΥΜΝΟΣ, ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΣ, και ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΜΜΕΝΟΣ.
Όχι μονάχα να κράζουμε το Γαλλικό "Κομμουνστικό" Κόμμα για την ξεφτίλα του, αλλά να λέμε και εδώ τα κοντινά μας για το ΑΚΕΛ έτσι ;;
Αλλιώς θα μας πάρει ο κόσμος με τις πέτρες...
Συμφωνείτε ;;;

mikiskke είπε...

Το παραπάνο σχόλιο δείχνει για ακόμη μια φορά την ανάγκη του να γίνουμε πιο απαιτητικοί από τον εαυτό μας. Και αυτό ΔΕΝ μπορεί να γίνει όταν η εφημερίδα της προβολής της πολιτικής και των θέσεων του ΚΚΕ, δηλαδή ο Ριζοσπάστης, δεν έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι ενημέρωσης και της ιδεολογικοπολιτικής θωράκισης μας.

Ο σαββατιάτικος (23 Μαρτίου) Ριζοσπάστης για το ΑΚΕΛ

[...]το παράδειγμα της Κύπρου ξεμπροστιάζει το ΣΥΡΙΖΑ. Ενα το κρατούμενο είναι η στάση του ΑΚΕΛ, που σαν κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε τη δανειακή σύμβαση και επί των ημερών του ψηφίστηκαν τα πρώτα νομοσχέδια. Ανεξάρτητα από διακηρύξεις και προθέσεις, ο συμβιβασμός στο πλαίσιο της ΕΕ δεν μπορεί παρά να είναι αντιλαϊκός και να ανοίγει το δρόμο για τα επόμενα μέτρα.
"Π", http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7353679&publDate=23/3/2013

Οι κομμουνιστές έχουν υποχρέωση να μελετούν την πείρα, να αναζητούν το βασικό στοιχείο στη μια ή την άλλη εξέλιξη, να εξετάζουν προσεκτικά τις τάσεις που διαμορφώνονται. Από αυτήν τη σκοπιά, είναι χρήσιμη η πείρα της διακυβέρνησης του ΑΚΕΛ και των εξελίξεων στην Κύπρο. Οι θιασώτες του κοινοβουλευτικού δρόμου καλλιέργησαν συγχύσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό για τη διακυβέρνηση του ΑΚΕΛ. Εγκάλεσαν το ΚΚΕ, καλώντας το να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο.
Τώρα, που φαίνονται καθαρά τα αδιέξοδα της διαχείρισης και πλήττεται ο λαός με σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, τώρα που αποκαλύφθηκε ακόμα περισσότερο ο ρόλος της ΕΕ και αποδείχθηκαν στην πράξη οι μύθοι περί «ευρωπαϊκής αλληλεγγύης», σφυρίζουν αδιάφορα και αποκρύπτουν πως, ανεξάρτητα από προθέσεις, δεν μπορεί να συνυπάρξει πολιτική ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών, με τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης που έχει κριτήριο το κέρδος του μεγάλου κεφαλαίου.
Γ. Μαρίνος, Μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ,
http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7353578&publDate=23/3/2013

Ν. Σοφιανός μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA» το πρωί της Δευτέρας για τις εξελίξεις στην Κύπρο μεταξύ άλλων ανέφερε: “25 μνημονιακά νομοσχέδια το προηγούμενο διάστημα, τα οποία κούρευαν μισθούς, κούρευαν συντάξεις, επιδόματα κ.τ.λ., με κυβέρνηση της αριστεράς και με κομμουνιστή πρόεδρο.”
http://www.902.gr/eidisi/politiki/12665/n-sofianos-sto-mega-terma-pia-oi-aytapates-yparhei-lysi-se-sygkroysi-me-tin-ee