Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ- Χρεοκοπεί το λαό για να σωθεί το κεφάλαιο .Με απειλές και φοβέρες προσπαθεί να υλοποιήσει τη φιλομονοπωλιακή πολιτική της.


Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να πάει μέχρι τέλους τη δουλειά για το κεφάλαιο και να προωθήσει - στο μέτρο των δυνατοτήτων της - τις προαποφασισμένες διαρθρωτικές ανατροπές, που θα εξασφαλίσουν ανταγωνιστικότητα στους επιχειρηματικούς ομίλους, ισοπεδώνοντας μισθούς και δικαιώματα, πρόταξε χτες ο Γ. Παπανδρέου από τη Θεσσαλονίκη.
Δίνοντας το στίγμα του σχεδίου που θα παρουσιάσει σήμερα από το βήμα της ΔΕΘ, για έξοδο της χώρας από την κρίση υπέρ της πλουτοκρατίας και το λαό σε χρεοκοπία, ο πρωθυπουργός, στην συνάντηση με «παραγωγικούς φορείς» της Βόρειας Ελλάδας - στην οποία συμμετείχε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης -δήλωσε έτοιμος να προσφέρει «γην και ύδωρ» στο μεγάλο κεφάλαιο.

Την ίδια ώρα που το ταξικό κίνημα, χτες από τη Θεσσαλονίκη, καλούσε σε γενικευμένη πάλη ενάντια στη στρατηγική κυβέρνησης - πλουτοκρατίας, επιφυλάσσοντας αγωνιστική «υποδοχή» στον πρωθυπουργό, ο Γ. Παπανδρέου δήλωνε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να επιβάλει διά πυρός και σιδήρου τα φιλομονοπωλιακά μέτρα.
«Πρέπει να διαμορφώσουμε ως χώρα "προγράμματα - γέφυρες" για να προετοιμάσουμε το νέο για μια καινούρια εποχή, με διαφορετικές προτεραιότητες για τη χώρα μας, ένα άλλο αναπτυξιακό μοντέλο», είπε στη σύσκεψη. Ενα αναπτυξιακό μοντέλο που θα στηρίζεται στις «επιχειρηματικές συμβάσεις» με μισθούς των 500 ευρώ για τους εργαζόμενους που θα παραδίδει, τις υποδομές, τον ενεργειακό και φυσικό πλούτο της χώρας στους ντόπιους και ξένους κεφαλαιοκράτες.
Σ' αυτό το πλαίσιο και αναφερόμενος ειδικότερα στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά περιγράφοντας το«αναπτυξιακό μοντέλο» για ολόκληρη τη χώρα, ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Τα χρέη και τα ελλείμματα είναι τα συμπτώματα βαθύτερων αιτιών. Αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να γίνει η χώρα μας ανταγωνιστική (...) Η Βόρεια Ελλάδα έχει τεράστιο πλούτο, επιχειρηματικό, πολιτιστικό, ενεργειακό, γεωθερμικό και βιομηχανικό. Και όπως είπα, έχει και παραγωγικό ανθρώπινο δυναμικό». Αυτά πρέπει να αξιοποιήσουμε, σημείωσε ο Γ. Παπανδρέου μέσα από την «εφαρμογή των μεγάλων αλλαγών».
Απειλούν και φοβερίζουν
Παράλληλα, και ενώ τα σενάρια για χρεοκοπία της Ελλάδας επανήλθαν στο προσκήνιο, ο Γ. Παπανδρέου έσπευσε να τα αξιοποιήσει για να απαιτήσει την υλοποίηση των αντιδραστικών μέτρων του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. «Τις αποφάσεις του Ιουλίου, εμείς είμαστε αποφασισμένοι και να τιμήσουμε, να τις εφαρμόσουμε, και να προχωρήσουμε μπροστά. (...) Διότι ακριβώς η υλοποίηση των αποφάσεων αυτών από εμάς θα μας δώσει - και μας έχει ήδη δώσει - χρόνο για να ξεφύγουμε από μια πιθανή χρεοκοπία, από μια καταστροφή της χώρας μας», ανέφερε.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, την απειλή της χρεοκοπίας θα χρησιμοποιήσει και σήμερα ο πρωθυπουργός μιλώντας στη Θεσσαλονίκη, με στόχο να εκβιάσει τις λαϊκές συνειδήσεις και να κάμψει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις. «Υπάρχουν δυο δρόμοι. Ο ένας δρόμος είναι των μεγάλων αλλαγών (...) ο άλλος δρόμος είναι ανεύθυνος και φέρνει την καταστροφή»,ισχυρίστηκε ο Γ. Παπανδρέου, με δήλωσή του μετά το τέλος της συνάντησής του με τους εκπροσώπους των «παραγωγικών φορέων».
Στο μεταξύ, την υπαγωγή 20.000 εργαζομένων του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας μέσα στον Σεπτέμβριο και από εκεί στον προθάλαμο της ανεργίας, εξήγγειλε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλ. Μόσιαλος.
Συγκεκριμένα με συνέντευξή του στο «ράδιο 9» σημείωσε: «Η εργασιακή εφεδρεία αφορά ένα μικρό ποσοστό του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Το σύνολο του τομέα αυτού είναι περίπου 200.000 άτομα. Θα γίνει μια ευρεία αξιολόγηση, για να δούμε αν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό. Ενα ποσοστό θα ενταχθεί πάλι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αλλά σε άλλη ΔΕΚΟ. Ενα άλλο ποσοστό μπορεί να δοθεί σύμβαση ορισμένου χρόνου. Και τέλος, ένα ποσοστό, μέχρι 10%, θα ενταχθεί στην εργασιακή εφεδρεία».

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: