Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ -Επίθεση με λύσσα σε λαϊκά δικαιώματα και συνειδήσεις.


Τη συκοφάντηση της οργανωμένης ανυπακοής στα βάρβαρα μέτρα επιχειρεί η κυρίαρχη προπαγάνδα
                                      Οι απειλές της κυβέρνησης πρέπει να βρουν απέναντί τους την οργανωμένη λαϊκή ανυπακοή
Ανοιχτή επίθεση στους λαϊκούς αγώνες, στο ταξικό κίνημα και στο ΚΚΕ, εξαπέλυσε χτες ο Γ. Παπανδρέου, στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, αμφισβητώντας ευθέως το δικαίωμα του λαού να αντιπαλεύει με όρους κινήματος και με μορφές που ο ίδιος επιλέγει συλλογικά την εφαρμογή των αντιδραστικών νόμων που ψηφίζει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Εκφράζοντας την ανησυχία του αστικού πολιτικού συστήματος για την κλιμάκωση της λαϊκής δυσαρέσκειας και τα αδιέξοδα στη διαχείριση της κρίσης, ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε να τσακιστεί «κάθε μορφή αντίστασης και εντός και εκτός Διοίκησης»που διαφωνεί με τους νόμους, κάνοντας ξεχωριστή αναφορά σε «πολιτικές δυνάμεις που προτρέπουν - άλλοι με πιο κρυφό τρόπο, άλλοι όμως και ανοιχτά - στη μη τήρηση των νόμων, κάτι απολύτως απαράδεκτο σε μια δημοκρατική κοινωνία, που βασίζεται σε κανόνες δικαίου».

Είχε προηγηθεί η δήλωση ότι «ο πρωτοφανής όγκος των τομών που προωθούμε ως νομοθετικό έργο δεν αρκεί», καθώς τώρα «έχουμε τη μάχη της εφαρμογής» των νόμων, φέρνοντας ως παράδειγμα την εφαρμογή του νόμου για τα ΑΕΙ - ΤΕΙ. Είναι φανερό ότι μπροστά στην κλιμάκωση του πολέμου ενάντια στο λαό και των πρόσθετων μέτρων - πέρα του μεσοπρόθεσμου - που ετοιμάζεται να πάρει η κυβέρνηση μέχρι τον Οκτώβρη, ο πρωθυπουργός προσπαθεί να καλλιεργήσει αντιδραστικά αντανακλαστικά απέναντι σε δυνάμεις που με όρους στρατηγικής αντιπαλεύουν την κυρίαρχη πολιτική, να συκοφαντήσει την οργανωμένη ανυπακοή στους αντιλαϊκούς νόμους.
Ζητάει πιο επιθετική συναίνεση
Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός κάλεσε χτες τη ΝΔ σε ακόμα πιο επιθετική συναίνεση. «Εμείς έχουμε δείξει κάθε διάθεση να δημιουργούμε εθνικές συνεννοήσεις» και θα «επιδιώξουμε συγκλίσεις». Σ' αυτό το πλαίσιο χαρακτήρισε «θετική» την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την Ανώτατη Εκπαίδευση από τη ΝΔ, το ΛΑ.Ο.Σ και την Ντόρα Μπακογιάννη και εξέφρασε την ευχή να υπάρξει «παρόμοια στάση» από τη ΝΔ και «σε άλλα νομοσχέδια».
Σε μια προσπάθεια να θολώσει τα νερά, στο φόντο των ανταγωνισμών ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στα σενάρια της συγκυβέρνησης, ο Γ. Παπανδρέου επιχείρησε να κλείσει το θέμα λέγοντας: «Οι συγκλίσεις είναι μεν απαραίτητες, αλλά πρέπει να τελειώνουν τα σενάρια, (...) Θα είναι και εγκληματικό να μπούμε εμείς σε μια τέτοια ανυπόστατη σεναριολογία, είτε περί εκλογών, είτε περί συγκυβερνήσεων». Ολα αυτά, όταν ο ίδιος κάλεσε στις 15 Ιούνη τη ΝΔ να συγκυβερνήσουν, ενώ ταυτόχρονα αξιοποιεί με κάθε αφορμή και το χαρτί των πρόωρων εκλογών.
Για να αποπροσανατολίσει το λαό, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «ποντάρει στην αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής» και κάλεσε τους υπουργούς να «είναι προσεκτικοί στις συνεντεύξεις τους όταν αναφέρονται στο θέμα της συγκυβέρνησης». Στο ίδιο μήκος κύματος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλ. Μόσιαλος υποστήριξε, μιλώντας στο «Μέγκα», ότι δεν«υπάρχει ούτε θέμα εκλογών, ούτε συγκυβέρνησης».
Μαζικές απολύσεις και χειραγώγηση
Αξιοποιώντας, όμως, την ανοιχτή συναίνεση της ΝΔ, ο πρωθυπουργός κάλεσε τους υπουργούς να εφαρμόσουν άμεσα το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα για τη«συγχώνευση και κατάργηση» οργανισμών, που θα συνοδευτούν από μαζικές απολύσεις εργαζομένων και την επιβολή του μέτρου της «εργασιακής εφεδρείας»«Θέλω μέχρι την Παρασκευή να με ενημερώσετε κατά υπουργείο για τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών, αλλά και για τον αριθμό των εργαζομένων που θα περάσουν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας», τόνισε χτες.
Με το καθεστώς της «εργασιακής εφεδρείας», που αποτελεί κεντρική πρόταση της ΝΔ, και με πρόσχημα το «πλεονάζον προσωπικό», οι εργαζόμενοι στους φορείς που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν θα μπουν σε εφεδρεία για 12 μήνες με μηνιαία αποζημίωση το 60% των αποδοχών και μετά το πέρας του 12μηνου, αν δεν έχουν προσληφθεί σε κάποια δημόσια υπηρεσία μέσω ΑΣΕΠ, θα οδηγούνται στην ανεργία. Στο φόντο, τέλος, της έγκρισης του νομοσχεδίου για τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων από το Υπουργικό Συμβούλιο, ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι πρέπει να διαμορφωθεί «συλλογική βούληση», η οποία«βοηθά και στην εφαρμογή των νόμων».

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: