Με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, τότε σύμβουλο του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, είχε συναντηθεί τουλάχιστον μία φορά στο Μαξίμου το μεσημέρι στις 9 Δεκεμβρίου 1999 ο Μιχάλης Χριστοφοράκος.
Το γεγονός, που αποκάλυψε ο Π. Καμμένος χθες νωρίς το πρωί στην Εξεταστική για το σκάνδαλο Siemens, δίνοντας στη δημοσιότητα τη σελίδα της 9ης Δεκεμβρίου 1999 του ημερολογίου Χριστοφοράκου, με τη σημείωση "15.00 Παπακωνσταντίνου / Μαξίμου", προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στο ΠΑΣΟΚ και ως πληροφορία έτυχε πολλών ανατροπών. Για περισσότερες από 7 ώρες δεν μιλούσε κανείς αν και οι δημοσιογράφοι ζητούσαν αντίδραση, για να δοθεί δειλά αργά το απόγευμα ότι κύκλοι το επιβεβαιώνουν αλλά έγινε με την ιδιότητα του συμβούλου.
Αμέσως μετά οι ίδιοι κύκλοι διοχέτευαν ότι δεν ήταν σίγουρο πως έγινε.Μισή ώρα αργότερα, λίγο πριν από τις 19.00, ο υπουργός, που βρίσκεται με τον πρωθυπουργό στις ΗΠΑ, με ανακοίνωση επιβεβαίωνε τη συνάντηση με τον Χριστοφοράκο στο Μαξίμου, χαρακτηρίζοντας τη θεσμική και εντός των αρμοδιοτήτων του ως σύμβουλος για θέματα Κοινωνίας της Πληροφορίας. «Αντικείμενο της συνάντησης ήταν να με ενημερώσει για τις δραστηριότητες της εταιρείας του και να μου μεταφέρει τις απόψεις του για την ανάπτυξη του κλάδου» σημειώνει ο Γ. Παπακωνσταντίνου.
Ο Π. Καμμένος υποστηρίζει ότι υπάρχουν ακόμα 5 αναφορές στο ίδιο όνομα, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι αφορούν τον υπουργό.
Ο πρόεδρος της Εξεταστικής, Σήφης Βαλυράκης, αντέτεινε ότι γίνεται επιλεκτική χρήση του ημερολογίου Χριστοφοράκου, διότι ο ίδιος, ρίχνοντας μια γρήγορη ματιά την ίδια περίοδο, φαίνονται εγγεγραμμένες και οι εξής συναντήσεις 21 Δεκεμβρίου ραντεβού με Μητσοτάκη, την ίδια μέρα επικοινωνία με Δούκα, στις 27.12 επικοινωνία Πάνος για Μητσοτάκη (σύμφωνα με τη διαρροή ο Πάνος είναι συνεργάτης Χριστοφοράκου) και στις 28 Δεκεμβρίου ραντεβού Μητσοτάκη, Πάνος, Γρυλλάκης.
Ένταση υπήρξε στην Επιτροπή και αντιδράσεις από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης αναφορικά με τη μέθοδο εξέτασης των επιμέρους υποθέσεων και για το ότι ανοίγει ο φάκελος C4I χωρίς να ολοκληρωθεί ο ΟΤΕ.
Όσον αφορά τον πρώτο μάρτυρα, χθες, για την υπόθεση C4I, αντιπρόσωπο της αμερικανικής εταιρείας SAIC Γιώργο Τρεπεκλή, κατέθεσε ότι η εταιρεία του πιέστηκε από τον τότε γενικό γραμματέα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να συνεργαστεί με την αντίπαλη εταιρεία TRC ή δεν θα έπαιρνε το έργο.
Πηγή : WWW.AVGI.GR-ΕΛΕΝΗ ΠΛΑΒΟΥΚΟΥ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου