Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

ΡΩΣΙΑ : Τιμήθηκε η Μεγάλη Σοσιαλιστική Οχτωβριανή Επανάσταση

Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι πήραν μέρος στις μαζικές εκδηλώσεις για την Οχτωβριανή Επανάσταση, που διοργανώθηκαν σ' όλη τη χώρα από τα Κομμουνιστικά Κόμματα, παρά τις προσπάθειες των αρχών να περιορίσουν το γιορτασμό και να αλλοιώσουν τη σημασία της Επανάστασης που συγκλόνισε τον κόσμο. Οπως είναι γνωστό, οι ρωσικές αρχές από το 2005 έχουν αποφασίσει πως η 7/11 δεν είναι αργία και στη θέση του γιορτάζεται η ηρωική παρέλαση του Κόκκινου Στρατού το 1941 που αναχωρούσε από τη Μόσχα για το μέτωπο για να αντιμετωπίσει τους ναζί εισβολείς.
Στην πόλη της Επανάστασης, στο Λένινγκραντ, πραγματοποιήθηκε διαδήλωση και κοινή συγκέντρωση των κομμουνιστικών κομμάτων της Ρωσίας, μαζί με ταξικά συνδικάτα. Μιλώντας στη συγκέντρωση ο Βίκτορ Τιούλκιν, Α` Γραμματέας της ΚΕ του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Ρωσίας (ΚΕΚΡ-ΕΚΚ), αναφέρθηκε στη σημερινή κατάσταση του εργατικού κινήματος της Ρωσίας και στην ανάγκη οι εργαζόμενοι να συνειδητοποιήσουν την αναγκαιότητα της οργάνωσης του αγώνα, καθώς και στα καθήκοντα που απορρέουν για τους ήδη οργανωμένους και συνειδητοποιημένους εργαζόμενους.

Στο στόχαστρο βρέθηκαν οι πρόσφατες προσπάθειες της Ενωσης βιομηχάνων κι επιχειρηματιών της Ρωσίας για διεύρυνση της εργάσιμης βδομάδας στις 60 ώρες, διεύρυνση των ελαστικών μορφών απασχόλησης και άρση κάθε εμποδίου στις απολύσεις.
Σε μαζική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στις 7 Νοέμβρη στην πλατεία Θεάτρου στη Μόσχα, παρουσία δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, ο Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, Πρόεδρος της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ), αναφερόμενος στην παγκόσμια καπιταλιστική κρίση σημείωσε πως «οι δύο ανάλογες προηγούμενες κρίσεις τελείωσαν με δύο παγκόσμιους πολέμους, που προκάλεσαν ανυπολόγιστες καταστροφές. Ομως θα πρέπει να είμαστε περήφανοι και να θυμόμαστε πως κάτω από την Κόκκινη Σημαία του Μεγάλου Οχτώβρη έγινε κατορθωτό να ξεπεράσουμε τις συνέπειες αυτών κρίσεων».
Παρόμοιες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Ουκρανία, τη Λευκορωσία, καθώς και σε άλλες πρώην Δημοκρατίες της Σοβιετικής Ένωσης.

Πηγή: www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: