Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

ΤΙ ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ ΨΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑ.ΣΟ.Κ 3/9/2009-Στις 4 Οκτωβρίου θα ανατείλει ξανά ο ήλιος της ελπίδας


Εγερτήριο όλων των δημιουργικών δυνάμεων που διψάνε να ξαναδούν τη χώρα να προοδεύει και να πρωταγωνιστεί.


«Ήρθε η ώρα του λαού. Για μια νέα αρχή. Για μια νέα πορεία εθνικής ανάτασης. Μπροστά μας ορθώνονται μεγάλες προκλήσεις και προβλήματα. Θα δουλέψουμε αδιάκοπα. Με όλη μας την ψυχή.  Με όλη μας την καρδιά.
Αποφασισμένοι να συγκρουστούμε με κάθε αντίληψη και κατεστημένο που κρατά τον τόπο μας πίσω.
Κριτής μας - και μόνος μας κριτής - ήταν, είναι και θα είναι ο ελληνικός λαός. Σε αυτόν λογοδοτούμε. Σε κανέναν άλλο» τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, κηρύσσοντας  εγερτήριο όλων των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου που θέλουν να ξαναδούν την Ελλάδα να προοδεύει και να πρωταγωνιστεί, μιλώντας στην μεγάλη εκδήλωση του Κινήματος, στο Θησείο,  για την 35η επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ.
«Συγκρούονται  δύο τελείως διαφορετικές πολιτικές επιλογές για την πατρίδα.
Συγκρούονται δύο διαμετρικά αντίθετες αντιλήψεις για την Ελλάδα.
Εκείνοι εκπροσωπούν την πελατειακή και αδιαφανή διαχείριση του πλούτου.
Αυτό που βρίσκεται στην ρίζα της διεθνούς κρίσης. Αυτό που εκπροσωπεί και η διεθνή συντήρηση.

Αυτό που οδήγησε την Ελλάδα να βιώνει την βαθύτερή της κρίση από την εποχή της μεταπολίτευσης.
Εμείς εκπροσωπούμε την πρόοδο, μια πορεία δημιουργίας για τη χώρα, βασισμένη σε αξίες και αρχές Δικαίου. Με σεβασμό στον πολίτη και τα δικαιώματά του.    
Εκείνοι πιστεύουν ότι τον πλούτο και την εξουσία έχουν δικαίωμα να τον εκμεταλλεύονται οι λίγοι, οι ισχυροί, οι ημέτεροι.
Εμείς πιστεύουμε βαθιά ότι ο πλούτος δημιουργείται απ' όλους και οφείλει να κατανέμεται δίκαια σε όλους. Εκείνοι βλέπουν την εξουσία ως λάφυρο. Την νέμονται με τους λίγους. Για μας, η εξουσία είναι ευκαιρία για προσφορά. Προσφορά στον τόπο. Σε όλους τους Έλληνες. Εκείνοι θεωρούν ότι η νίκη στις εκλογές τους δίνει δικαιώματα. Εμείς ξέρουμε ότι η νίκη στις εκλογές μας γεμίζει ευθύνες.
Και όποιος δεν το αντιλαμβάνεται δεν έχει θέση στη δική μου κυβέρνηση» είπε ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, προσδιορίζοντας τις διαφορετικές πολιτικές και πρακτικές μεταξύ της προοδευτικής και συντηρητικής παράταξης.

Κατέστησε σαφές ότι έχει όραμα, σχέδιο και πολιτικές για την ανάταξη της χώρας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έχω όραμα για την Ελλάδα. 'Έχουμε όραμα για την πατρίδα. Όραμα εφικτό, επιβεβλημένο, αυτονόητο.
Μαζί μπορούμε να πάμε τη χώρα μπροστά, σε ένα άλλο πρότυπο ανάπτυξης.
Στην πράσινη ανάπτυξη.
Μαζί μπορούμε να χτίσουμε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα. Ναι οραματίζομαι το αυτονόητο.
Είναι επιβεβλημένο να πάμε σε μια νέα αναδιανομή, όπου όλοι μας, όλοι μας θα πληρώνουμε δίκαια το μερίδιό που μας αναλογεί, αλλά και θα ξέρουμε την ίδια ώρα ότι οι φόροι μας έχουν αντίκρισμα.  Ότι οι φόροι που πληρώνουμε πιάνουν τόπο.
Για μας είναι αυτονόητο τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου να έχουν αντίκρισμα - σε σωστές υπηρεσίες υγείας, παιδείας, πρόνοιας, σε δημόσιες επενδύσεις που πάνε τη χώρα μπροστά, την οικονομία μπροστά, την Ελλάδα μπροστά.
Είναι για μας επιβεβλημένο ότι ούτε ένα ευρώ δεν πρέπει πια να πάει χαμένο. 
Μαζί μπορούμε να προχωρήσουμε στη Δημοκρατική αναδόμηση και στην αποκέντρωση του κράτους, για να λειτουργεί υπέρ των πολιτών και κανενός άλλου.
Ένα κράτος δικαίου. Μαζί μπορούμε να εγγυηθούμε την εφαρμογή των νόμων.
Το αυτονόητο σε μια δημοκρατία, της προστασίας των δικαιωμάτων του πολίτη.
Να δώσουμε τέλος στο καθεστώς της ανομίας και αυθαιρεσίας.
Να καταργήσουμε τη σχέση εξάρτησης ανάμεσα στη Δικαιοσύνη και τις Κυβερνήσεις. Οραματίζομαι το αυτονόητο. Ότι ναι - μαζί μπορούμε να σπάσουμε την κομματικοποίηση των Σωμάτων Ασφαλείας.
Είναι επιβεβλημένο να φέρουμε πάλι τη σιγουριά και την ασφάλεια στη ζωή του πολίτη και στις γειτονιές μας.
Μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε μια δημόσια δωρεάν ποιοτική παιδεία για όλους.
Που θα ετοιμάζει τα παιδιά μας για μια ανταγωνιστική παγκόσμια οικονομία του 21ου αιώνα.
Μαζί μπορούμε να φτιάξουμε ένα κοινωνικό κράτος που διασφαλίζει δικαιώματα.
Υποχρέωσή μας ένα σύγχρονο και ανθρώπινο ΕΣΥ, που θα φροντίζει και θα σέβεται τον άρρωστο.
Ξέρουμε και μαζί μπορούμε να εγγυηθούμε μια εξωτερική πολιτική που θα ξαναδίνει φωνή στην Ελλάδα, που θα την κάνει ξανά σεβαστή από όλους».

Σε ένα έντονα φορτισμένο συγκινησιακό κλίμα, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε μια ιστορική αναφορά στην πορεία του Κινήματος: «Πριν από τριάντα πέντε χρόνια μια χούφτα ανθρώπων έμελλε ν' αλλάξει το ρου της πολιτικής μας ιστορίας.
Έδωσαν μια υπόσχεση. Ότι δεν θα συμβιβαστούν με κατεστημένες λογικές.
Ότι θα πορευτούν στον δύσκολο δρόμο. Τον δρόμο της ανατροπής.
Ότι θα βάλουν απέναντί τους μία ολόκληρη πολιτική αντίληψη που ήθελε την Ελλάδα για δεκαετίες εξαρτημένη και κατακερματισμένη. Χωρισμένη σε τιμάρια.  
Εξαρτημένη από ξένους πάτρωνες.
Σήμερα τιμούμε αυτούς τους ανθρώπους.  Τον Γιώργο Γεννηματά, τον Γιάννη Αλευρά, την Μελίνα, τον Αντρέα. 
Διεκδίκησαν την εξουσία όχι για να εξουσιάσουν αλλά για να προσφέρουν. 
Και στα χρόνια εκείνα της μάχης για τη μεγάλη Αλλαγή, που έβαλε την Ελλάδα στη σύγχρονη εποχή, θεμέλιο για τη δράση μας ήταν η Εθνική Λαϊκή Ενότητα.
Η πολιτική που ένωσε τότε όλες τις υγιείς και δημιουργικές δυνάμεις που ασφυκτιούσαν στο τότε κατεστημένο της εξουσίας.
Όλες τις πατριωτικές δυνάμεις που ήθελαν να βάλουν τέλος στο καθεστώς της ξένης εξάρτησης και της κοινωνικής αδικίας. Το ήθελαν και το πέτυχαν. Η δημοκρατία εδραιώθηκε. Το πολιτικό φρόνημα έπαψε να διώκεται. Η χώρα έζησε τη μεγαλύτερη αναδιανομή εισοδήματος και πλούτου σε όφελος των φτωχών, των μη προνομιούχων και της μεσαίας τάξης.
Στη δεκαετία του '90, συνεχίσαμε το έργο μας. Χτίζοντας -πάνω σε 'κείνες τις βάσεις- μια νέα αναπτυξιακή πορεία: με τα μεγάλα έργα που άλλαξαν την όψη της χώρας, με ένα καινούργιο σταθερό νόμισμα, με τη συμμετοχή μας στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης.  Αποδεικνύοντας ξανά ότι το ΠΑΣΟΚ όποτε ανέλαβε την τύχη της χώρας, σε οποιεσδήποτε συνθήκες, προσέφερε έργο στον τόπο».

Έθεσε ως προτεραιότητα να σταματήσει ο κατήφορος της χώρας επιρρίπτοντας την μεγάλη ευθύνη για την σημερινή κατάσταση στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Το μεγαλύτερο μέρος της βαριάς ευθύνης πέφτει σε 'κείνους τους πολιτικούς που με τη στάση τους έδωσαν το σήμα της ηθικής και θεσμικής αποσύνθεσης σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Αυτούς που βάφτισαν το νόμιμο ηθικό. Εκείνους που, απλά και κυνικά, δεν σεβάστηκαν τίποτα. Ούτε τις θυσίες μας. Ούτε τα χρήματά μας. Ούτε τα δικαιώματά μας.  Ούτε την εντολή που τους έδωσε ο ελληνικός λαός.
Αυτοί οι ίδιοι σήμερα δε σέβονται ούτε τη νοημοσύνη μας.
Μας λένε πάλι ότι θα κάνουν αυτά που υποσχέθηκαν το 2004.
Ε, λοιπόν, ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ»

Απηύθυνε  κάλεσμα ενότητας όλων των δημιουργικών  δυνάμεων της χώρας, ζητώντας μια ισχυρή και καθαρή, αυτοδύναμη εντολή: «Σήμερα τραβάμε μια κόκκινη γραμμή. Το τέλος της σημερινής κυβέρνησης σηματοδοτεί το τέλος της Ελλάδας της απαξίωσης των αρχών μας, του χαμηλού πήχη, της ανοχής σε φαινόμενα που μας προσβάλλουν. Η Ελλάδα χρειάζεται σήμερα μια νέα, μια εντελώς διαφορετική πολιτική ηγεσία. Ηγεσία που δίνει η ίδια πρώτη το καλό παράδειγμα στους πολίτες. Αποδεικνύοντας με κάθε της πράξη ότι σέβεται θεμελιώδεις αξίες που τόσο αναζητάμε όλοι. Σέβεται την αξία της Δημοκρατίας, της Δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης, της γνώσης και της λογοδοσίας. Θα αγωνιστούμε στο πλευρό κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδας απέναντι στην ηθική κατάπτωση, στον κυνισμό, απέναντι στην απάθεια και θα βάλουμε και πάλι τα θεμέλια για μια πορεία προσφοράς και δημιουργίας».



Δεν υπάρχουν σχόλια: