«Υπάρχει και η συγκυρία των ερχόμενων εκλογών. Αν επαναληφθεί με μικρές αυξομειώσεις το εκλογικό αποτέλεσμα του Οκτώβρη 2009, θα είναι σαν να σβήνει ο λαός ό,τι έγινε και πριν το 2009 και μετά. Κοιτάξτε, η ψήφος μετράει μόνο που τη ρίχνεις. Δεν μετράει το αν τη ρίχνεις βλαστημώντας ή βρίζοντας ή λέγοντας άντε σου δίνω άλλη μια ευκαιρία. Έτσι μετριέται η ψήφος.
Η αποχή είναι στήριγμα της σημερινής κατάστασης. Δεν πιάνει τόπο, ούτε θα φιλοτιμηθούν να πουν ότι ο λαός δεν ψηφίζει, άρα να αλλάξουμε πολιτική. Σκασίλα τους μεγάλη, μετράει τι ψηφίζεις.
Κι επομένως αυτό που θα τους τρομάξει και θα τους προβληματίσει είναι οι ψήφοι, τα ποσοστά και τα αποτελέσματα στις εκλογές του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που πρωταγωνιστικά στηρίζει το ΚΚΕ. Βεβαίως, είναι ψηφοδέλτια τα οποία μπορεί να τα προσεγγίσει και να τα ψηφίσει και αυτός που δε συμφωνεί σε όλα με το ΚΚΕ. Είτε αρέσει είτε δεν αρέσει, θα το πω καθαρά, η προς τα Αριστερά μετακίνηση κρίνεται έτσι: Τα δύο κόμματα κάτω, το ΚΚΕ προς τα πάνω.
Έτσι κρίνεται η μετακίνηση, διότι το σύστημα σου προσφέρει κι άλλες ευκαιρίες - παγίδες. Το ΠΑΣΟΚ, έχει έναν επίσημο και βάζει και δύο - τρεις ανεπίσημους. Τα ίδια κάνει και η ΝΔ. Άλλους δεν τους στηρίζει ανοιχτά, τους στηρίζει υπόγεια. Επειδή βλέπουν ότι υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια, ρίχνουν την απόχη ή φτιάχνουν ψευτοσχήματα, αξιοποιώντας και προσωπικές φιλοδοξίες ή «ανταρσίες», ούτως ώστε στο δεύτερο γύρω να μαζευτούν όλα και να μην αλλάξει τίποτα.
Η πραγματική τιμωρία και η καθαρή αντιπαράθεση που δεν επιδέχεται παρερμηνείες, είναι τα δύο κόμματα κάτω και το ΚΚΕ προς τα πάνω. Να ξεκαθαρίσω το εξής: Όσο πιο ψηλά πάει η «Λαϊκή Συσπείρωση», τόσο πιο πολύ κι εμείς θα κατανοούμε ότι προσεγγίζουν και ψηφίζουν το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΚΚΕ και δυνάμεις που δεν είναι κομμουνιστές. Αν εδώ στη Δυτική Μακεδονία πάρουμε ένα τεράστιο ποσοστό, δεν θα πούμε ότι μέσα σε ένα χρόνο γίνανε όλοι κομμουνιστές, άρα τους έχουμε στην τσέπη. Ξέρουμε πόσο δύσκολο, το μαγαζί είναι γωνία και έχει πολλούς εχθρούς, αλλά ακριβώς κι εμείς, από καλύτερες θέσεις θα μπορούμε να συμβάλλουμε στη λαϊκή ενότητα, στη λαϊκή συσπείρωση και, αν θέλετε, θα γίνουμε κι επιδεξιότεροι και ικανότεροι σε αυτόν τον τομέα της διαμόρφωσης ενός ενωτικού, κοινωνικού μετώπου».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου