Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Γκάλοπ της Interview : Τρίτο Κόμμα το ΚΚΕ με 5,5%.Προβάδισμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α με 3,1 μονάδες διαφορά από τη Ν.Δ.Εκτός βουλής ΑΝ.ΕΛΛ. και ΔΗΜ.ΑΡ.

Προβάδισμα 3,1% στον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Interview, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της τηλεόρασης «Βεργίνα TV».

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται με 28,3%, έναντι 25,2%, που συγκεντρώνει η Νέα Δημοκρατία. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΚΚΕ με ποσοστό 5,5% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 4,7%, το ΠΟΤΑΜΙ με 4,5% και η Χρυσή Αυγή με 4,3%.
Κάτω του 2% κινούνται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (1,7%) και η ΔΗΜΑΡ (0,7%).

Σημαντική, εξάλλου, παραμένει η διαφορά μεταξύ των δύο αρχηγών στην ερώτηση περί του καταλληλότερου πρωθυπουργού, με τον Αντώνη Σαμαρά να συγκεντρώνει 38% των προτιμήσεων, έναντι 27% του Αλέξη Τσίπρα.
Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, ο Αντώνης Σαμαράς αξιολογείται ως ο καταλληλότερος να τη διαχειριστεί με ποσοστό 46%, ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 34% των ερωτηθέντων.
Στην πρώτη δημοσκόπηση μετά την προκήρυξη της προεδρικής εκλογής, ποσοστό 49% των ερωτηθέντων θεωρούν τον Σταύρο Δήμα «καλή επιλογή», ωστόσο 43% εκτιμούν ότι δεν είναι πιθανό να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας η παρούσα Βουλή.
Πηγή : news.gr

4 σχόλια:

faros είπε...

Ας ελπίσουμε ότι αρχίζει να ξυπνάει ο λαός μας !

Red Star είπε...

Ένα κομμάτι του λαού έχει ξυπνήσει ήδη και εκτιμά τη σταθερή πολιτική του ΚΚΕ ακόμα και αν δεν το ψηφίζει.

Μακάρι να κάνει και το αποφασιστικό βήμα στη κάλπη, παρά την πόλωση.

Η τρίτη θέση είναι ρεαλιστικός στόχος για το ΚΚΕ, αν και βέβαια θα μετρήσει τόσο το ποσοστό που θα πάρει όσο και οι ψήφοι μια και φαίνεται πως θα έχουμε μειωμένη αποχή στις ερχόμενες εκλογές.

Ασφαλώς και ακόμα δεν έχουν προκηρυχτεί εκλογές οπότε οι μετρήσεις που θα γίνουν από τη μέρα εκείνη και μετά θα δείξει την διάθεση του λαού.

Εκτίμηση μου είναι από τα μέχρι τώρα στοιχεία πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει με διαφορά άνω των 5 μονάδων η ΝΔ θα απορροφήσει ποσοστά από το ΠΑ.ΣΟ.Κ και την Χρυσή Αυγή και θα κρατηθεί στα ποσοστά του 2012, ενώ η βουλή θα έχει 6 κόμματα.

Το ΚΚΕ έχει δύσκολο προεκλογικό αγώνα , αλλά θα τα καταφέρει αν όλοι υπερβάλλουμε εαυτό και διδαχτούμε από τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές του Μάη και Ιούνη του 2012...


pandou είπε...

Αυτό σημαίνει Red ότι η ΝΔ θα πάρει 30%; Άρα λες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει πάνω από 35%;

Red Star είπε...

@Panos Doulas Δεν το εύχομαι καθόλου ,αλλά φαίνεται πως η ΝΔ καλύπτει τις όποιες απώλειες έχει προς ΣΥΡΙΖΑ και αλλού, με τον επαναπατρισμό ψηφοφόρων από τη Χ.Α. αλλά έχει εισροές και από το ΠΑΣΟΚ και άλλα κεντροδεξιά,δεξιά μικρά κόμματα ακόμα και από τη ΔΗΜΑΡ.

Η μείωση της αποχής των εκλογών του Ιουνίου 2012 φαίνεται πως επίσης ευνοεί κυρίως τη Ν.Δ.γιατί απείχαν κυρίως ψηφοφόροι του παλιού δικομματισμού/Ένα ποσοστό κοντά στο 29 % θα είναι φυσιολογικό με το ΣΥΡΙΖΑ να πλησιάζει ή να ξεπερνά το 35 %

Μια διαφορά στις 5 με 6 μονάδες δηλαδή.

Το 30 % είναι μάλλον ταβάνι για τη ΝΔ με τα ως τώρα δεδομένα βρίσκεται μεταξύ 27 με 30 % , ο δε ΣΥΡΙΖΑ 33 με 36 %. Η πιθανότητα για αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ επίσης δεν είναι αμελητέα.

Για τη τρίτη θέση είναι πολύ δύσκολο να γίνει πρόβλεψη,ΚΚΕ,Χ.Α,ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ βρίσκονται πολύ κοντά με το ΚΚΕ και την Χ.Α. να έχουν καλύτερη συσπείρωση, ενώ το ΠΟΤΑΜΙ σε σχέση με τις ευρωεκλογές φαίνεται στάσιμο με πτωτική τάση.Το δε ΠΑΣΟΚ ίσως βρίσκεται στη χειρότερη θέση από τα 4 αυτά κόμματα.Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα είναι μάλλον εκτός βουλής με ποσοστό κοντά στο 3 %.

Με τα τωρινά δεδομένα όλα αυτά, η εξέλιξη των 3 ψηφοφοριών για το ΠτΔ αλλά και η προεκλογική περίοδος, κυρίως οι τελευταίες μέρες της ίσως αλλάξουν το κλίμα.Μια αποτυχία της κυβέρνησης να πιάσει τους 170 βουλευτές πχ μπορεί να εκτοξεύσει τη διαφορά,και να αποσυσπειρώσει τη ΝΔ