Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα μετά τη συνάντηση με τον Γ. Στουρνάρα.


 Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα μετά τη συνάντηση με τον Γ. Στουρνάρα.


Στην ουσιαστική ενημέρωση που μας έκανε ο υπουργός Οικονομίας εμείς ενημερώσαμε για τις θέσεις μας που συγκεκριμένα είναι οι εξής: Καταγγέλλουμε την απόφαση του Γιούρογκρουπ και γενικότερα τις αποφάσεις της Ε.Ε. Θεωρούμε ότι οδηγούν σε δραματικές εξελίξεις την Κύπρο.

Για εμάς βεβαίως η κρίση στην Κύπρο είναι ενδογενής.
Σε συνθήκες βαθειάς κρίσης της ευρωζώνης το παραφουσκωμένο τραπεζικό σύστημα της Κύπρου περιπλέκει τα ζητήματα, δεν ήταν όμως η αιτία της κρίσης.

Τα στοιχεία της κρίσης προϋπήρχαν άλλωστε από το 2011. Πάρα πολύ μας ανησυχεί το εξής γεγονός: Η γνωστή γεωπολιτική θέση της Κύπρου, οι υδρογονάνθρακες τους οποίους τα μονοπώλια και οι ανταγωνίστριες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις θέλουν να τα βάλουν στο χέρι.

Δεύτερον, η εξέλιξη στο Κυπριακό. Σε αυτό το ζήτημα που δεν δικαιώθηκε η ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε., δεν λύθηκε το Κυπριακό. Πολύ φοβόμαστε ένα νέο σχέδιο Ανάν που μπορεί να είναι χειρότερο από το προηγούμενο και τα σημάδια που σήμερα έχουμε είναι η επαναπροσέγγιση της Τουρκίας με το Ισραήλ και οι δηλώσεις της Ρωσίας για τις τουρκικές διεκδικήσεις.

Όλα αυτά δείχνουν το εξής: Ότι μονόδρομος για όλους τους λαούς της Ευρώπης και των 27 κρατών- μελών είναι το κοινό μέτωπο με στόχο  την απαλλαγή από τον «ευρωμονόδρομο», την αποδέσμευση από την ΕΕ.

Αυτό το μέτωπο των λαών χρειαζόμαστε. Όλα τα άλλα, τα έξω από την ευρωζώνη ή τα λύση εντός ή εκτός τρόϊκας ή πηγαίνω πότε με το ένα ιμπεριαλιστικό κέντρο και πότε με το άλλο, όλα αυτά μόνο δραματικές επιπτώσεις μπορεί να έχουν για τους λαούς.

Δεν υπάρχει καμία λύση, ούτε διαπραγμάτευση στα πλαίσια της ευρωζώνης. Αυτά τα λένε όλοι εκείνοι που θέλουν να κοροϊδέψουν το λαό ότι υπάρχουν εύκολες λύσεις αρκεί να υπάρχουν μη ψοφοδεείς διαπραγματευτές.

Η Ε.Ε. δε διορθώνεται, ανατρέπεται με την πάλη των λαών σε εθνικό επίπεδο.

Πηγή : K.K.E

Δεν υπάρχουν σχόλια: