Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Λουκά Παπαδήμο ακούς ;Tο Foreign Office, που προειδοποίησε τις βρετανικές πρεσβείες σε όλη την ευρωζώνη να προετοιμαστούν κατάλληλα για μια ενδεχόμενη κατάρρευση του ευρώ.



Μια πρωτοφανή κίνηση έκανε το Foreign Office, που προειδοποίησε τις βρετανικές πρεσβείες σε όλη την ευρωζώνη να προετοιμαστούν κατάλληλα για μια ενδεχόμενη κατάρρευση του ευρώ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «The Telegraph», το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας προειδοποίησε ότι η πιθανότητα το ευρώ να καταρρεύσει αυξάνεται καθημερινά. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι διπλωμάτες προετοιμάζονται να βοηθήσουν τους Βρετανούς, που βρίσκονται διασκορπισμένοι στην Ευρώπη, να διατηρήσουν τις καταθέσεις και να εξασφαλίσουν τις τραπεζικές τους συναλλαγές. 

Οι οδηγίες μιλούν για άμεση βοήθεια στους Βρετανούς υπηκόους, καθώς ενδέχεται να μην έχουν διαθέσιμο ρευστό και πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, σε περίπτωση που κληθούν να φύγουν από τη χώρα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, η κατάρρευση του ευρώ βρίσκεται πολύ κοντά, γεγονός που οδηγεί το Foreign Office να προχωρήσει σε προειδοποιήσεις για μαζικές λαϊκές διαδηλώσεις, αλλά και εξεγέρσεις.

Μάλιστα, η Τelegraph αναφέρει ως παράδειγμα τις μαζικές διαδηλώσεις και τα επεισόδια της Ελλάδας.

Τι λένε τα ΜΜΕ

Ο διεθνής Τύπος είναι γλαφυρός στην αποτύπωση της μεγάλης εικόνας: Για "Αρμαγεδδώνα" κάνει λόγο τοBloomberg. "Το ευρώ βυθίζεται" λένε οι Financial Times, το τέλος του ευρώ προεξοφλεί ο Economist εάν η Γερμανία και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν κινηθούν γρήγορα". Σύμφωνα με τη Le Monde, το υπερβολικό κόστος δανεισμού της Ιταλίας και της Ισπανίας δημιουργεί φόβους για επέκταση της κρίσης.

Πηγή:www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: