Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ

19/10
να Nεκρώσουν
τα εργοστάσια,
οι επιχειρήσεις, όλοι οι τόποι δουλειάς
« Έφτασε η ώρα
για να σηκωθείς...»
Νέα, νέε εργαζόμενε,

Οργανώσου, πάλεψε σε σύγρουση με την καπιταλιστική εργοδοσία και το πολιτικό της προσωπικό, η κυβέρνηση, τα κόμματα του κεφαλαίου, του ευρωμονόδρομου, παίρνουν συνεχώς μέτρα που μας ρίχνουν στη φτώχεια, την εξαθλίωση, την ανεργία.
Έτσι διασφαλίζουν την κερδοφορία τους. Αυτό είναι το δικό τους σχέδιο εξόδου από την καπιταλιστική οικονομική κρίση.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 19-10
Με τα μέτρα που παίρνουν σήμερα επιδιώκουν να σβηστεί από το λεξιλόγειο η συλλογική σύμβαση εργασίας, η μόνιμη και σταθερή δουλειά. Στη θέση τους θέλουν να μπει η όσο γίνεται περισσότερη απλήρωτη δουλειά, τα 10ωρα και 12ωρα, η ανασφάλιστη εργασία, η περιπλάνηση από την ανεργία στη δουλειά με μισά δικαιώματα, η ατομική διαπραγμάτευση με το αφεντικό.

Μη δέχεσαι τους εκβιασμούς τους, ότι θα «πτωχεύσουμε» αν δεν αποδεχτούμε τα μέτρα. Ο ένας εκβιασμός φέρνει τον άλλον.

ΣΥ.ΡΙΖ.Α: Σχόλιο για το νέο πολυνομοσχέδιο.


Το νέο πολυνομοσχέδιο είναι συνώνυμο της ανεργίας, της φτώχιας και της άγριας εκμετάλλευσης των μισθωτών και των μεσαίων στρωμάτων.
Η προσπάθεια να δημιουργηθούν στη χώρα μας, κάτω από ένα καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα, συνθήκες  υπερεκμετάλλευσης  των εργαζομένων, όπως θα ήθελαν οι ευρωπαϊκές και εγχώριες οικονομικές ελίτ, πρέπει να αποτραπεί .

Ξυπνάνε και οι Αμερικάνοι !Διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις των Η.Π.Α.Συμμορίες χαρακτήρισε τους διαδηλωτές ο επικεφαλής της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στο Κογκρέσο, Ερικ Καντόρ !

Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στο Αφγανιστάν, που χτες συμπλήρωσε μία ολόκληρη δεκαετία και το τέλος του είναι άδηλο, βρέθηκε στο στόχαστρο των διαδηλωτών, των δεκάδων χιλιάδων πλέον του κινήματος «Καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ», το οποίο ξεκίνησε από τη Νέα Υόρκη στις 17 Σεπτέμβρη, έχει πια επεκταθεί για τα καλά σε 853 πόλεις των ΗΠΑ, μεγαλουπόλεις όπως το Σικάγο, το Λος Αντζελες αλλά και πόλεις μερικών χιλιάδων κατοίκων, ακόμη και στην Αλάσκα.
Στη Νέα Υόρκη, οι διαδηλώσεις επικεντρώθηκαν εκ νέου στη Γουόλ Στριτ, ωστόσο την «τιμητική τους» χτες είχαν άλλες πόλεις, που πήραν τη σκυτάλη, για να αναλάβει και πάλι σήμερα η Νέα Υόρκη.

Στην Αυγή της Κυριακής - Παρέμβαση Μίκη Θεοδωράκη -«Αναγκαία η συγκρότηση Εθνικού Παλλαϊκού Μετώπου αντίστασης και σωτηρίας».

Συνέντευξη αύριο στην Αυγή της Κυριακής: «Αναγκαία η συγκρότηση Εθνικού Παλλαϊκού Μετώπου αντίστασης και σωτηρίας»
"Μόνη της η αριστερά δεν μπορεί, αφού μάλιστα εξακολουθεί να είναι διασπασμένη. Αντίθετα η δύναμή της μέσα στον λαό μπορεί να γίνει καταλυτική, αν αποφασίσει να εγκαταλείψει τα εξαπτέρυγα...”
“Το θέμα των εκλογών το αντιμετωπίζουμε υπό έναν όρο: ότι θα νικήσουμε, ώστε να μπορούμε να επιβάλουμε την απελευθέρωσή μας από την ξένη εξάρτηση.

Τσίπρας: Δεν πρέπει να επιτρέψουμε τη νέα βαρβαρότητα να έρθει στην Ευρώπη.

Σε αποτροπή της κοινωνικής καταστροφής που επιφέρουν οι πολιτικές των Μνημονίων στην Ευρώπη κάλεσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ και αντιπρόεδρος του ΚΕΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντηση του προεδρείου και της εκτελεστικής επιτροπής του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, στο Παρίσι.
"Η ευρωπαϊκή αριστερά βρίσκεται για άλλη μια φορά στο πλευρό του ελληνικού λαού ενάντια στην εγκληματική πολιτική λιτότητας του μνημονίου, ενάντια στην πολιτική ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας που προωθούν τόσο οι συντηρητικοί και οι νεοφιλελεύθεροι όσο και οι σοσιαλδημοκράτες σε ολόκληρη την Ευρώπη.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ. Συμφωνίες για τα μονοπώλια και τα κέρδη τους


Με τον Γ. Παπανδρέου και υπουργούς της κυβέρνησης συναντήθηκε χτες ο Γερμανός αντικαγκελάριος
 
Επιτυχημένη κρίνεται από τους εκπροσώπους του κεφαλαίου σε Ελλάδα και Γερμανία η εντατική διαβούλευση για την εισροή γερμανικών κεφαλαίων σε στρατηγικούς τομείς της παραγωγής, στο έδαφος των αντεργατικών - αντιλαϊκών ανατροπών που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση και της παραπέρα εκποίησης του δημόσιου πλούτου. Χτες, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Φ. Ρέσλερ υπέγραψε με τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μ. Χρυσοχοΐδη,«κοινή δήλωση - συμφωνία», σε συνέχεια του «μνημονίου συνεργασίας» σε στρατηγικούς τομείς που είχαν υπογράψει σε υψηλό επίπεδο οι δυο χώρες πριν από μερικούς μήνες.

Δήλωση Δημήτρη Στρατούλη, μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την απαίτηση της τρόικας για μείωση του κατώτερου εγγυημένου μισθού κατά 200 ευρώ



Η κυβέρνηση παίζει ένα κακόγουστο επικοινωνιακό θέατρο βγάζοντας προς τα έξω εικόνα διαφωνίας της με την απαίτηση της τρόικας, για μείωση του κατώτερου εγγυημένου μισθού κατά 200 ευρώ.
Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του υποκρίνονται ασύστολα, όταν έχουν ήδη συμφωνήσει με την τρόικα για την κατάργηση του κατώτερου εγγυημένου μισθού και έχουν νομοθετήσει αυτή την συμφωνία τους με το νόμο 3845/2010.

Προβοκάτσια ολκής κατά του ΚΚΕ από ιστολόγιο.


Γρηγοριάδης Κώστας
Κάποια Πόπη Σουφλή, η οποία αυτοσυστήνεται ως «δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας Αττικά Νέα», δημοσίευσε την Παρασκευή σε ιστολόγιο που διατηρεί με την ίδια επωνυμία, επιστολή, όπως λέει η ίδια, αναγνώστη της, με τον τίτλο «Είναι απαραίτητη η δυνατή επανεμφάνιση του ΚΚΕ». Μέσα σε παραλήρημα, κατηγορεί το ΚΚΕ ότι την ώρα που «ο κόσμος χάνεται (...) οι κομμουνιστές, μέσα στα δυσβάσταχτα μέτρα που βάζει η Κατοχική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στον ακέφαλο λαό, σκέφθηκε να αποκαταστήσει μετά από 70 χρόνια τον Βελουχιώτη, αντί να τεθεί επικεφαλής του λαού και να τον ξεσηκώσει πανελλαδικά», συνεχίζοντας παρακάτω ως εξής: «πού είναι το ΚΚΕ μήπως γέρασε πλέον και ήλθε η ώρα της απόσυρσής του μήπως βρίσκεσθε σε αγρανάπαυση;».

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ

Αύριο στις 11 π.μ., στην πλατεία Λαού της Λαμίας
Θα παρουσιαστεί η απόφαση της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του Κόμματος για τον καπετάνιο του ΕΛΑΣ
Ο Αρης Βελουχιώτης μιλάει στην πλατεία Ελευθερίας στη Λαμία, τον Οκτώβρη του 1944
Αύριο Κυριακή 9 Οκτώβρη, στις 11 το πρωί, στην πλατεία Λαού στη Λαμία, η ΚΕ του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση για την παρουσίαση της Απόφασης της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΚΚΕ (16 Ιούλη 2011) για την πολιτική αποκατάσταση του καπετάνιου του ΕΛΑΣ Αρη Βελουχιώτη. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Τηλέμαχος Δημουλάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και θα παραβρεθεί η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει ακόμα ανάγνωση κειμένων από τη Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 90χρονα του Κόμματος, την απόφαση της 6ης Ολομέλειας της ΚΕ του ΚΚΕ, τον Ιούλη του 1941, για την οργάνωση της εθνικοαπελευθερωτικής πάλης, την απόφαση της 8ης Ολομέλειας, το Γενάρη του 1942, για την οργάνωση του ανταρτοπόλεμου και αποσπάσματα από το λόγο του Αρη Βελουχιώτη στην πλατεία Ελευθερίας, στη Λαμία, στις 29 Οκτώβρη 1944, στην εκδήλωση για την απελευθέρωση της πόλης και την επέτειο του «ΟΧΙ».

Ηχηρότατο μήνυμα αποφασιστικής στήριξης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια

 
Ηχηρότατο μήνυμα αποφασιστικής στήριξης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, έστειλε χθες πλήθος κόσμου από την Ορόκλινη. Στο πλαίσιο της τελετής εγκαινίων των νέων κτιρίων του Κοινοτικού Συμβουλίου Ορόκλινης, περίπου 1500 άτομα από την κοινότητα, από κάθε γωνιά της επαρχίας Λάρνακας αλλά και από άλλες επαρχίες, επιφύλαξαν μια αποθεωτική υποδοχή στον Πρόεδρο Χριστόφια, ο οποίος δεν έκρυψε τη συγκίνησή του ευχαριστώντας θερμά για την υποδοχή και τη στήριξη. 

Μ-Λ ΚΚΕ :Δεν έχει τέλος ο αντιλαϊκός κατήφορος!



Σε νέο μπαράζ μέτρων, κομμένων και ραμμένων στις εντολές της EE και του ΔNT, προχωράει η χειρότερη κυβέρνηση των τελευταίων χρόνων. Mετά την τελευταία φοροεπιδρομή και το νέο χαράτσι στα σπίτια, η κυβέρνηση Παπανδρέου, με τα χειροκροτήματα MME-Tρόικας-Tραπεζών και τη συναίνεση της NΔ και του ΛAOΣ, αφού συκοφάντησε συστηματικά τους δημόσιους υπαλλήλους, ετοιμάζεται για νέο ψαλίδι σε μισθούς-συντάξεις και λεηλασία στα ταμεία τους. Ταυτόχρονα, με το νέο φτωχολόγιο, ετοιμάζεται να καθιερώσει τον εργασιακό βούρδουλα στο δημόσιο και μετακυλύει το κόστος στις λαϊκές οικογένειες.