Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Τι χρειάζομαι για να εξεγερθώ



Δεν χρειάζεται κανείς να μείνει άνεργος, άστεγος ή να είναι καταχρεωμένος. Η φτώχεια έτσι κι αλλιώς απλώνεται στη χώρα. Δεν χρειάζεται να γίνει κανείς πολιτικός επιστήμονας ή οικονομολόγος με ειδίκευση στη διεθνείς σχέσεις. Αντιμετωπίζουμε μια καπιταλιστική κρίση με βάθος χρόνου που απαιτεί έναν καινούργιο εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα, με μια σκοτεινιά διαφορετική από το παλιό μεσαίωνα, αυτόν που δεν εξυμνούσε τις «διεθνείς αγορές», την ΕΕ και το ΔΝΤ. Δεν χρειάζεται να έχει κανείς να γίνει στρατιωτικός για να καταλάβει ότι «εκλεκτοί» του ιμπεριαλιστικού και καπιταλιστικού κόσμου θα φτάσουν έως τα άκρα, στον πόλεμο, για να υπερασπιστούν τον «κόσμο τους», την κυριαρχία και τα προνόμιά τους.

Ο Θ.Πάγκαλος ορκισμένος εχθρός του Κ.Κ.Ε θέλει να γίνει δεκανίκι του Σαμαρά και της Δεξιάς.


(Ο τίτλος είναι του Red Star- Tο άρθρο από το www.newsbomb.gr)

Νέα «βόμβα» έριξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θόδωρος Πάγκαλος, κλονίζοντας συθέμελα την κυβέρνηση και διαφοροποιούμενος πλήρως από την πρωθυπουργική γραμμή.
Μιλώντας στο ραδιοσταθμό Αθήνα 9,84, αν και απέρριψε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, τάχθηκε υπέρ της συγκυβέρνησης με τη ΝΔ, λέγοντας ότι, θα καλοδεχόταν μια κυβέρνηση, που θα στηρίζεται από τα δυο μεγαλύτερα κόμματα.
Ο κ. Πάγκαλος ζήτησε «μια κυβέρνηση, η οποία θα προκύπτει από τη στήριξη των δύο κομμάτων».

Δήλωση του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα μετά τη συνάντηση με την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία .

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας συναντήθηκε σήμερα με το Προεδρείο της  Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.
Μετά το τέλος της συνάντησης ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε:

«Στους ναυτεργάτες, η κυβέρνηση Παπανδρέου-Βενιζέλου με την άρση του καμποτάζ, το μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο, έχει προσφέρει αυτά τα δυο χρόνια ανεργία, διάλυση των συλλογικών συμβάσεων, διάλυση του ασφαλιστικού τους ταμείου. Την ίδια στιγμή, όμως, στους εφοπλιστές των θαλασοδανείων και της σημαίας ευκαιρίας έχει προσφέρει 58 διαφορετικές φοροαπαλλαγές.

Χριστόφιας προς Τουρκοκυπρίους: «Και σεις θα επωφεληθείτε»


Μήνυμα προς τους Τουρκοκύπριους «να βρούμε λύση το συντομότερο δυνατόν» απηύθυνε ο Πρόεδρος Χριστόφιας τόσο με την ομιλία του χτες στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, όσο και με τις δηλώσεις του μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Στ. Λαμπρινίδη. Ο κ. Χριστόφιας όμως «εγγυήθηκε ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ότι ακόμη και πριν από τη λύση -αν δεν θελήσει η Τουρκία να δείξει καλή θέληση- θα δούμε πώς θα χρησιμοποιήσουμε τα εισοδήματα που τυχόν προκύψουν από τις γεωτρήσεις για το καλό των δύο κοινοτήτων.

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για την χρεοκοπία.«Η χρεοκοπία είναι αναπόφευκτη»



Η κυβέρνηση μιλά για συνθήκες Αργεντινής αν δεν πετύχουν τα μέτρα. Το σχόλιο σας:  «Η χρεοκοπία είναι αναπόφευκτη. Αυτό τώρα που τους ενδιαφέρει είναι:
Το κεφάλαιο να χάσει όσο γίνεται λιγότερα και πάνω απ' όλα να χρεοκοπήσει πλήρως ο λαός.

Μέρες 1987 στο Αιγαίο-ΕΡΕΥΝΕΣ - ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ: Έβγαλε το Πίρι Ρέις στη Μεσόγειο.



Απέπλευσε από τη Σμύρνη το τουρκικό ερευνητικό σκάφος “Πιρί Ρεΐς” για έρευνες στη Μεσόγειο, για να πρωταγωνιστήσει σε άλλη μια περίοδο κρίσης, όπως είχε συμβεί και το 1987 κατά τη γνωστή “κρίση του Μάρτη” στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.


Στο πλοίο που απέπλευσε από το λιμάνι στην Ούρλα (Βουρλά) επιβαίνουν 21 άτομα, εκ των οποίων οι δέκα είναι επιστήμονες.

Δήλωση του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με τα σενάρια χρεοκοπίας

 
«Αφού επί μια εβδομάδα ο Υπουργός των Οικονομικών και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με δηλώσεις τους εκβίαζαν τον ελληνικό λαό, περιφέροντας σενάρια καταστροφής εξόδου από το ευρώ και αργεντινοποίησης, σήμερα ο Υπουργός φεύγει για το Δ.Ν.Τ. έχοντας στις αποσκευές του όλα αυτά τα σενάρια της καταστροφής αλλά και σκληρά, αντιλαϊκά, αντιδημοκρατικά μέτρα.
Ένα είναι σίγουρο, ότι μας ετοιμάζουν ελεγχόμενη χρεοκοπία μέσα στο ευρώ με κούρεμα του χρέους στο 50% τουλάχιστον και την ίδια στιγμή τα νέα μέτρα και τα προηγούμενα σκληρά μέτρα θα συνεχίζουν να εφαρμόζονται και θα εφαρμοστούν.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για τις συστάσεις του Προέδρου της Βουλής σχετικά με τη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη

 
Οι συστάσεις του προέδρου της βουλής σε ό, τι αφορά τη βουλευτή του ΚΚΕ επιβεβαιώνουν το στίχο του Μπρεχτ: Αυτοί που βρίσκονται ψηλά θεωρούν ταπεινό να μιλάς για το φαί.
Το κοινοβούλιο κρίνεται πρωτίστως από τους βάρβαρους αντιλαϊκούς νόμους που ψηφίζει η πλειοψηφία του.

Συνέντευξη του προέδρου της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα στην τηλεόραση της ΕΤ 3 (Αυγέρη-Κατσάρας)


• Δεν είναι πρώτη φορά που η κυβέρνηση αυτή χρησιμοποιεί το εργαλείο του εκβιασμού προκειμένου να προωθήσει μια πολιτική που βρίσκει τη συντριπτική αντίθεση της ελληνικής κοινωνίας
• Κάθε δυο μήνες ξαναγράφουν το μεσοπρόθεσμο και κάθε δυο μήνες βρισκόμαστε μπροστά στα ίδια αδιέξοδα
• Στο μυαλό του κάθε Έλληνα, όταν μιλάμε για Αργεντινή, έρχεται η βία, η καταστολή, η χρεοκοπία με την έννοια της κατάρρευσης των τραπεζών.
• Οι επιταγές του ΔΝΤ οδήγησαν την Αργεντινή στην κρίση και τη χρεοκοπία. Όπως οδηγούν και την Ελλάδα τώρα.

Ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για την εξεταστική επιτροπή για την Οικονομία


Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ υποκρίνονται πως θέλουν να αναδείξουν τις αιτίες της κρίσης, με την τοποθέτηση τους για συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για την Οικονομία. Το αντίθετο ακριβώς επιδιώκουν. Να συσκοτίσουν την πραγματικότητα και να αποπροσανατολίσουν τον λαό.
Η  «δημιουργική λογιστική» και η αναξιοπιστία των στατιστικών στοιχείων αποτελούσαν και αποτελούν εργαλείο στα χέρια των κυβερνήσεων των  δύο κομμάτων  και της ΕΕ, για να δικαιολογούν κάθε φορά την ταξική τους πολιτική.
Εμφανίζουν την κρίση, σαν κρίση χρέους για να δικαιολογήσουν τα βάρβαρα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων.

ΟΧΙ ΣΕ ΔΙΗΜΕΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ – ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΣ ΕΛΜΕ ΘΗΡΑΣ – ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΕΛΜΕ

Αναδημοσίευση από http://elmethiras.blogspot.com/ 
 
 
 
Η κυβέρνηση μας οδηγεί στην απόλυτη οικονομική εξαθλίωση.

Οι φόροι πέφτουν βροχή, η μισθοδοσία πολλών απο μας περιλαμβάνει, πλέον, τριψήφια ποσά και οι συντάξεις κατακρημνίζονται. Είναι, πλέον, εξαιρετικά αμφίβολο αν είμαστε σε θέση να καλύψουμε ανάγκες που μέχρι σήμερα θεωρούνταν βασικές. Και έπεται συνέχεια...

ΛΑ.Ο.Σ - Κόμμα σε ειδική «αποστολή»


Καρατζαφέρης: Ενας υπηρέτης πολλών αφεντάδων.




Το 1974 υπηρέτης του Κοκού. Ηταν τότε που εξέδιδε το έντυπο «Ελληνικόν Στέμμα» και προπαγάνδιζε την - με δόξα και τιμή - επιστροφή του Γλύξμπουργκ στην Ελλάδα.
Τη δεκαετία του '80 υπηρέτης της ΝΔ του Μητσοτάκη και κατόπιν, τη δεκαετία του '90, βουλευτής της, υπέρμαχος, έως και την αποπομπή του από τον Κώστα Καραμανλή, της σύμπηξης «κοινού μετώπου» της ΝΔ με τους βασιλικούς, τη χουντική ΕΠΕΝ και τη φασιστική «Χρυσή Αυγή».
Σήμερα «λαγός» του ΠΑΣΟΚ, ο πρώτος που έθεσε το θέμα της περικοπής των μισθών, βασικός στυλοβάτης της εφαρμοζόμενης πολιτικής και μόνιμος θαμώνας στα τηλεοπτικά κανάλια των εφοπλιστών, των τραπεζιτών και των εργολάβων.

ΗΠΑ- Οταν η «Δικαιοσύνη» δολοφονεί- Εκτελέστηκε χτες στην Τζόρτζια, κατηγορούμενος χωρίς ουσιαστικά στοιχεία για δολοφονία αστυνομικού το 1989



Ούτε τα στοιχεία ούτε η σωρεία αμφιβολιών ούτε η κατακραυγή, εγχώρια και διεθνής, εμπόδισαν τις αρχές της πολιτείας της Τζόρτζια να προχωρήσουν στην εκτέλεση του Τρόι Ντέιβις, ενός Αφροαμερικανού που είχε καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών για τη δολοφονία ενός λευκού αστυνομικού το 1989.


Ο Ντέιβις εκτελέστηκε στις 23.08, τοπική ώρα, με θανατηφόρο ένεση, σε φυλακή στο Τζάκσον της Τζόρτζια, καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο - έπειτα από μία μαραθώνια συνεδρίαση - απέρριψε την τελευταία έφεση της υπεράσπισης.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της αμερικανικής Στατιστικής Υπηρεσίας (Census Bureau), ένας στους πέντε Νεοϋορκέζους ζει σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της αμερικανικής Στατιστικής Υπηρεσίας (Census Bureau), ένας στους πέντε Νεοϋορκέζους ζει σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας.
Νέα Υόρκη: Η πόλη της χλιδής... και της φτώχειας
Το ποσοστό των φτωχών έχει αυξηθεί σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά η αύξηση είναι μεγαλύτερη στη Νέα Υόρκη, που βρίσκεται αντιμέτωπη με τις συνέπειες της οικονομικής ύφεσης.
Μέσα σε ένα χρόνο, από το 2009 ως το 2010, άλλοι 75.000 κάτοικοι της αμερικανικής μεγαλούπολης οδηγήθηκαν στη φτώχεια, με αποτέλεσμα να αυξηθεί το ποσοστό του φτωχού πληθυσμού και να ξεπεράσει τους 1,6 εκατ. κατοίκους.

Αυτό έχει ως συνέπεια να αυξηθεί το ποσοστό των κατοίκων της πόλης που ζει κάτω από το επίσημο όριο της φτώχειας στο 20,1% -το μεγαλύτερο από το 2000.

Ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε για την απαλλαγή μικρού μέρους των ανέργων από το χαράτσι στα ακίνητα.


Πρόκειται για θράσος και κοροϊδία. Την ώρα που η κυβέρνηση ανακοινώνει ότι το χαράτσι για τα σπίτια θα είναι μόνιμο, καταφεύγει σε ωμούς εκβιασμούς και κόλπα, επιχειρώντας να αντιμετωπίσει τη λαϊκή άρνηση πληρωμής των χαρατσιών, που φουντώνει. Ισχυρίζεται ότι απαλλάσσει τους ανέργους, όταν η απαλλαγή αφορά μόνο ένα μικρό τμήμα τους. Απαιτεί από την πλειοψηφία των λαϊκών οικογενειών που είναι σε απόγνωση, υποταγή στα χαράτσια και στα βάρβαρα μέτρα.

Σχόλιο Γραφείο Τύπου του Π.Α.ΜΕ για Ανακοίνωση Αυτόνομης Παρέμβασης.


« Κάποιο λάκκο είχε η φάβα» όταν η Αυτόνομη Παρέμβαση, επέμενε για Γενική Απεργία στις 5 Οκτώβρη στη κοινή συνεδρίαση ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ.
           Η Αυτόνομη Παρέμβαση ήθελε να εντάξει τις κινητοποιήσεις των Ελλήνων εργαζομένων στις δράσεις και τους σχεδιασμούς της Διεθνής Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας – ΔΣΣ (ITUC) που κάνει την ίδια περίοδο.
Η ΔΣΣ (ITUC) όπως είναι γνωστό  είναι συνεργάτης του μεγάλου κεφαλαίου. Προωθεί την ανταγωνιστικότητα, την κερδοφορία των μονοπωλίων.