Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Ανακοίνωση της ΚΝΕ για τις κυβερνητικές εξαγγελίες για την ανεργία.

 Ανακοίνωση για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την ανεργία εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ η οποία αναφέρει:


«Με "ευκαιρίες απασχόλησης" δε γεμίζουν στομάχια

Η νεολαία δεν παραμυθιάζεται με τις 440.000 και μία νύχτες και τα παραμύθια της Χαλιμάς της κυβέρνησης! Τέτοιες είναι οι χτεσινές εξαγγελίες της κυβέρνησης για τις 440.000 "ευκαιρίες απασχόλησης".

To 34% των παιδιών κάτω των 18 ετών στην Ισπανία διατρέχει τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού προειδοποιεί η οργάνωση Save The Children.

 To 34% των παιδιών κάτω των 18 ετών στην Ισπανία διατρέχει τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού προειδοποιεί η οργάνωση Save The Children, αναλύοντας τα στοιχεία της Eurostat την ώρα που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνεχίζει να ασκεί πιέσεις στη χώρα για εφαρμογή των μέτρων λιτότητας ώστε να πετύχει περαιτέρω μείωση του ελλείμματος.

Από αντί-κυβερνητική διαδήλωση έξω από το Ισπανικό  κοινοβούλιο . Photo by AFP 

Όπως αναφέρει η οργάνωση, οι οικογένειες πολλών παιδιών δεν διαθέτουν αρκετά χρήματα για υγιεινή διατροφή, σχολικά βιβλία ή ένδυση ενώ η κυβέρνηση πλέον διαθέτει λιγότερα χρήματα για την κοινωνική στήριξη, σε σχέση με το μέγεθος της οικονομίας της, από ότι συμβαίνει σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Γερμανοί και ΔΝΤ έτοιμοι να αρπάξουν τις περιουσίες μας ! Του Γιώργου Δελαστίκ.

 Του Γιώργου Δελαστίκ. 



Σοκ προκάλεσε ακόμη και στην ίδια τη Γερμανία η πρόταση της Μπούντεσμπανκ, της κεντρικής τράπεζας της ηγεμονικής χώρας της ΕΕ, όταν μια χώρα βρίσκεται σε οικονομική κρίση, αντί να τη δανείζουν (με το αζημίωτο, φυσικά) οι χώρες της Ευρωζώνης και η ΕΚΤ, να επιβάλλει έναν έκτακτο φόρο 10% στις καταθέσεις όλων των πολιτών της, στην ακίνητη περιουσία τους και σε όλα τα ομόλογα ή μετοχές που κατέχουν. Να αρπάζουν δηλαδή οι κυβερνήσεις της Ευρώπης ένα σοβαρό τμήμα της περιουσίας των πολιτών τους!

Το ΚΚΕ για την επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου :"... αποδείχτηκε «άνθρακες o θησαυρός»"

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου


 Όσοι έκαναν και κάνουν σημαία τον δήθεν έλεγχο της τρόικα από την επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου, κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό, γιατί αποδείχτηκε «άνθρακες o θησαυρός». Το πόρισμα της επιτροπής δεν αμφισβητεί τα αντιλαϊκά μέτρα που το ίδιο το ευρωκοινοβούλιο έχει ψηφίσει.

To ΠΑΜΕ για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την ανεργία."...Το εργατικό λαϊκό κίνημα, τα σωματεία, η νεολαία δε θα ανεχτούν το μέλλον που προετοιμάζουν...."

 Η ανάκαμψη για την οποία κάνει λόγο ο πρωθυπουργός στις σημερινές εξαγγελίες της κυβέρνησης για την ανεργία, προϋποθέτει πλήρες τσάκισμα της σταθερής και μόνιμης εργασίας, μισθούς στα όρια που προτείνει το ΚΕΠΕ δηλαδή τζάμπα εργασία για τα αφεντικά , δουλειά χωρίς δικαιώματα.


Ονομάζουν ευκαιρία και εργασιακή εμπειρία το σύγχρονο σκλαβοπάζαρο που στήνουν για μισό εκατομμύριο ανέργους που το σύστημα της εκμετάλλευσης έχει αποβάλει από την παραγωγή.

Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα μετά τη συνάντηση με αντιπροσωπεία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής.

 Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό.


Αμέσως μετά προέβη στην εξής δήλωση: 

«Το ΚΚΕ θα παλέψει ώστε όλα τα φάρμακα να δίνονται με ιατρική συνταγή και να διακινούνται από τα φαρμακεία. Να καταργηθούν όλες οι λίστες των φαρμάκων, να χορηγούνται μόνο με την κρίση γιατρού χωρίς να πληρώνουν οι ασθενείς συμμετοχή. Να καταργηθεί το χαράτσι του 1 ευρώ ανά συνταγή που πληρώνουν οι ασθενείς με βάση τον πρόσφατο νόμο της κυβέρνησης.

Βίαιη επίθεση των ΜΑΤ κατά φοιτητών και δημοσιογράφων.

 Βίαιη και απρόκλητη επίθεση από διμοιρία των ΜΑΤ σημειώθηκε πριν από λίγο κατά φοιτητών που πραγματοποιούσαν συμβολική ειρηνική διαμαρτυρία για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι έξω από το πολιτικό γραφείο του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.


Όπως ανέφερε σε ρεπορτάζ του ο ραδιοφωνικός σταθμός «Στο Κόκκινο», οι αστυνομικοί επιτέθηκαν κατά των φοιτητών, αλλά και δημοσιογράφων και φωτογράφων που βρίσκονταν στο σημείο, ενώ χτυπήθηκε και ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Καραγιαννίδης.

ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: Συγκεντρώσεις και συσκέψεις ενόψει των εκλογών.«Ισχυρό ΚΚΕ παντού, στην Ευρωβουλή, στην περιφέρεια, στους δήμους...»

 Συγκεντρώσεις και συσκέψεις ενόψει των εκλογών


Με σύνθημα: «Ισχυρό ΚΚΕ παντού, στην Ευρωβουλή, στην περιφέρεια, στους δήμους, για αποδέσμευση από την ΕΕ, ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για τη λαϊκή εξουσία», η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ οργανώνει για το επόμενο διάστημα συσκέψεις και συγκεντρώσεις. Τις αμέσως επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω:

Επίκαιρη Ερώτηση για τα προβλήματα των αγροτών. Κατατέθηκε από την Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, και απευθύνεται στον πρωθυπουργό.

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για τα προβλήματα των αγροτών κατέθεσε η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. 


Στην Ερώτηση σημειώνεται:

«Σε δεινή οικονομική κατάσταση βρίσκεται η μεγάλη πλειοψηφία των μικρών και μεσαίων αγροτών, που βλέπει κάθε χρόνο το εισόδημα να μειώνεται δραστικά και να αντιμετωπίζει θέμα επιβίωσης, από τη μεγάλη αύξηση στο κόστος παραγωγής, τη μείωση τιμών παραγωγού από τους εμποροβιομήχανους, από τα χαράτσια και τους φόρους - φωτιά της κυβέρνησης.

Μ-Λ ΚΚΕ : ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΟΣ ΕΞΩΡΑΪΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

 ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΟΣ ΕΞΩΡΑΪΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ


Με τις επερχόμενες ευρωεκλογές να επικυριαρχούν, από νωρίς, στη διαμόρφωση της πολιτικής τακτικής και στις κινήσεις των δυνάμεων του αστικού πολιτικού συστήματος, η αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, μέρα με τη μέρα, αποκτά τα χαρακτηριστικά μιας όλο και πιο οξυνόμενης «επικοινωνιακής» αντιπαράθεσης, η οποία εφευρίσκει και θέτει διλήμματα στο εκλογικό σώμα  με στόχο την υφαρπαγή της ψήφου του.

Βράζει η Βραζιλία από διαδηλώσεις ενάντια στη διεξαγωγή Μουντιάλ και Ολυμπιακών Αγώνων !

 To antapocrisis.gr δημοσιεύει την έκκληση της καμπάνιας #NaoVaiTerCopa ενάντια στη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου και των Ολυμπιακών Αγώνων στη Βραζιλία


Διαδηλώσεις έχουν ξεσπάσει σε όλη τη Βραζιλία λόγω της διεξαγωγής του Μουντιάλ στη χώρα. Στην καμπάνια «Επιχείρηση: Σταματήστε το Παγκόσμιο Κύπελλο – Μουντιάλ» συμμετέχει πλήθος ανθρώπων. 170.000 άνθρωποι είναι υπό έξωση από τα σπίτια τους λόγω της κατασκευής αθλητικών εγκαταστάσεων ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Δημοψηφίσματα και διλήμματα...Από την στήλη "Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ" του Ριζοσπάστη.

 Παλιότερες εποχές, που φραστικά σχήματα άλλαζαν πολιτική προέλευση ανάλογα με το ποιο από τα δύο κόμματα του δικομματισμού διεκδικούσε την αστική διακυβέρνηση ή ήταν κυβέρνηση, θυμίζουν τα όσα γράφονται το τελευταίο διάστημα σχετικά με την αντιπαράθεση συγκυβέρνησης - αξιωματικής αντιπολίτευσης. 



Χτες, η «Αυγή» έγραψε: «Χαρακτήρα δημοψηφίσματος προσδίδει σε ευρωεκλογές - περιφερειακές ο ΣΥΡΙΖΑ για τις πολιτικές και τα κόμματα που οδήγησαν τη χώρα στο σημερινό σημείο».

Εκδήλωση της ΚΟ Κύπρου του ΚΚΕ για τις πολιτικές εξελίξεις και τις εκλογές.

Εκδήλωση της ΚΟ Κύπρου του ΚΚΕ για τις πολιτικές εξελίξεις και τις εκλογές. 


Την Κυριακή 2 Φλεβάρη 2014 η ΚΟ Κύπρου του ΚΚΕ θα πραγματοποιήσει στη Λεμεσό, στο χώρο του ΤΕΠΑΚ (Αμφιθέτρο «Πεύκιος Γεωργιάδης») στην οδό Αθηνών, εκδήλωση με θέμα «Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, οι εκλογικές μάχες και η σημασία της "Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας"» .