Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Βέλγιο: οι εργαζόμενοι ξεσηκώνονται ενάντια στις περικοπές!-80.000 πορεία στις Βρυξέλλες, εθνικοποίηση της χαλυβουργίας Αρεκλορ Μίταλ ζητούν οι εργαζόμενοι





Ρεπορτάζ από το www.socialistworld.net 
Επιμέλεια: Μαριάννα Τσακίρη



540 μέρες μετά τις εκλογές και 900 πριν τις επόμενες σχηματίστηκε η νέα Κυβέρνηση Συνεργασίας του Βελγίου η οποία αποτελείται από 6 κόμματα που προέρχονται από τρεις μεγάλες πολιτικές «οικογένειες»: τη χριστιανοδημοκρατική, τη σοσιαλδημοκρατική και τη φιλελεύθερη.

Η κυβέρνηση αυτή είναι έτοιμη να αναλάβει καθήκοντα επιβάλλοντας νέα αντεργατικά μέτρα. Τα νέα μέτρα περιλαμβάνουν περικοπές της τάξης των 11,3 δις € με τις πιο ευάλωτες κοινωνικά ομάδες να χτυπιούνται περισσότερο: Νέοι άνθρωποι που ψάχνουν για δουλειά, εργαζόμενοι μεγαλύτερης ηλικίας που πλησιάζουν τη σύνταξη και άνεργοι είναι οι πρώτοι στόχοι της κυβέρνησης. Είναι σαφές ότι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι ακολουθούν.

ΠΑΜΕ - Μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στους απεργούς εργάτες χαλυβουργούς



Tην Τρίτη 13 Δεκέμβρη καλούμε την εργατική τάξη και την νεολαία του Θριασίου να δώσουν με τη συμμετοχή τους στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί στην πλατεία Ηρώων στην Ελευσίνα, μαχητική και αγωνιστική απάντηση στη στρατηγική του ενιαίου μπλοκ κυβέρνησης - ΕΕ – ΔΝΤ και μεγαλοεργοδοσίας.

Τη μέρα της απεργίας το απόγευμα οργανώνεται από το σωματείο των εργατών στην Ελληνική Χαλυβουργία, μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης, στις 6 μ.μ. στην πύλη του εργοστασίου, με τη συμμετοχή των Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Διονύση Τσακνή και Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών : ΤΡΙΤΗ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 6μ.μ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ.


Μέτρα προστασίας για τους ανέργους και τις οικογένειές τους
Μόνιμη-Πλήρης και Σταθερή Δουλειά για όλους.


Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Όταν οι άνεργοι ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο, το 40% των νέων δεν βρίσκει δουλειά και ο Παπανδρέου «υπόσχεται» «έναν εργαζόμενο σε κάθε οικογένεια»  έχει έρθει η ώρα να πάρεις την υπόθεση στα χέρια σου!

Η ανεργία βρίσκεται σε κάθε σπίτι και συνεχώς θα μεγαλώνει. Σήμερα είναι ο γείτονας, ο συγγενής, ο συμφοιτητής. Αύριο πιθανόν να είναι ο καθένας μας.

Για την προωθούμενη από την τρόικα και την κυβέρνηση συμφωνία τους για κατάργηση του κατώτερου μισθού και του 13ου και 14ου μισθού των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα.


Δήλωση του Δημήτρη Στρατούλη,μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ και της επιτροπής εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ,


Ο υπουργός Εργασίας προετοιμάζει σιγά - σιγά τους εργαζόμενους και στον ιδιωτικό πλέον τομέα για την συμφωνία που προετοιμάζει η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ΝΔ Ακροδεξιάς με την Τρόικα για «κούρεμα - γουλί» του κατώτερου εγγυημένου μισθού και την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, παρότι ο κατώτερος μισθός στη χώρα μας αντιστοιχεί μόνο στο 50% του μέσου όρου των αντίστοιχων κατώτερων μισθών στις 8 πλουσιότερες χώρες της Ευρωζώνης.

Ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ σχετικά με τις αγωγές πρώην βουλευτών για αναδρομικές αυξήσεις και τις αντιδράσεις Κοινοβουλευτικών Ομάδων.



Η επίδειξη ευαισθησίας που κάνουν οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ με αφορμή τις αγωγές πρώην συναδέλφων τους για αναδρομικές αυξήσεις είναι εντελώς υποκριτική και γιατί αποδέχονται την βουλευτική σύνταξη και άλλα προνόμια αλλά και γιατί ψηφίζουν και υπηρετούν τη σφαγή του λαϊκού εισοδήματος και των δικαιωμάτων.
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα  του ΚΚΕ για μια ακόμα φορά επισημαίνει τις προτάσεις που επανειλημμένα έχει καταθέσει στην Βουλή:
Κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης και οι βουλευτές να συνταξιοδοτούνται από τον ασφαλιστικό φορέα που ήταν πριν την εκλογή τους ασφαλισμένοι, με τους όρους και προϋποθέσεις που ισχύουν και για τους άλλους εργαζόμενους.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για την τρόικα και τα νέα μέτρα.



Η επίσκεψη της τρόικα για άλλη μια φορά συνοδεύεται με νέα δυσβάστακτα μέτρα που έρχονται να προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα. Η νέα εργασιακή εφεδρεία μαζί με τη νέα μείωση επικουρικών συντάξεων,  τη μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα και τους νέους φόρους είναι μερικά μόνο από αυτά που σχεδιάζονται στην κατεύθυνση της ίδιας αδιέξοδης και καταστροφικής πολιτικής, που φέρνουν την οικονομία και την κοινωνία ακόμα πιο κοντά στη χρεωκοπία. 
Η νεοφιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική που ακολουθείται τον τελευταίο ενάμιση χρόνο είτε από την κυβέρνηση Παπανδρέου είτε από την τρικομματική κυβέρνηση Παπαδήμου είναι το ίδιο ταξική, αποτυχημένη και απονομιμοποιημένη. 

Πρώτα ο πολίτης και τα περήφανα γηρατειά για τον φιλεύσπλαχνο Λουκά Παπαδήμο και την συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΛΑ.Ο.Σ.Οι συνταξιούχοι του σήμερα θα πάρουν το εφάπαξ... το 2018!


Όσοι υπάλληλοι βγαίνουν τώρα στη σύνταξη,προκειμένου να αποφύγουν την εφεδρεία, θα λάβουν το
φάπαξ το αίσιον έτος 2018!

Έτσι, και παρά το «κούρεμα» κατά 20% της παροχής για όσους κατέθεσαν αίτηση μετά την 1/1/2010, η κυβέρνηση εξετάζει πρόταση για χορήγηση μόνο προκαταβολής εφάπαξ ίσης με το 50% του δικαιούμενου ποσού. Για το υπόλοιπο ποσό οι δικαιούχοι θα παραπεμφθούν στις ελληνικές καλένδες. 


Απλώς η ανακοίνωση της εν λόγω ρύθμισης καθυστερεί, αφενός για να ολοκληρωθεί η πίεση που ασκείται διά της εφεδρείας για συνταξιοδότηση σε όσους έχουν ώριμα ασφαλιστικά δικαιώματα και αφετέρου για να ψηφιστεί πρώτα η ενοποίηση των επικουρικών ταμείων στα οποία θα επιβληθεί και νέα μείωση των συντάξεων από 15% έως και 40%.

Σχόλιο του KKE για τα νέα μέτρα που φέρνουν συγκυβέρνηση – τρόικα

 
Δεν επιτρέπονται πια αυταπάτες. Το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης και η τρόικα, προκειμένου να προστατεύσουν τα συσσωρευμένα κεφάλαια της πλουτοκρατίας, που ευθύνονται για την κρίση και για να διευκολύνουν την αυριανή κερδοφορία της, είναι αδίστακτοι.
Με τα μνημόνια διαρκείας που φέρνουν, στήνουν νέα σφαγεία για το εισόδημα και τα δικαιώματα των μισθωτών, των αυτοαπασχολούμενων και των συνταξιούχων. Εδώ και τώρα χρειάζεται να υψωθεί στους χώρους δουλειάς και στις συνοικίες πανεργατικό - παλλαϊκό μέτωπο παρεμπόδισης και αντεπίθεσης.

''Δεν αρκεί η συνεργασία μόνο σε αντιμνημονιακή βάση''Συνέντευξη του Αλ.Αλαβάνου στο ΄΄Κόκκινο''

382315alabanos

Την εκτίμηση πως η συνεργασία αριστερών και ευρύτερων κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων δεν πρέπει να στηρίζεται μόνο σε αντιμνημονιακή βάση εξέφρασε σήμερα σε συνέντευξή  του στο ρ/σ ''Στο Κόκκινο'' ο Αλέκος Αλαβάνος.

 Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ.Αλαβάνος  τόνισε πως,σύμφωνα με την οπτική  του ΜΑΑ και του ίδιου προσωπικά, δεν αρκεί απλώς η συνεργασία με βάση την αντιμνημονιακή κατεύθυνση ,αφού μέχρι πρότινος και η ΝΔ ''συγκσταλεγόταν'' σε αυτές τις δυνάμεις.Τόνισε παράλληλα πως χρειάζεται η συνενόηση, η συνάντηση σε ενα τραπέζι των αριστερών δυνάμεων, και ειναι υπερ τέτoιων πρωτοβουλιών.

Διευκρίνησε ωστόσο,οτι η προσπάθεια αυτη πρέπει να γίνει πάνω σε αρχές, σε ένα πρόγραμμα .

Το 6ο πολιτικό βαρόμετρο του Red Star.Στο 56,2 % το μέσο ποσοστό της η Τρόικας που στηρίζει τον Λουκά Παπαδήμο.Μικρή άνοδος για ΣΥ.ΡΙΖ.Α και πτωτική τάση για το κόμμα Καρατζαφέρη.


Το έκτο εκλογικό βαρόμετρο θα είναι και το τελευταίο του 2011. Δεν υπάρχουν σημαντικές μεταβολές σε σχέση με 2 εβδομάδες πριν.Πιο αξιοσημείωτη είναι η άνοδος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και η πτώση του ΛΑ.Ο.Σ.Ας δούμε λοιπόν χωρίς περιττά λόγια ποια είναι η εκλογική δύναμη των κομμάτων σήμερα σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες αλλά και με βάση την πολιτική πραγματικότητα στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.


Μικρή αύξηση της αποχής σε σχέση με το έκτακτο βαρόμετρο Νοεμβρίου.Έτσι υπολογίζω την αποχή στο 33,5 % και 3,5 % τα λευκά άκυρα,Το συνολικό εκλογικό σώμα θα είναι περίπου 6.350.000 ψηφοφόροι. 
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΑ