Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Αχαϊκό βαρόμετρο: Έκτο το ΠΑΣΟΚ στην Πάτρα με 12,5 % ! Μπροστά η Ν.Δ με 17,1 %, από κοντά το Κ.Κ.Ε με 15,8 %, στην τρίτη θέση η Δημοκρατική Αριστερά με 14,8 %.Σχολιάζει ο Red Star



Αχαϊκό βαρόμετρο- Δήμος Πατρέων



Όπως δημοσιεύει σήμερα η "Πελοπόννησος της Δευτέρας" και σύμφωνα με τα στοιχεία της της DATA RC που δούλεψε το «Αχαϊκό Βαρόμετρο» του φετινού Ιανουαρίου τα αποτελέσματα της πρόθεσης ψήφου για τον Δήμο Πατρέων το ΠΑΣΟΚ, με ποσοστό 12,4%, βρίσκεται στην έκτη θέση του πίνακα, ενώ πάνω από αυτό και κατά σειρά βρίσκονται η Νέα Δημοκρατία με 17,1%, το ΚΚΕ με 15,8%, η Δημοκρατική Αριστερά με 14,8% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 13,7%, οι Οικολόγοι-Πράσινοι με 12,7% και ακολουθεί ο ΛΑΟΣ με 5,1%.

Υπό καταρρακτώδη βροχή διαμαρτυρία των κομμάτων της Αριστεράς στο Σύνταγμα -«Eμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι ο μόνος δρόμος είναι ενότητα και πάλη»


Υπό καταρρακτώδη βροχή πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα οι δυο συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας προς την πλατεία Συντάγματος που διοργάνωσαν το ΠΑΜΕ (στην Ομόνοια) και ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ (στα Προπύλαια), ενάντια στα νέα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση. 




Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε ομιλία της τόνισε ότι «είναι προσχηματικό ότι τα μέτρα λαμβάνονται για να αποφύγει η χώρα την χρεοκοπία, αντιθέτως θα οδηγήσουν το λαό στην εξαθλίωση προς όφελος της πλουτοκρατίας και του κεφαλαίου».



Ανέφερε ότι ο αγώνας πρέπει να ενταθεί και να αποτραπεί η εφαρμογή τους (σ.σ. των μέτρων) υπογραμμίζοντας πως η προσπάθεια του λαϊκού κινήματος για ανατροπή της κυβέρνησης και της τρόικας, πρέπει να είναι συνεχής.

Tην Τρίτη θα πραγματοποιηθεί τελικά η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με τον Παπαδήμο.



Αύριο η σύσκεψη



Για αύριο μετατίθεται τελικά η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, για να οριστικοποιήσουν τη συμφωνία για τη δανειακή σύμβαση της χώρας.   

Το απόγευμα σήμερα, ο κ. Παπαδήμος θα συναντηθεί με την τρόικα προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση στα κρίσιμα κεφάλαια που παραμένουν ανοικτά.

Εκλογές τώρα. Όλοι στους δρόμους. Όλοι σήμερα στις 6μμ στα Προπύλαια.


Εκλογές τώρα. Όλοι στους δρόμους. Όλοι σήμερα στις 6μμ στα Προπύλαια.


Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου ΣΥΡΙΖΑ

Η ώρα είναι κρίσιμη. Η κυβέρνηση Παπαδήμου, το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και o ΛΑ.Ο.Σ. μαζί με την τρόικα σχεδιάζουν και αποφασίζουν την καταστροφή του λαού, την καταστροφή της χώρας. Ληστεύουν τους μισθούς, ληστεύουν τα εισοδήματα, ληστεύουν τη δημόσια περιουσία.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΦΛΕΒΑΡΗ, 6.00 μ.μ., ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ.


Όλοι στην Πανεργατική Απεργία της Τρίτης 7 Φεβρουαρίου! Συγκέντρωση 10.30 π.μ. Πλ. Κλαυθμώνος


ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ 
ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ-ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ 
ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ  
Η επαίσχυντη συμφωνία των κομμάτων της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑ.Ο.Σ να προχωρήσουν στο σφαγιασμό των μισθών, των συντάξεων, των κοινωνικών δαπανών ως δώρο στη Τρόικα, στους Τραπεζίτες, την ΕΚΤ, το ΔΝΤ και την ΕΕ για να εξασφαλιστεί η νέα δανεική σύμβαση-θηλιά στο λαιμό των εργαζόμενων και της νεολαίας ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις.

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα


«Καλούμε σήμερα τους εργαζόμενους να συμπαραταχθούν μαζί μας στη συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Ομόνοια. Αύριο να παραλύσει όλη η Ελλάδα στο πλαίσιο της απεργίας που έχει εξαγγελθεί. Δεν υπάρχει άλλη λύση, μία είναι η επιλογή: Να τους φοβίσουμε, να τους παρεμποδίσουμε. Να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας με κλιμάκωση κινητοποιήσεων, ούτως ώστε να μην ψηφιστεί η δανειακή συνθήκη, να μην ψηφιστεί το νέο μνημόνιο, να ανατραπεί η κυβέρνηση, με τη θέληση, τη δράση και την οργανωμένη παρέμβαση του λαού. Αυτό θα είναι ένα πρώτο βήμα.
Εμείς δεν μένουμε εκεί και ούτε τα υποτάσσουμε όλα στις κάλπες.

Μαζικός ξεσηκωμός παντού! Μέτωπο αντίστασης και αγώνα!
Όχι στη δανειακή σύμβαση και στο νέο μνημόνιο-σφαγείο!
Κάτω τα χέρια από τους μισθούς, τις συντάξεις και τις συλλογικές συμβάσεις!

 
Δευτέρα 6 Φλεβάρη 2012
Πνιγμένες στα αδιέξοδά τους οι δυνάμεις του ιμπεριαλισμού, του ξένου και ντόπιου κεφάλαιου και οι ντόπιοι υποτελείς τους διαβουλεύονται εντατικά δήθεν για τη σωτηρία της χώρας, καλλιεργώντας παράλληλα ένα κλίμα πανικού και τρομοκρατίας στις λαϊκές μάζες. Στην πραγματικότητα αναζητούν τις μεταξύ τους ισορροπίες και συμβιβασμούς, μία νέα πίστωση χρόνου προκειμένου να αντιμετωπίσουν την εντεινόμενη καπιταλιστική κρίση. Ωστόσο, σε ένα πράγμα είναι σύμφωνοι: ότι πρέπει να τσακίσουν κάθε απομεινάρι εργατικών δικαιωμάτων, κάθε δυνατότητα της εργατικής τάξης και του λαού στη χώρα να οργανώσουν τις αντιστάσεις τους στην αντεργατική επιδρομή.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ : ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ 07/02/12 ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ 11πμ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ.



Κυβέρνηση, τρόικα και τα κόμματα της πλουτοκρατίας ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, και ΛΑΟΣ περνούν βαριές αλυσίδες στην εργατική τάξη, στο λαό, για να σώσουν τα κέρδη και τα προνόμια των μονοπωλίων. Τα αρπάζουν όλα και καταδικάζουν το λαό σε μακροχρόνια φτώχεια και εξαθλίωση. Μετατρέπουν το μισθό σε χαρτζιλίκι, τις συντάξεις σε επίδομα φτωχοκομείου. Γαβγίζουν με την απειλή της χρεοκοπίας γιατί φοβούνται τη δύναμή μας.
Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη να μπει μπροστά στον αγώνα με όλες τις δυνάμεις της. Αυτή την ώρα μια επιλογή έχουμε: ή τις αλυσίδες ή τα όπλα του αγώνα.

Ξεσηκωμός, οργάνωση σε κάθε εργοστάσιο και τόπο δουλειάς.

Ανακοίνωση του K.K.E για τις πλημμύρες που έπληξαν την Ηλεία.



Η κυβέρνηση πρέπει επειγόντως, χωρίς να υπολογίζει το οικονομικό κόστος, να λάβει τα αναγκαία μέτρα για την ανακούφιση και την προστασία των πληγέντων, την άμεση και ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου, την πλήρη αποζημίωση των σπιτιών των μαγαζιών, της αγροτικής παραγωγής και εγκαταστάσεων.
Και για τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τον πολύπαθο λαό της Ηλείας είναι εγκληματικές οι ευθύνες των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, των στελεχών τους στην Τοπική Διοίκηση, γιατί άφησαν τις πόλεις, τα χωριά, την αγροτική παραγωγή της, χωρίς έργα και μηχανισμούς αντιπλημμυρικής προστασίας, παρά τις προειδοποιήσεις, τις καταγγελίες και διεκδικήσεις οργανώσεων και φορέων της περιοχής.

ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ – 18:00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΣΥΝΟΜΟΛΟΓΗΣΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΙΚΑ .



Ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς καλεί σε συγκέντρωση στα Προπύλαια, τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου  2012 και ώρα 18:00, ενάντια στα νέα μέτρα που συνομολόγησαν κυβέρνηση και τρόικα.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ -ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ & ΤΡΟΪΚΑΣ. ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΛΟΓΟ Ο ΛΑΟΣ.


ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, να ενώσουν τη φωνή τους μαζί του. Να ακουστεί δυνατά το λαϊκό ΟΧΙ στους εκβιασμούς και στα μνημόνια της εξαθλίωσης και της χρεοκοπίας που φέρνουν μαζί τα κόμματα της πλουτοκρατίας και η ευρωλυκοσυμμαχία τους.