Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Γκάλοπ της Public Issue για την «Εφημερίδα των Συντακτών».Επιβεβαιώνεται η άνοδος του ΚΚΕ που συγκεντρώνει το 7,5 %.Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ με 30 %.

 Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προβάδισμα 1,5% έναντι της ΝΔ συγκεντρώνοντας 30% στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, με την ψαλίδα ωστόσο να κλείνει σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Public Issue για την «Εφημερίδα των Συντακτών».


«Στην τρίτη θέση παραμένει η Χρυσή Αυγή με 8,5%, έχοντας απώλειες 1,5 μονάδες, ενώ ακολουθεί το ΚΚΕ με 7,5% καταγράφοντας αύξηση μίας μονάδας σε σχέση με τον Ιανουάριο.

Διλήμματα για άλλη μια φορά.

 Τελικά πώς θα συνεχίσει η Ελλάδα την πορεία της στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης και στον ευρωμονόδρομο; 


Με επιμήκυνση αποπληρωμής του χρέους και μείωση των επιτοκίων, όπως λέει η κυβέρνηση, διαβεβαιώνοντας ότι δε θα υπάρξουν νέος δανεισμός, νέα μνημόνια, νέα μέτρα; `Η με «κούρεμα» του χρέους, διαπραγμάτευση στην ΕΕ σε συμμαχία με τις άλλες αστικές κυβερνήσεις του Νότου, όπως λέει ΣΥΡΙΖΑ;

Οι υποψήφιοι που στηρίζει το ΚΚΕ σε Λέσβο και Ικαρία.

 Σε εκδήλωση - συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσαν τη Δευτέρα οι Τομείς Πόλης και Υπαίθρου Λέσβου του ΚΚΕ, μπροστά στη μάχη των ευρωεκλογών, των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, με ομιλητή τον Βασίλη Αμπελογιάννη, μέλος της Κομματικής Επιτροπής Αιγαίου, παρουσιάστηκαν οι επικεφαλής των συνδυασμών της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει το ΚΚΕ στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και το Δήμο Λέσβου.



-- Υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου: Στρατής Κόρακας, οικονομολόγος, από το 1985 έως το 1999 βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ και από το 1999 έως το 2004 ευρωβουλευτής του Κόμματος.

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για την κοινή διακήρυξη Αναστασιάδη – Έρογλου.

 Ανακοίνωση για την κοινή διακήρυξη Αναστασιάδη – Έρογλου εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ. 


Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Οι αναφορές στο κείμενο της Κοινής Διακήρυξης σε "συνιστώντα κράτη", που παραπέμπουν σε λύση τύπου "σχέδιο Ανάν", επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες του ΚΚΕ, ότι επίκεινται επικίνδυνες εξελίξεις για τον κυπριακό λαό.

Η αναφορά σε λύση διζωνικής – δικοινοτικής ομοσπονδίας αναιρείται από την ύπαρξη "συνιστώντων κρατών", από τη σχέση τους με το ομοσπονδιακό σύνταγμα, από τη μη αναφορά ότι το "ομόσπονδο" κράτος θα αποτελεί συνέχεια της Κυπριακής Δημοκρατίας, οδηγώντας στην ουσία σε λύση συνομοσπονδιακή και διχοτομική και νομιμοποιώντας την τουρκική εισβολή και κατοχή.