Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Προσοχή «μνημονιστές» ενόψει - Tης Λιάνας Κανέλλη


Οποία εξέλιξη!! Οι τράπεζες θέλουν ενίσχυση! Στην Αγγλία εγκρίθηκε η ίδρυση σχολείων από ομάδες γονέων, κερδοσκοπικές ή μη (!) που θα χρηματοδοτεί αλλά δεν θα ελέγχει το κράτος! Και στην Ελλάδα, το Λοβερδιστάν του ΔΝΤ υπό ευρωπαϊκή και αμερικάνικη κερδοσκοπική κηδεμονία, ο φθηνός δούλος είναι ανήλικος ή μόλις νέος, που θα ονομάζεται μαθητευόμενος για να κοστίζει λιγότερο στα αφεντικά.
Τελείωσε το παραμύθι της ΕΕ. Αυτή η Ενωση Εκμεταλλευτών δείχνει τα ταξικά της δόντια, βυθίζει τους λαούς σε φτώχεια, τα νιάτα στην άγνοια, τα γηρατειά στην απελπισία. Δεν διαχειρίζεται μια ψευδή μακρά ειρήνη μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο αλλά ένα χωράφι στέρφο από την υπερκεματάλλευση της ανθρώπινης εργασίας. 

Συμπλοκές στο πανεπιστήμιο του Μπαγκλαντές με αφορμή το Μουντιάλ !

Έκλεισε επ’ αόριστον το πανεπιστήμιο της Ντχάκα στο Μπαγκλαντές, ύστερα από επεισόδια που δημιούργησαν φοιτητές με αφορμή το Μουντιάλ. Οι νέοι σπουδαστές απαίτησαν να διακόπτονται τα μαθήματα ορισμένες ώρες την ημέρα, ώστε να μπορούν να παρακολουθήσουν τους αγώνες.

Όμως υπήρξαν αντιδράσεις από φοιτητές του τελευταίου έτους, που είχαν αντίθετη άποψη καθώς αυτήν την περίοδο διεξάγονται οι πτυχιακές εξετάσεις.

ΞΕΚΙΝΗΜΑ,Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση ΗΠΑ: Μεγάλη νίκη για την αριστερή αντιπολίτευση στο Συνδικάτο Εκπαιδευτικών του Σικάγο

Τζέσε Λέσσιντζερ, Socialist Alternative (Σοσιαλιστική Εναλλακτική), αμερικανικό τμήμα της CWI. Μετάφραση: Φοίβος Γούζιος



Ένας από τους πιο σημαντικούς αγώνες για το μέλλον της Εκπαίδευσης στις ΗΠΑ διεξάγεται αυτές τις μέρες στην πολιτεία του Σικάγο. Εδώ και κάποια χρόνια, έχει δημιουργηθεί μια μαχητική αντιπολίτευση στα πλαίσια του Συνδικάτου Εκπαιδευτικών Σικάγο(CTU), με το όνομα Ομάδα Εκπαιδευτικών Βάσης (CORE). Η CORE έχει καταφέρει να κινητοποιήσει εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές ενάντια στο πρόγραμμα εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης της πολιτείας με το ψευδεπίγραφο όνομα «Αναγέννηση 2010». Στην πραγματικότητα αυτό το πρόγραμμα προωθεί τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων και χτυπάει τα δικαιώματα των εργαζομένων και των μαθητών. Οι δράσεις που έχει οργανώσει η CORE ενάντια σε αυτό το πρόγραμμα έχουν εμποδίσει μέχρι σήμερα το κλείσιμο μιας σειράς σχολείων.


Η αριστερή αντιπολίτευση κερδίζει την πλειοψηφία

Στις εκλογές της 11ης Ιούνη, η CORE κέρδισε την πλειοψηφία στο διοικητικό συμβούλιο του Συνδικάτου των Εκπαιδευτικών στο Σικάγο, με την Κάρεν Λούις, επικεφαλής της λίστας της CORE, να παίρνει το 60% των ψήφων.

ΟΛΙΚΗ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ .Επιλεκτική χρεοκοπία του κράτους, με φόντο τη χρεοκοπία του πολιτικού συστήματος

Σχολιάζοντας τις τελικές ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό, ο εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων Γιάννης Παρασκευόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Πέρα από τα επιμέρους σημεία και το επικοινωνιακό ρεσιτάλ του υπουργού Εργασίας, η πραγματικότητα είναι ότι με το νέο ασφαλιστικό θα είμαστε όλοι φτωχότεροι ακόμη και όταν η κρίση θα έχει περάσει.


Παράλληλα με τη χρεοκοπία του πολιτικού συστήματος, έχουμε μια επιλεκτική πτώχευση του κράτους απέναντι στους ασφαλισμένους: Αποσύρεται η κρατική συμμετοχή στη χρηματοδότηση των Ταμείων, επιχειρείται να παραγραφούν οι ευθύνες για τα εξανεμισμένα αποθεματικά και τη διαχρονική αιμορραγία των ασφαλιστικών πόρων.

Η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντεζ προειδοποιεί πως το ΔΝΤ θα φέρει ύφεση και την καταστροφή.Η Αργεντινή τα έζησε, ο Γιωργάκης κάνει πως δεν συνέβη ποτέ.

Περί ΔΝΤ και Ελλάδας….

ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ "ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ"


Η νέα πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντεζ, σε πρόσφατη ομιλία της αναφέρθηκε στο πρόβλημα της Ελλάδας. Το σχετικό απόσπασμα «έπαιξε» κουτσουρεμένο στη χώρα μας, αλλά ιδού τι είπε: «Κάνουμε μείωση χρεών στους δήμους σε μια πολύ σημαντική στιγμή, όχι μόνο για τη χώρα μας, την οποία απασχολεί ξανά, πιστεύω, αυτήν τη φορά, το τελευταίο στάδιο της ανταλλαγής του χρέους που υπερδιογκώθηκε το 2001, αλλά επίσης το κάνουμε σε μια πολύ σημαντική στιγμή για τον κόσμο, όπου βλέπουμε ότι σκοπεύουν να εφαρμόσουν τις ίδιες συνταγές που εφαρμόσαμε εμείς και οι οποίες προκάλεσαν την έκρηξη του 2001.
Ψηφίσαμε, σαν μέλη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, προφανώς ευνοϊκά για την απόδοση του δανείου στην Ελλάδα, αλλά επίσης με ψήφο κριτικής. Γιατί θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε τις φοβερές συνέπειες που θα έχει καθώς και την ουσιαστική αναντιστοιχία, αφενός, του να επιδιώκουν τη μείωση του ΑΕΠ μιας χώρας και, αφετέρου, αυτή η χώρα να καταλήγει να πληρώνει μεγαλύτερο χρέος από αυτό που είχε κατά τη στιγμή της κρίσης.
Δεν χρειάζεται να είναι κανείς οικονομολόγος για να πει ότι, αν μειωθούν τα εισοδήματά μου και αν μειωθούν και οι ρυθμοί της παραγωγής, είναι φανερό ότι δεν θα μπορέσω να πληρώσω ποτέ τα χρήματα που μου δάνεισαν επειδή δεν μπορούσα να πληρώσω και τα οποία είναι πολύ περισσότερα από αυτά που χρωστούσα πριν.