Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

ΠΑΤΡΙΔΟΓΝΩΜΟΝΙΟ : Κασσάνδρες και Μωρές Παρθένες.Γράφει η Λιάνα Κανέλλη.

 Κασσάνδρειο σκηνικό. 


Προεκλογικό σφυροκόπημα και των ελάχιστων απομειναριών δικαιωμάτων, συνοδευόμενο από πολιτικές και νοητικές ακροβασίες που τσιμεντώνουν κάθε διέξοδο προς τα εμπρός, κυρίως των εξαθλιωμένων μαζών. Απουσία άρτου και πληθώρα θεαμάτων.

Στο εδώλιο μαθητές που έκαναν κινητοποίηση στο Βόλο.Ανακοίνωση της ΚΝΕ.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου καλούνται να καθίσουν, στις 10 Απρίλη, 8 μαθητές, μέλη του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου του 1ου Γενικού Λυκείου Νέας Ιωνίας Βόλου, επειδή, διεκδικώντας το δικαίωμα στη μόρφωση, πρωτοστάτησαν στην κατάληψη του σχολείου τους, τον Οκτώβρη του 2012.


Με ανακοίνωσή του, το Τομεακό Συμβούλιο Μαγνησίας της ΚΝΕ καταδικάζει τη δίωξη των μαθητών, σημειώνοντας, ανάμεσα σε άλλα:
«Η ίδια τακτική, η τρομοκράτηση μαθητών και γονιών, ακολουθείται σε πολλά άλλα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΕΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΘΕΟΦΙΛΟΥ.

25 χρόνια φυλάκιση η ποινή σε μια δίκη - παρωδία


Σήμερα καταδικάστηκε σε 25ετή φυλάκιση χωρίς αναστολή ο Τάσος Θεοφίλου από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για ληστεία από κοινού και συνέργεια σε ανθρωποκτονία. Πρόκειται για την περίφημη υπόθεση της ληστείας της Πάρου και της δολοφονίας του 53χρονου Δ. Μίχα. 

Ο Τάσος Θεοφίλου καταδικάστηκε παρά το γεγονός ότι κανείς από τους 19 μάρτυρες κατηγορίας δεν τον αναγνώρισε.

Επιταχύνονται εξελίξεις με συνταγές τύπου «σχεδίου Ανάν». Με τον Ελληνα πρωθυπουργό συναντήθηκε χτες ο Νίκος Αναστασιάδης.

 Γοργές αναμένεται ότι θα είναι οι εξελίξεις στο Κυπριακό, καθώς φαίνεται ότι το σχέδιο κοινού ανακοινωθέντος που έχει ετοιμαστεί (με την ενεργό εμπλοκή και της Ουάσιγκτον) θα συζητηθεί σε συνάντηση της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς την ερχόμενη βδομάδα, ίσως ακόμα και τη Δευτέρα.


Μάλιστα, δημοσιεύματα στον κυπριακό Τύπο κάνουν λόγο ακόμα και για «κείμενο συμφωνίας» που υπάρχει, επιβεβαιώνοντας ότι τα ιμπεριαλιστικά επιτελεία θα μεγαλώσουν την πίεσή τους στον κυπριακό λαό, ώστε - με τη λογική ότι αν δε βρεθεί λύση θα έρθει η διχοτόμηση - να δεχτεί διχοτομικές λύσεις τύπου «σχεδίου Ανάν».