Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Αλέκα Παπαρήγα: Ισχυρό ΚΚΕ προϋπόθεση για να δοθούν λύσεις στα προβλήματα του λαού.

 Ισχυρό ΚΚΕ προϋπόθεση για να δοθούν λύσεις στα προβλήματα του λαού.

Προϋπόθεση για να δοθούν λύσεις στα προβλήματα του λαού είναι το ισχυρό ΚΚΕ, λαϊκή συμμαχία, διαμόρφωση λαϊκής πλειοψηφίας που θα τραβήξει το λαό σε ρήξη και ανατροπή, τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας σε εκδήλωση της Αχτίδας Χρηματοπιστωτικού. Ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει πιο μαζικό εργατικό κίνημα, οργανωμένο γερά στους χώρους δουλειάς και στους κλάδους, τόνισε, προσθέτοντας πως στην πορεία προς τη ρήξη και ανατροπή, θα υπάρχουν μικροκατακτήσεις, οι οποίες θα δίνουν κουράγιο στους εργαζόμενους μέχρι την τελική νίκη.

Διαμάντω Μανωλάκου: Οργάνωση του λαού η απάντηση στα σενάρια τρομοκράτησης.


«Ο λαός έχει το δίκιο. Χρειάζεται ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος. 



Δεν υπάρχει φιλολαϊκή λύση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ούτε με διαχείριση ΝΔ ούτε με διαχείριση ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ κοροϊδεύει το λαό ότι μπορεί να βρεθεί λύση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Τα παραπάνω τόνισε η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, μιλώντας την Τετάρτη το βράδυ σε εκδήλωση των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ στο Κερατσίνι που έγινε ενόψει της κεντρικής εκδήλωσης για τα 94 χρόνια του ΚΚΕ, την Κυριακή στο ΣΕΦ.

Πρωτοβουλία για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία : Άρχισε η εφαρμογή του 3ου μνημονίου Χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο και την αυτοδιοίκηση !


Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι της υπογραφής κάτω απ’ τo επαίσχυντo τρίτο μνημόνιο και η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, με τον υπουργό Μανιατάκη που προτάθηκε απ’ τη ΔΗΜΑΡ του Κουβέλη, προχώρησε στην εφαρμογή του. 


Πάνω από 700 εργαζόμενοι στους δήμους και πάνω από 2000 στην περιφέρεια οδηγούνται στη λαιμητόμο της απόλυσης! Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι αορίστου χρόνου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, βρίσκονται άμεσα αντιμέτωποι με την απειλή της «διαθεσιμότητας» και στη πραγματικότητα της απόλυσης

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Λευτεριά στην Παλαιστίνη !


Μαχητική και μαζική συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και καταδίκης των δολοφονικών επιθέσεων του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, με τη στήριξη των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα μέσα στο εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην καρδιά της πόλης, όπου στεγάζεται το Αμερικάνικο Προξενείο.

MotionTeam
Οι διαδηλωτές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ και της ΕΔΥΕΘ, αψήφισαν τη βροχή και συγκεντρώθηκαν στο Αγαλμα του Βενιζέλου. Από εκεί με πορεία, στην κεφαλή της οποίας είχε τοποθετηθεί η Παλαιστινιακή σημαία, και φωνάζοντας συνθήματα, κατευθύνθηκαν προς το Αμερικάνικο Προξενείο.

ΚΝΕ :Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης! Δράση τώρα ενάντια στο νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο!


Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας καταδικάζει τις δολοφονικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας ενάντια στον παλαιστινιακό λαό !

 

Καλεί τη νεολαία σε κινητοποίηση ενάντια στο νέο μακελειό, να εκφράσει την αλληλεγγύη της στο λαό της Παλαιστίνης, να εμποδίσει κάθε συμμετοχή της Ελλάδας στις νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους που προετοιμάζονται στην περιοχή!

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για το Eurogroup.


Αλέκα Παπαρήγα



Η εικόνα από το χθεσινό Eurogroup επιβεβαιώνει τη θέση του ΚΚΕ ότι η ΕΕ εκτός των άλλων είναι λάκκος των λεόντων. Χθες βγάλαν τα μαχαίρια από τα θηκάρια και το μόνο ενδιαφέρον τους ήταν πώς θα καταμερίσουν τη ζημιά. Θα συμβιβαστούν προσωρινά.

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΘΗΡΙΩΔΙΑΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ - Του Γιώργου Δελαστίκ.


Toυ Γιώργου Δελαστίκ
                                                                          (AP Photo/Hatem Moussa)

Φρίκη αισθάνεται κάθε πολιτισμένος άνθρωπος για τα ειδεχθή εγκλήματα που διαπράττει το αιμοσταγές κράτος-τρομοκράτης του Ισραήλ εναντίον των αμάχων Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας. Σφοδρότατη απέχθεια ή και δικαιολογημένο μίσος προκαλούν οι εσκεμμένες δολοφονίες δεκάδων παιδιών και μανάδων της Παλαιστίνης από τους Ισραηλινούς κατακτητές, οι οποίες φυσικά μόνο τυχαίες δεν είναι.

ΑΚΟΜΗ ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΟΝ ΛΕΝΙΝ... Ρωσία: Αστός πολιτικός ζητά να αποσυρθούν τα αγάλματα του Λένιν από τους κεντρικούς δρόμους !

ΑΚΟΜΗ ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΟΝ ΛΕΝΙΝ !



Σε εξέλιξη βρίσκεται νέα αντικομμουνιστική επίθεση στη Ρωσία, όπου ...προτείνεται η μεταφορά όλων των αγαλμάτων του Β. Ι. Λένιν από τους κεντρικούς δρόμους σε ειδικά μουσεία, σε μια προσπάθεια να σβηστεί από τη μνήμη των Ρώσων εργατών ο ηγέτης της Μεγάλης Οχτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης.

Λάσπη σε ΚΚΕ και ΠΑΜΕ από το «Πρώτο Θέμα».


Λάσπη σε ΚΚΕ και ΠΑΜΕ από το «Πρώτο Θέμα»

Απάντηση σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», στο φύλλο της Κυριακής 18 Νοέμβρη, με τίτλο «Το απεχθές πρόσωπο του συνδικαλισμού», που αναφέρεται στο συνδικαλιστή Λάκη Μπαλαμώτη και διαστρεβλώνει την πολιτική του τοποθέτηση εμφανίζοντάς τον να έχει σχέση με το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ, δίνει το Γραφείο Τύπου της ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ.
Στην απάντηση, ανάμεσα στ' άλλα αναφέρεται:
«Ο εν λόγω συνδικαλιστής ουδέποτε υπήρξε μέλος του ΚΚΕ, και ουδέποτε συμμετείχε σε συνδικαλιστικές παρατάξεις που στήριζε το ΠΑΜΕ.

Λύση τώρα; Η πρόταση του ΚΚΕ στο λαό είναι για τώρα!

 Του  Μακη ΜΑΪΛΗ


Εντεταλμένοι δημοσιογράφοι, οπορτουνιστές και μη, καθώς και ο ΣΥΡΙΖΑ σε πρώτη γραμμή, επιτίθενται ακατάπαυστα στο ΚΚΕ, ζητώντας να προβάλει «μια ρεαλιστική φιλολαϊκή πρόταση εξόδου από την κρίση», που να πατάει στο σήμερα, επειδή η στρατηγική που έχει είναι για τη Δευτέρα Παρουσία, όπως ισχυρίζονται! Σεβαστή... μεν, αλλά για τη Δευτέρα Παρουσία... Δηλαδή για το ποτέ.

Νέα ιστοσελίδα της «Κομμουνιστικής Επιθεώρησης».


Tο δικό της χώρο στο διαδίκτυο έχει πλέον  η «Κομμουνιστική Επιθεώρηση».
Στη διεύθυνση www.komep.gr, οι αναγνώστες έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για την πορεία του περιοδικού, να επικοινωνούν με τη συντακτική του ομάδα, αλλά και να ανατρέχουν σε παλαιότερη αρθρογραφία. Δίνεται, επίσης, η δυνατότητα εγγραφής και ανανέωσης των συνδρομητών.

Metaman: future μεταμαν




-τι είναι μεταμαν;
-ο μεταμαν είναι σκίτσο ρε θείο