Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

ΚΚΕ: Αλληλεγγύη στο λαό και τη νεολαία της Βραζιλίας.

  Σε σχόλιό του σχετικά με τις λαϊκές κινητοποιήσεις στη Βραζιλία, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής :



«Οι λαϊκές κινητοποιήσεις στη Βραζιλία έχουν ως υπόβαθρο τις μεγάλες κοινωνικές αντιθέσεις, την ακρίβεια, τα φαινόμενα ακραίας φτώχειας, τις υπέρογκες δαπάνες για διοργανώσεις, όπως το Μουντιάλ και οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Βασίλης Παπακωνσταντίνου: «Χούντα είναι, θα περάσει».Ξεσήκωσε με τα τραγούδια του τον κόσμο που ήταν έξω από το Ραδιομέγαρο !


Στην ΕΡΤ έσπευσε χθες βράδυ ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, προκειμένου να μαζευτεί κόσμος και να περιφρουρήσει την κατάληψη του Ραδιομεγάρου, μετά την ανακοίνωση Στουρνάρα που καλούσε τους απολυμένους να εκκενώσουν τους χώρους.


Ο γνωστός ροκ τραγουδιστής κατάφερε το σκοπό του, αφού ακόμη κι αν ευσταθούσαν οι φήμες για επέμβαση των ΜΑΤ, μαζεύτηκε… τόσος κόσμος που χρειαζόταν ένα σύνταγμα στρατού για να τους απωθήσει.

Ανοιχτό κάλεσμα της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ
ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΑΧΟΜΕΝΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ
ΝΑ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΕΙ ΝΕΑ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ


Ο μεγάλος αγώνας για την ΕΡΤ έδειξε ότι μπορούν σήμερα οι αγώνες να έχουν αποτελέσματα και να προκαλούν μεγάλα πολιτικά ρήγματα.

ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΠΑΛΗ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ

Μόλις ένα χρόνο μετά τις εκλογές, το κυβερνητικό σχήμα που προέκυψε από αυτές, δέχτηκε το πρώτο σοβαρό του πλήγμα. Έσπασε ο “αδύνατος κρίκος” του που ήταν η ΔΗΜΑΡ. Μια εξέλιξη που αν συνδυαστεί με τους απανωτούς ελιγμούς του Σαμαρά, οι οποίοι διαδέχτηκαν την επίδειξη πυγμής απέναντι στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, βάζει σε καινούργιους και μεγάλους μπελάδες το πολιτικό σύστημα διαχείρισης στη χώρα μας. Μια εξέλιξη που σαφώς πιστώνεται στις έντονες λαϊκές αντιδράσεις από το κλείσιμο της ΕΡΤ, αλλά και στην αντίσταση των εργαζομένων της.
Ταυτόχρονα όμως ήταν και έκφραση μιας συσσώρευσης σειράς αντιφάσεων και αντιθέσεων στα πλαίσια του κυβερνητικού σχήματος από την ασκούμενη βάρβαρη πολιτική του σε βάρος των εργαζόμενων και υπέρ του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΔΝΤ, των ΗΠΑ.
Αποτελεί έκφραση του αγκομαχητού του πολιτικού προσωπικού της χώρας να ανταποκριθεί με συνέπεια και συνέχεια στην προώθηση απανωτών αντιλαϊκών μέτρων και της ανάγκης να στηρίζει την πολιτική του στην καταστολή, στη φασιστικοποίηση και σε ενέργειες που παραβίαζαν ακόμα και τα όρια της δικής του αστικής νομιμότητας.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Για μια χούφτα σεντάβος!

Στις αρχές του Μάη στην πρωτεύουσα της πολιτείας Γκοιάς, την Γκοιάνια μια πόλη ενάμισι περίπου εκατομμυρίου, στην κεντρική Βραζιλία ξεκίνησε μια παρατεταμένη κινητοποίηση ενάντια στην αύξηση της τιμής των εισιτηρίων στα λεωφορεία της εταιρείας που διαχειρίζεται τις γραμμές στην μητροπολιτική περιφέρεια. Η αύξηση ήταν τριάντα σεντάβος και γι αυτήν αντέδρασαν πολλοί κυρίως όμως νέοι, φοιτητές και μαθητές. Παράλληλα σχεδόν, ξεκίνησαν μια σκληρή απεργία οι εργαζόμενοι οδηγοί των λεωφορείων ζητώντας αυξήσεις στους μισθούς τους. Για ενάμισι σχεδόν μήνα η κινητοποίηση αν και έγινε γνώστη σε όλη την χώρα εξαιτίας των συγκρούσεων με την αστυνομία και τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που έστησε η εταιρία των λεωφορείων, θεωρούνταν μια τοπική υπόθεση στην μεγάλη χώρα, μια από τις πολλές τοπικές αντιστάσεις που αναπτύσσονται εδώ και καιρό. Μέχρι που ήρθε η σειρά του Σάο Πάολο στο οποίο ανακοινώθηκε μια ανάλογη αύξηση στην τιμή των εισιτηρίων, κύμα αυξήσεων που επεκτάθηκε στις μεγαλύτερες βραζιλιάνικες μητροπόλεις. Ήταν η σπίθα που στην κατάλληλη στιγμή έπεσε σε χώμα βρεγμένο με βενζίνη και η αστυνομική βία παρακίνησε ακόμη και τους πιο διστακτικούς να βγούνε στους δρόμους.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αυτοί που επί 40 χρόνια, πίσω από το δικομματικό τους χαρτοπόλεμο παρέδιδαν ο ένας στον άλλον τα εργαλεία κατεδάφισης της χώρας και αφαίμαξης του λαού, τώρα μας «σώζουν» από κοινού.Του Νίκου Μπογιόπουλου.

Tο 1981 ο ελληνικός λαός κλήθηκε από το ΠΑΣΟΚ να πληρώσει «το λογαριασμό της ΝΔ». 


Το 1990 ο λαός κλήθηκε από τη ΝΔ να πληρώσει «το λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ». Το 1993 ο λαός κλήθηκε ξανά από το ΠΑΣΟΚ για να πληρώσει ξανά «το λογαριασμό της ΝΔ». Το έργο με εναλλάξ τους ρόλους επαναλήφθηκε το 2004, το 2009, το 2012.
*
Αυτή είναι η ιστορία του δικομματισμού μέσα σε πενήντα λέξεις.

 ΚΚΕ: Σχόλιο για την ανακοίνωση του Υπ. Οικονομικών σχετικά με την ΕΡΤ.

Σχόλιο εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με την ανακοίνωση του Υπ. Οικονομικών σχετικά με την ΕΡΤ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: