Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Το σχόλιο του ΚΚΕ για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Σε σχόλιό του για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει :
«Οι όποιες αντιθέσεις μεταξύ των χωρών της ΕΕ, κυρίως των Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας, σχετικά με τη λεγόμενη δημοσιονομική πειθαρχία και τη συνταγή διαχείρισης για την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας, δεν αναιρούν την πλήρη ταύτισή τους στη συνέχιση των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων, τις οποίες υλοποιούν στις χώρες τους.

Κατάληψη στην ιταλική γερουσία για την ψήφο εμπιστοσύνης από στελέχη του Κινήματος Πέντε Αστέρων.

Διαμαρτύρονται για την ψήφο εμπιστοσύνης που ζητά ο πρωθυπουργός Ρέντσι. Τελικά η ψήφος εμπιστοσυνης είτε στην Ελλάδα, είτε στην Ιταλία, ανεβάζει το πολιτικό θερμόμετρο.
 
Σε προσωρινή κατάληψη της ιταλικής γερουσίας προχώρησαν οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του Κινήματος Πέντε Αστέρων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της ψήφου εμπιστοσύνης που έχει ζητήσει ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, για να εγκριθούν οι μεταρρυθμίσεις στο νομικό πλαίσιο που ρυθμίζει τις εργασιακές σχέσεις. 

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας εναντίον της Κύπρου.

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας


Οι κλιμακούμενες επιθετικές ενέργειες της τουρκικής κυβέρνησης απέναντι στην Κύπρο και ιδιαίτερα η έναρξη σεισμικών ερευνών για γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ και η έκδοση οδηγίας προς ναυτιλομένους ότι η Τουρκία «δεσμεύει» σχετικές περιοχές μέχρι τα τέλη Δεκέμβρη, αποτελούν πρόκληση κατά του κυπριακού λαού, κινούνται στη λογική της διαιώνισης των αποτελεσμάτων της τουρκικής εισβολής και κατοχής σε μεγάλο μέρος του νησιού. 

ΚΚΕ(μ-λ) : Άλλοθι για νέες απολύσεις τα «πλαστά δικαιολογητικά».

Άλλοθι για νέες απολύσεις τα «πλαστά δικαιολογητικά».

Οι απολύσεις στο Δημόσιο ήταν το κύριο θέμα συζήτησης της τρόικας με το Μητσοτάκη στην πρόσφατη συνάντησή τους στα πλαίσια του γενικού ελέγχου των απεσταλμένων των ιμπεριαλιστών. Ο υπουργός επιβεβαίωσε τη δέσμευση της κυβέρνησης να απολύσει 15.000 υπαλλήλους, με έμφαση στους υπόλοιπους 5.500 που απομένουν για να ολοκληρωθεί το έγκλημα. Ένα από τα «όπλα» στα οποία υπολογίζουν κυβέρνηση και τρόικα είναι η απόλυση με συνοπτικές διαδικασίες όσων υπαλλήλων οι φάκελοι βρεθούν να περιέχουν πλαστά δικαιολογητικά, σε μια προσπάθεια αξιοποίησης της ιδεολογικής αποσυγκρότησης των εργαζόμενων.

Ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τη συζήτηση για ψήφο εμπιστοσύνης στη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.

Ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ



Η ΚΟ του ΚΚΕ θα επιδιώξει κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη βουλή να αναδείξει ότι η πρόταση της κυβέρνησης για ψήφο εμπιστοσύνης και τα πολιτικά παιχνίδια των άλλων κομμάτων, με αφορμή την προεδρική εκλογή, στόχο έχουν να αποπροσανατολίσουν το λαό απ' την ανάγκη σήμερα να οργανωθεί η πάλη του ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α : Όλοι στο δρόμο την Παρασκευή 10 Οκτώβρη, όλοι στα Προπύλαια στις 6 μμ και πορεία στο Σύνταγμα.

NA ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ
  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΡΟΙΚΑ, ΕΕ, ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ.
ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΕΙ
ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ 


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6.ΟΟ μμ
ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ-ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Η άθλια συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ζητά ψήφο εμπιστοσύνης από μια Βουλή που δεν έχει καμιά λαϊκή νομιμοποίηση για συνεχίσει την πολιτική της κοινωνικής χρεοκοπίας που χαράζει το Μαύρο Μέτωπο κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.