Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Ανακοίνωση Επιτροπής Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη δίκη των συλληφθέντων στη Χαλκίδα για «προσβολή του προσώπου του Προέδρου της Δημοκρατίας».


Ανακοίνωση Επιτροπής Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ

Η Επιτροπή Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση της στους πολίτες που δικάζονται στις 30 Μαρτίου 2012 για «προσβολή του προσώπου του Προέδρου της Δημοκρατίας», θεωρώντας ότι οι συγκεκριμένοι πολίτες άσκησαν ένα θεμιτό και θεμελιώδες συνταγματικό τους δικαίωμα. 

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ : Να μη ξεπουληθεί ούτε σπιθαμή εδάφους της περιοχής του Ερημίτη στην Κέρκυρα.


Προς τον Υπουργό Οικονομικών



Στην  Β.Α. Κέρκυρα και συγκεκριμένα στον π. Δήμο Κασωπαίων βρίσκεται το γνωστό και μοναδικό στην Ελλάδα δασικό σύνολο και οικοσύστημα του «ΕΡΗΜΙΤΗ», που διαθέτει τρεις μικρές φυσικές λίμνες, και σε συνδυασμό με τις σπηλιές των περιστεριών στο ακρωτήριο «ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΣ» και τη βραχονησίδα Περιστέρα ή Καπαρέλι αποτελούν ένα απαράμιλλο, ολοκληρωμένο οικοσύστημα και υδροβιότοπο παγκόσμια γνωστό για το άπειρο φυσικό του κάλλος.

28/03/2012: Δηλώσεις του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για τις πολιτικές εξελίξεις.


Δηλώσεις του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα 


Απ΄ ότι φαίνεται έχουμε εισέλθει στην εποχή των μεγάλων ομολογιών. Ο κ. Αλμούνια ομολογεί ότι οικειοθελώς ο κ. Παπακωνσταντίνου εκτόξευσε το έλλειμμα. Η κα Μέρκελ, ο κ. Σόιμπλε, ο κ. Γιούνκερ ομολογούν ότι ουδέποτε σκέφθηκαν να αποβάλουν την Ελλάδα από το ευρώ, αλλά το μόνο που τους ένοιαζε είναι να κάνουν την Ελλάδα να έχει μισθούς όπως και στη Βουλγαρία, όπως και σ΄ αυτές τις χώρες που έχουν μισθούς πείνας. 

Ο «αντιμνημονιακός» μπαχτσές του Καζάκη.Αποκαλυπτικό άρθρο από τον Ριζοσπάστη.



Ο «αντιμνημονιακός» μπαχτσές του Καζάκη



Όλα τα έχει ο μπαχτσές του επονομαζόμενου «Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου» (ΕΠΑΜ) του οικονομολόγου Καζάκη, ο οποίος, την περασμένη Κυριακή, εξέδωσε «αντιμνημονιακή» - όπως ο ίδιος λέει - εφημερίδα. Κάθε αράδα επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας την ορθότητα της κριτικής που ασκεί το ΚΚΕ στη συστηματική προσπάθεια πολιτικών και άλλων κύκλων να αθροίσουν ετερόκλητες μεταξύ τους δυνάμεις κάτω από τον τίτλο «αντιμνημονιακοί». Στόχος τους είναι να διαμορφώσουν πλαστά κριτήρια στο λαό για τη στρατηγική που υπηρετεί η κάθε δύναμη, να συγκαλύψουν τον ταξικό χαρακτήρα της αστικής πολιτικής και διαχείρισης και να καλλιεργήσουν αυταπάτες ότι με επιδερμικές αλλαγές στην πολιτική διαχείριση, χωρίς ριζικές ανατροπές στο επίπεδο της εξουσίας και της (καπιταλιστικής) οικονομίας, ο λαός μπορεί να βγει κερδισμένος από την κρίση και να ευημερήσει.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χαλκιδικής -Ο αγώνας για γη και ελευθερία συνεχίζεται



Η απάντηση στους μεγαλοεργολάβους και τους απολογητές τους στα ΜΜΕ δεν άργησε να έρθει. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των πρωτοβουλιών κατοίκων και των αγωνιζόμενων κομματιών, να γίνουν οι παρελάσεις  διαδηλώσεις ανατροπής, χιλιάδες κάτοικοι των χωριών τις Β. Χαλκιδικής έδωσαν το παρόν από νωρίς στην Ιερισσό. Απέναντι στους εκπροσώπους της δημοτικής αρχής και τις αστυνομικές δυνάμεις, οι κάτοικοι κατέστησαν σαφές πως όσες συμφωνίες και αν συνάψουν κάτω από το τραπέζι με την Ελληνικός Χρυσός Α.Ε., όσες φορές και αν χρησιμοποιήσουν τους τραμπούκους για να δείρουν τους κατοίκους, όσες φορές και αν παρατάξουν την αστυνομία για να καταστείλει, τόσο η μάχη για διεκδίκηση καλύτερων όρων διαβίωσης, αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος και αξιοπρεπών όρων δουλειάς και επιβίωσης θα φουντώνει.

Χονκ Κονγκ: εξωφρενικές ποινές σε ριζοσπάστη βουλευτή της Αριστεράς – κίνδυνος να του αφαιρεθεί η έδρα του


Αναδημοσίευση από το site της CWI 



O επικεφαλής της Λίγκας Σοσιαλιστών Δημοκρατών (ένα αριστερό, ριζοσπαστικό κόμμα στο Χονγκ Κονγκ) Λιουνγκ Κουοκ-χανκ, γνωστός στα κινήματα της χώρας σαν «Μακρυμάλλης», κινδυνεύει με αποβολή από το κοινοβούλιο μετά την καταδίκη του σε δίμηνη φυλάκιση για «εγκληματική βλάβη» και «ανάρμοστη συμπεριφορά». Άλλοι 4 ακτιβιστές καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 3 εβδομάδων.

Αποκλείουν ή διαστρεβλώνουν το ΚΚΕ- ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ ΚΟΥΡΜΟΥΛΗ



Πριν καν ξεκινήσει επίσημα η προεκλογική περίοδος, τα κρατικά και αστικά ΜΜΕ δείχνουν από τώρα τις διαθέσεις τους για τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύουν να αντιμετωπίσουν το ΚΚΕ στο δρόμο για την κάλπη. Οι εκπρόσωποι και οι θέσεις του Κόμματος αποκλείονται συστηματικά από τα δελτία ειδήσεων και τις δημοσιογραφικές εκπομπές, ενώ εκεί που γίνονται αναφορές, είτε είναι λειψές, είτε διαστρεβλώνουν συνειδητά τα όσα λέει το ΚΚΕ. Συμπληρωματικά στα παραπάνω, ολοένα και πληθαίνουν τα κατασκευασμένα ρεπορτάζ, με τα οποία ο αστικός Τύπος επιτίθεται στο Κόμμα, στις εργατικές - λαϊκές κινητοποιήσεις και τα δικαιώματα, με άθλιες συκοφαντίες και ψέματα, χωρίς τον παραμικρό αντίλογο.

ΣΕΙΣΜΟΣ!!! Ομολογία Τρόικα: Σκοπός είναι οι μισθοί και οι συντάξεις στην Ελλάδα να φτάσουν σε επίπεδα Βουλγαρίας και Ρουμανίας (150 ευρώ το μήνα) - Απαντήσεις της Τρόικα σε Νίκο Χουντή !



Σήμερα (σ.σ.χτες) στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Απασχόλησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου οι εκπρόσωποι της Τρόικα, (Όλι Ρέν,Γιοργκ Άσμουσεν και Πολ Τόμσεν,απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή, αφού ομολόγησαν την παταγώδη αποτυχία του Μνημονίου μέχρι σήμερα, παραδέχτηκαν ότι σκοπός του είναι οι μισθοί και οι συντάξεις στην Ελλάδα να φτάσουν σε επίπεδα Βουλγαρίας και Ρουμανίας, δηλαδή στο επίπεδο των 150 ευρώ το μήνα.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

Πρωτοβουλία Για
Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία
Υποστηρίζεται από το ΚΚΕ(μ-λ), το Μ-Λ ΚΚΕ
και ανένταχτους αγωνιστές

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή την πρώτη της ανοιχτή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί
τη Δευτέρα 2 Απριλίου 2012, στις 7:00 το απόγευμα
στο θέατρο Ακροπόλ (Ιπποκράτους 9-11)
για να παρουσιάσει της βασικές της πολιτικές κατευθύνσεις
και να συζητήσει με τον κόσμο του αγώνα,
η «Πρωτοβουλία για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία»,
διοργανώνει συνέντευξη Τύπου
την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012, στις 12 το μεσημέρι
στην Αίθουσα Συνεντεύξεων της ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα
(Φιλελλήνων και Ψύλλα 2, ισόγειο).

Ο λοχαγός Αμάντου Σανόγκο, ο επικεφαλής των πραξικοπηματιών στο Μάλι, συμμετείχε σε τουλάχιστον πέντε προγράμματα εκπαίδευσης του αμερικανικού στρατού μεταξύ 1998-2010, όπως επιβεβαίωσε σήμερα το Πεντάγωνο.

Ο επικεφαλής των πραξικοπηματιών στο Μάλι είχε εκπαιδευτεί στις Η.Π.Α


Συγκεκριμένα το  2003, ο Σανόγκο συμμετείχε σε ένα πρόγραμμα των Πεζοναυτών στη Βιρτζίνια, ανέφεραν αξιωματούχοι του Πενταγώνου που ζήτησαν να τηρηθεί η ανωνυμία τους.
Από την πλευρά της η εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, Μόνικα Μάτους, είχε δηλώσει νωρίτερα ότι ο Μαλινέζος λοχαγός είχε εκπαιδευτεί και στο Φορτ Μπένινγκ, ενώ και ο ίδιος ο Σανόγκο είχε πει ότι συμμετείχε σε πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα του αμερικανικού στρατού.