Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Ο Κούγιας κέρδισε πάλι-Δεν σεβάστηκαν την μητέρα του Αλέξανδρου-Απερρίφθη και η δεύτερη αίτηση για να γίνει στην Αθήνα η δίκη Γρηγορόπουλου

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισας στις 20 Ιανουαρίου του 2010 θα γίνει η δίκη των δύο ειδικών φρουρών Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη, οι οποίοι κατηγορούνται για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στις 6 Δεκεμβρίου του 2008 στα Εξάρχεια.






Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νίκος Παντέλης απέρριψε και τη δεύτερη, κατά σειρά, αίτηση της μητέρας του μαθητή Τζίνας Τσαλικιάν, κρίνοντας ότι ο νόμος προβλέπει ότι παραπομπή σε άλλο δικαστήριο γίνεται για σοβαρούς λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας.
Παράλληλα, έκρινε ότι δεν δικαιολογείται παραπομπή στο ΜΟΔ Αθηνών για τους λόγους υγείας συγγενικού προσώπου της μητέρας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που αναφέρονται στην αίτησή της.
Σημειώνει δε, ότι οι λόγοι ασφαλείας για παραπομπή στο ΜΟΔ Άμφισσας έγιναν πιο επιτακτικοί, μετά τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, κατά τις εκδηλώσεις για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ενώ πιθανολογεί ότι μπορεί να επαναληφθούν εάν γίνει στο ΜΟΔ Αθήνας, όπως ζητάει η αίτηση.
Πηγή:www.enet.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΜΟ

Καταγγέλλουμε την πρωτόγνωρη κλιμάκωση της κρατικής βίας και τρομοκρατίας με την οποία η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, συντονισμένα και σχεδιασμένα και σε όλη τη χώρα, αντιμετώπισε τις νεολαιίστικες-λαϊκές κινητοποιήσεις για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου . Στον ήδη μακρύ κατάλογο των τρομοκρατικών επιχειρήσεων που η κυβέρνηση έχει από το φθινόπωρο πραγματοποιήσει ενάντια σε αγώνες και κινητοποιήσεις, τις μέρες αυτές προστέθηκαν επιλογές και πρακτικές που στοχεύουν στην κατάργηση θεμελιωδών λαϊκών-δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.

Οι ξυλοδαρμοί και τα χημικά ενάντια στους διαδηλωτές, η εισβολή των ΜΑΤ στα πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας με προσαγωγές φοιτητών και με ρήψη δακρυγόνων και χημικών μέσα στα πανεπιστημιακά κτίρια, οι πιο άγριες επιθέσεις –ακόμα και με μηχανές, όπως στην περίπτωση της αγωνίστριας Αγγελικής Κουτσουμπού - επιδιώκεται να γίνουν «νομιμοποιημένο» καθεστώς και συνοδεύονται πλέον από τις «προληπτικές» προσαγωγές εκατοντάδων νέων και εργαζομένων με στόχο να διαλυθούν προκαταβολικά οι διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις. Σε όλα αυτά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, πρόσθεσε την εισβολή δυνάμεων καταστολής σε πολιτικό χώρο (ΡΕΣΑΛΤΟ, Κερατσίνι), αμφισβητώντας ευθέως το δικαίωμα των εργαζόμενων και της νεολαίας να συγκροτούνται και να οργανώνονται πολιτικά, στη βάση των απόψεων που οι ίδιοι διαμορφώνουν για την κοινωνία και την ταξική πάλη.

Αυτή η επιχείρηση της κυβέρνησης και όλων των δυνάμεων του συστήματος, έμπρακτης απαγόρευσης των διαδηλώσεων και της πολιτικής πάλης, συνεχίζεται μετά τη Δευτέρα 7/12 και αποκορυφώνεται την Τρίτη 8/12, με στόχο την κατάργηση μιας σπουδαίας λαϊκής κατάκτησης, του Ασύλου. Με «δεδομένο» την εισβολή και κατάληψη του χώρου των Προπυλαίων από τις δυνάμεις καταστολής μετά από εντολή των πρυτανικών αρχών, και οδηγό τις απαγορεύσεις που επιχειρούνται στη Νομική Σχολή της Αθήνας, η κυβέρνηση καθοδηγεί το ξεδίπλωμα «διαλόγου» που διακηρυγμένο στόχο έχει να εκβιάσει και να επιβάλλει στην πράξη την κατάργηση του Ασύλου.

Οι συκοφαντίες και οι κατασκευές που αποτελούν τα «επιχειρήματα» αυτής της επιδίωξης, δεν μπορούν να συγκαλύψουν το πραγματικό ζητούμενο της: Να αφαιρέσουν από το κίνημα της νεολαίας και από το λαό το δικαίωμα να χρησιμοποιεί τους πανεπιστημιακούς χώρους των ΑΕΙ – ΤΕΙ για τις ανάγκες και τις δραστηριότητες του κινήματος και της μαζικής πάλης για να επεκτείνουν στη συνέχεια την καταστολή σε όλους τους εργασιακούς χώρους. Η επιδίωξη αυτή όπως και όλα τα μέτρα και οι πρακτικές που συνθέτουν το όργιο τρομοκρατίας αυτών των ημερών, είναι προσπάθειες αφοπλισμού και υποταγής του κινήματος και των αντιστάσεων απέναντι στην άγρια πολιτική που φέρνει ανέχεια, ανεργία, ελαστικές σχέσεις, κατάργηση των δικαιωμάτων στις σπουδές, στην περίθαλψη, στην ασφάλιση, στη σύνταξη. Για να περιφρουρηθεί αυτή η πολιτική που πρόκειται να οξυνθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, επιχειρείται να δεθεί χειροπόδαρα ο λαός και η νεολαία.

Απέναντι σε αυτή την στόχευση, απαιτείται η αγωνιστική ενεργοποίηση κάθε προοδευτικής-δημοκρατικής συλλογικότητας των εργαζομένων και της νεολαίας! Απαιτείται να υψωθεί ένα πλατύ λαϊκό –νεολαιίστικο φράγμα, με πρωτοβουλίες σε σχολές, σχολεία και χώρους δουλειάς, για να μην περάσει η κατάργηση του Ασύλου, για να μην εμπεδωθεί η αστυνομοκρατία, για να υπερασπιστούμε τους όρους ύπαρξης και πάλης του κινήματος.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ - ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ – ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ

ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ-ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ- ΚΚΕ(μ-λ)- ΚΟΕ

( ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ 09-12-09)

Ξαφνική εμπλοκή! - Διεκόπησαν οι συνομιλίες στην Κοπεγχάγη λόγω αντίδρασης των αφρικανικών χωρών



Οι διαπραγματεύσεις στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα ανεστάλησαν, σήμερα, λόγω αποχής της ομάδας των αφρικανικών χωρών, οι οποίες απαιτούν από τις ανεπτυγμένες χώρες να παρατείνουν την ισχύ του Πρωτοκόλλου του Κιότο, το οποίο λήγει το 2012.
Η Κίνα, η Ινδία και άλλες αναπτυσσόμενες χώρες απαιτούν από τις πλούσιες να προβούν σε μεγαλύτερες περικοπές των εκπομπών αερίου. Οι εκπρόσωποι των αναπτυσσόμενων χωρών- μία ομάδα 135 κρατών- δήλωσαν ότι αρνούνται να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ομάδα εργασίας της συνόδου, στην οποία παίρνουν μέρος 192 χώρες, έως ότου επιλυθεί το ζήτημα.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί νέο εμπόδιο στις συνομιλίες της Κοπεγχάγης, οι οποίες ήδη παραπαίουν λόγω των μακροχρόνιων διενέξεων μεταξύ πλούσιων και φτωχών χωρών όσον αφορά τις περικοπές ρύπων αλλά και την χρηματοδότηση των αναπτυσσόμενων χωρών προκειμένου να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή.
Αίτημα των αναπτυσσόμενων χωρών είναι να φέρει η πρόεδρος της διάσκεψης Κόνι Χέντεγκαρντ το ζήτημα των εκπομπών αερίων των πλουσίων χωρών στην κορυφή της ατζέντας των συζητήσεων.
Οι συγκεκριμένες χώρες, με επικεφαλής την Κίνα, είχαν εκφράσει υπόνοιες, σύμφωνα με την κυρία Χέντεγκαρντ, ότι στόχος της διάσκεψης ήταν να καταργηθεί ενδεχομένως το Πρωτόκολλο του Κιότο, το οποίο περιορίζει τις εκπομπές αερίων στις πλούσιες χώρες και ορίζει πρόστιμα για την υπέρβαση των ορίων.


Πηγή:www.tovima.gr

K.K.E:Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για την οικονομία και το διάλογο της Κυβέρνησης


Οι τελευταίες κατακτήσεις των εργαζομένων βρίσκονται σε κίνδυνο. Τα νέα άγρια μέτρα που έρχονται είναι προαποφασισμένα.
Η συμμετοχή στην πανεργατική απεργία της Πέμπτης πρέπει να είναι η απάντηση όλων των εργαζομένων. Με οργανωμένη ταξική πάλη μπορούμε να κόψουμε τη φόρα της κυβέρνησης, μεγαλοεπιχειρηματιών, ΕΕ, να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική.





ΑΝΤΑΡΣΥΑ - Όλοι στην Απεργία 17 Δεκέμβρη!


Με πρόσχημα τη διόγκωση των ελλειμμάτων και στα πλαίσια των απαιτήσεων της ΟΝΕ μεθοδεύεται νέος γύρος λιτότητας και πραγματικής συρρίκνωσης του λαϊκού εισοδήματος με πάγωμα μισθών και συντάξεων και νέα φορομπηχτικά μέτρα. Την ίδια στιγμή εξαγγέλλεται προϋπολογισμός ακόμη μεγαλύτερων περικοπών των κοινωνικών δαπανών. Σύμμαχος της κυβέρνησης στην πολιτική λιτότητας είναι η στάση των συνδικαλιστικών ηγεσιών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, που δεν παίρνουν απόφαση για καμιά κινητοποίηση και επί της ουσίας νομιμοποιούν την πολιτική της λιτότητας. 
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει την πρωτοβουλία των ίδιων των εργαζομένων για απεργιακή κινητοποίηση στις 17/12, ημέρα που ψηφίζεται ο προϋπολογισμός. Πρωτοβουλία ιδιαίτερα κομβική, για να μπορέσει το κίνημα να απαντήσει στην επαίσχυντη στάση της γραφειοκρατίας αλλά και για να δώσει διέξοδο στη διάθεση ευρύτερων κομματιών εργαζομένων να βγουν στο δρόμο ενάντια στην κυβερνητική πολιτική.
 Με τα πρωτοβάθμια σωματεία, τους συλλόγους και τις ομοσπονδίες, όλοι στην Απεργία. Όλοι στην απεργιακή προσυγκέντρωση στις 11.00 π.μ. στο Μουσείο. Όλοι στη διαδήλωση Προπύλαια-Βουλή.

K.K.E: Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την νέα αντικομουνιστική επίθεση που εξελίσσεται στην Τσεχία


Το ΚΚΕ καταδικάζει τη νέα αντικομμουνιστική επιχείρηση που εξελίσσεται σε μια ακόμη χώρα της ΕΕ, στην Τσεχία, με στόχο την απαγόρευση του Κομμουνιστικού Κόμματος της χώρας αυτής (ΚΚ Βοημίας - Μοραβίας). Πρωταγωνιστές αυτής της επίθεσης είναι ομάδα γερουσιαστών ενθαρρυμένων από τη στάση της κυβέρνησης που έχει θέσει εκτός νόμου την Κομμουνιστική Νεολαία Τσεχίας.
Το νέο αντικομμουνστικό κρούσμα σε συνδυασμό με τις πρόσφατες απαγορεύσεις κομμουνιστικών συμβόλων στην Πολωνία, το μακρύ κατάλογο των αντικομμουνιστικών διώξεων στη Λετονία, τη Λιθουανία, την Εσθονία, την Ουγγαρία και άλλες χώρες της ΕΕ, διαμορφώνουν στην Ευρώπη ένα αντικομμουνιστικό κλίμα υστερίας και διώξεων. Σε αυτό καίρια συμβολή έχουν οι αποφάσεις της ΕΕ, τα ψηφίσματα του ευρωκοινοβουλίου και των Κοινοβουλευτικών Συνελεύσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης και του ΟΑΣΕ.
Αυτές οι εξελίξεις αποκαλύπτουν την  ιμπεριαλιστική και βαθιά ταξική φύση της ΕΕ, την υποκρισία των υποστηρικτών της αστικής δημοκρατίας αλλά και το φόβο της αστικής τάξης απέναντι στο κομμουνιστικό κι εργατικό κίνημα. Η αντικομμουνιστική επίθεση αποτελεί μέρος της στρατηγικής του ιμπεριαλισμού με στόχο να σβήσει από την εργατική - λαϊκή συνείδηση, ιδιαίτερα της νέας γενιάς, τη μόνη πραγματική διέξοδο από την βαρβαρότητα του καπιταλισμού, την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού.
Η νέα αυτή αντικομμουνιστική πρόκληση δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη!
Αφορά όλους τους εργαζόμενους της Ευρώπης. Ο αντικομουνισμός δεν έχει στόχο μόνο τους κομμουνιστές, αλλά στοχεύει στην συνείδηση και τα δικαιώματα των εργαζομένων, καλλιεργώντας τη μοιρολατρία, την ηττοπάθεια, την αποδοχή των αντιλαϊκών μέτρων που αποφασίζονται στα όργανα της ΕΕ, για να φορτωθούν και τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στους εργαζόμενους.
Το ΚΚΕ καλεί σε άμεση πλατιά καταδίκη της νέας αντικομμουνιστικής επίθεσης στη Τσεχία. Απαιτεί να αρθεί αμέσως τώρα η  απαγόρευση της ΚΝ Τσεχίας. Να σταματήσουν οι αντικομμουνιστικές διώξεις, απαγορεύσεις και  απειλές που προωθεί η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της.



SIEMENS-Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά του Ν. Ζαγοριανού


Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για δύο αδικήματα -παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας- ασκείται εναντίον του τέταρτου ειδικού ανακριτή στην υπόθεση της Siemens N. Ζαγοριανού.


Πηγή:www.nooz.gr

Μας πτωχεύουν για το... καλό τους!



Μας πτωχεύουν για το... καλό τους!
Με ντεκόρ τη σύσκεψη των αρχηγών

Μετά από ένα δεκαήμερο με σκοτσέζικο ντους –τη μια πτωχεύουμε, την άλλη μας εμπιστεύονται οι εταίροι και οι αγορές– ο πρωθυπουργός επέστρεψε από τις Βρυξέλλες με μία μικρή αναβολή εκτέλεσης ποινών, αλλά με τελεσίδικη απόφαση. 
Η πειθάρχηση όσων φαντάζονται ότι μπορούν να συμβιβάσουν την εξημέρωση των αγορών με τις ανάγκες των μισθωτών, μπορεί να  αργεί λίγο, αλλά έρχεται. 
«Οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση ως ευκαιρία», διακηρύσσει το «Βήμα» σε πρωτοσέλιδο σχόλιο. Και εξηγεί ότι η «νέα οικονομική πολιτική», που θα εξαγγείλει αύριο ο κ. Γ. Παπανδρέου, «οφείλει να δίνει απαντήσεις» όχι μόνο στα θέματα των ελλειμμάτων αλλά και «των συντάξεων, των αμοιβών, των φόρων»...
Για να μην πτωχεύσει το μοντέλο τους, δηλαδή, θέλουν να πτωχεύσουν εμάς. Όπως πάντα, για το καλό τους. 
Αν τους αφήσουμε, είναι έτοιμοι να το κάνουν. 




Πηγή:www.epohi.gr


Εξωγήινοι με μάτια υπερύθρων ακτίνων;

Γιατί οι άνθρωποι βλέπουμε μόνο το ορατό τμήμα του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος; Η απάντηση έχει να κάνει με τον Ηλιο. Ο Ηλιος εκπέμπει φως όλων των μηκών κύματος, από ραδιοκύματα μέχρι ακτίνες γάμμα. Αλλά το μεγαλύτερο μέρος του εκπεμπόμενου φωτός είναι στο ορατό τμήμα. Η ατμόσφαιρα της Γης επιτρέπει σε αυτό το φως να τη διαπεράσει και να λούσει την επιφάνεια του πλανήτη. Το μεγαλύτερο μέρος από το υπόλοιπο φάσμα του ηλιακού φωτός, μεταξύ αυτού και οι υπέρυθρες ακτίνες απορροφάται ή ανακλάται. Ηταν μάλλον αναμενόμενο η φυσική επιλογή να οδηγήσει σε φυτά και ζώα που μπορούν να αξιοποιήσουν και να δουν κυρίως το ορατό φως. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να δουν στο υπέρυθρο, αλλά ορισμένα άλλα είδη μπορούν, όπως τα κουνούπια και οι κροταλίες, που ανιχνεύουν τη θερμότητα σώματος των θυμάτων τους.

Αν η ζωή είχε εμφανιστεί ή αναπτυχθεί γύρω από ένα ψυχρότερο, κοκκινωπό άστρο, τότε τα ζώα που βλέπουν ίσως είχαν διαφορετικά μάτια, που θα έβλεπαν στο υπέρυθρο και όχι στο ορατό τμήμα του φάσματος. Αν αυτοί οι υποθετικοί εξωγήινοι έφταναν να θέσουν σε τροχιά διαστημικά τηλεσκόπια, είναι μάλλον βέβαιο ότι θα κατασκεύαζαν και ένα που να τους επιτρέπει να βλέπουν στο ορατό φάσμα. Τα τηλεσκόπια αυτά θα τους επέτρεπαν να δουν το φως που εμείς οι γήινοι βλέπουμε χωρίς καμιά προσπάθεια.


Πηγή:Κυριακάτικος Ριζοσπάστης

Του έφυγε η μαγκιά του Μπερλουσκόνι !


Σε νοσοκομείο του Μιλάνου μεταφέρθηκε απόψε αιμόφυρτος ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μετά από ξαφνική επίθεση που δέχθηκε. Ένας νεαρός άνδρας τον χτύπησε στο πρόσωπο και ο Ιταλός πρωθυπουργός  κατέρρευσε μπροστά στις κάμερες και την συνοδεία του. Νωρίτερα ο Μπερλουσκόνι είχε μιλήσει σε συγκέντρωση οπαδών του. Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα παραμείνει για ένα 24ωρο υπό ιατρική παρακολούθηση στο νοσοκομείο. 
Στο νοσοκομείο με αιμορραγία από τα χείλη, μεταφέρθηκε μετά το χτύπημα που δέχθηκε από έναν νεαρό άνδρα ο Ιταλός πρωθυπουργός έπειτα από εκλογική του συγκέντρωση στο Μιλάνο.
Η αστυνομία είχε αρχικά ανακοινώσει ότι ο νεαρός άνδρας γρονθοκόπησε τον Μπερλουσκόνι στο πρόσωπο, αλλά αργότερα ανασκεύασε λέγοντας ότι ο άνδρας μπορεί να εκσφενδόνισε ένα αντικείμενο κατά του ιταλού πρωθυπουργού από μικρή απόσταση. 
Τα τοπικά πρακτορεία ειδήσεων μετέδωσαν ότι ο άνδρας συνελήφθη.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, που επικαλείται το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, και μέλος του επιτελείου του, o Μπερλουσκόνι, ο οποίος είχε εκφωνήσει νωρίτερα ομιλία ενώπιον χιλιάδων υποστηρικτών του, κατέρρευσε μετά το χτύπημα και οι άνθρωποι που τον περιέβαλλαν τον βοήθησαν να μπει σε αυτοκίνητο, το οποίο αναχώρησε αμέσως για νοσοκομείο της πόλης.
Ο άνδρας χτύπησε τον Μπερλουσκόνι από το πλάι, στο μάγουλο, με αποτέλεσμα ο Iταλός πρωθυπουργός να  αιμορραγήσει στα χείλη και τη μύτη. 
Κατά την έναρξη της εκλογικής αυτής συγκέντρωσης, ο Μπερλουσκόνι προπηλακίστηκε από περίπου 10 διαμαρτυρόμενους, οι οποίοι τον χαρακτήριζαν γελοίο.
Ο Μπερλουσκόνι τους απάντησε επανειλημμένως "ντροπή σας".
Στη συνέχεια σημειώθηκε συμπλοκή ανάμεσα στους διαμαρτυρόμενους και τα νεαρά μέλη που περιφρουρούσαν τη συγκέντρωση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αναγκάζοντας την αστυνομία να επέμβει. 
Ωστόσο ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό αν ο άνδρας που επιτέθηκε στον Μπερλουσκόνι ήταν ένας από αυτούς που διαμαρτύρονταν.
Ο ηγέτης της Λίγκας του Βορρά και σύμμαχος  του Ιταλού πρωθυπουργού ακροδεξιός Ουμπέρτο Μπόσι  χαρακτήρισε την πράξη τρομοκρατική.

Πηγή:www.ert.gr

ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ-Ε.Ε.Κ



 Την ώρα που οι μηχανοκίνητες ορδές του Χρυσοχοΐδη χτυπούσαν τους διαδηλωτές και στέλνανε βαριά τραυματισμένη την συντρόφισσα Αγγελική Κουτσουμπού στο νοσοκομείο, ανακοινώνονταν από την Φιτς και την Στάνταρτς εντ Πούαρ η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της υπερχρεωμένης Ελλάδας στη θέση +ΒΒΒ. Αυτό σημαίνει σε απλά ελληνικά, ότι εάν η Ελλάδα δεν βρει δάνεια  25 δις ευρώ (κατ’ άλλους 50) τους επόμενους μήνες, το 2010, τα κρατικά της ομόλογα δεν θα καλύπτονται πια από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η χώρα θα πάει στο ΔΝΤ ή θα κηρύξει και επισήμως παύση πληρωμών, χρεοστάσιο. 
       Ήδη οι διεθνείς τραπεζίτες κι οι «επιτηρητές» της ΕΕ και του ΔΝΤ είναι εδώ, κι όπως έγραφαν οι Φαϊνάνσιαλ Τάιμς (8/12/09) «χρειάστηκαν για να πάνε στα ξενοδοχεία τους στο Σύνταγμα να περάσουν μέσα από τα αστυνομικά μπλόκα και τη νεολαία που πέταγε πέτρες». 
       Η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη μπαίνει πια σε αμφισβήτηση αλλά κι η τύχη της ίδιας της ΕΕ και του ευρώ μπαίνει στη ζώνη των θυελλών. Δεν είναι η τύχη της Ελλάδας που τους ενδιαφέρει, πολύ λιγότερο ο λαός της. Για πρώτη φορά, μια χώρα της Ευρωζώνης βλέπει να υποβαθμίζεται η πιστοληπτική της ικανότητα κι άλλες χώρες έχουν σειρά στο χείλος της χρεοκοπίας: η Ιρλανδία, η Ισπανία, η Ιταλία… Η Ευρωπαϊκή Νομισματική Ένωση κι η ίδια η ιμπεριαλιστική ΕΕ βλέπουν τη συνοχή τους να χάνεται.
      Ο Τρισέ  απαίτησε «γενναία μέτρα», με άλλα λόγια ένα σφαγείο των μισθών, των θέσεων εργασίας και των κοινωνικών δαπανών. Απαιτούν την εφαρμογή και στην Ελλάδα των άγριων μέτρων που πήρε  πρόσφατα η Ιρλανδία, ή ακόμα χειρότερα κι ακριβέστερα, η χρεοκοπημένη Λετονία- η οποία περιέκοψε κατά 35% τους μισθούς! Είναι η εντολή-συνταγή μιας κοινωνικής καταστροφής.
      Ο Παπανδρέου στο Υπουργικό Συμβούλιο έσπευσε να συνταχθεί με τους αφέντες του. Είπε: «Ή θα αφανίσουμε το χρέος ή θα αφανίσει το χρέος την χώρα». Μ’ άλλα λόγια απαιτεί για να  «αφανίσει»(;;!!) το χρέος των κεφαλαιοκρατών να αφανίσει τον λαό  με την πείνα, την ανεργία και τους  μηχανοκίνητους φονιάδες του Χρυσοχοϊδη… Καθόλου τυχαία οι Πρετεντέρηδες μιλάνε για εμφύλιο πόλεμο.


       Οι 850 προσαγωγές, οι κακουργηματικές διώξεις διαδηλωτών με τον κουκουλονόμο Δένδια, οι ξυλοδαρμοί κι οι εξευτελισμοί μικρών παιδιών, αγοριών και κοριτσιών από τους Κορκονέες των ΜΑΤ, η πρωτοφανής αστυνομοκρατία που έχει να δει αυτός ο τόπος από το Πολυτεχνείο του 1973, δείχνουν τις ετοιμασίες αλλά και τον φόβο των κρατούντων για τον επερχόμενο εργατικό Δεκέμβρη.
        Η προσπάθεια της νεοεκλεγμένης κυβέρνησης να συνδυάσει το καρότο με το ρόπαλο απέτυχε. Τώρα μας παίρνουν το καρότο για να φάμε μόνο ρόπαλο. Μόνο που δεν το «μασάμε». Το ΕΕΚ απέδειξε  έμπρακτα ότι ούτε η Ομάδα Δέλτα, οι μοτοσικλέτες και τα ρόπαλα των ΜΑΤ το φοβίζουν, ούτε τρώει τα καρότα της υποκρισίας, πετώντας έξω τον  υφυπουργό Βούγια που τόλμησε να «επισκεφθεί» την σ. Αγγελική στο νοσοκομείο που οι υφιστάμενοί του την έστειλαν. Και δεν είμαστε μόνοι: όλη η πρωτοπορία της εργατικής τάξης και της νεολαίας στέκεται στο πλευρό μας και σε θέση μάχης.
       Η κυβέρνηση Παπανδρέου- Χρυσοχοϊδη- Τρισέ αποδείχνει, πριν περάσουν 100 μέρες από την εκλογή της, ότι είναι τύραννος για το λαό και δούλος στο μεγάλο κεφάλαιο που υπηρετεί.
       Γιατί να μην πληρώσουν για την κρίση οι κεφαλαιοκράτες; Γιατί να πληρώσουν τα θύματα της εκμετάλλευσης  για τους θύτες τους; Γιατί να μην απαλλοτριωθούν τα ληστρικά τους πλούτη και να φάει ψωμί ο λαός; Γιατί να μην παγώσει το εξωτερικό χρέος στους διεθνείς τοκογλύφους, να απαλλοτριωθούν οι τράπεζες, τα γκόλντεν μποόϋς, οι μεγαλοβιομήχανοι, τα παράσιτα του χρηματιστικού κεφαλαίου, χωρίς αποζημίωση, κάτω από εργατικό έλεγχο; Υπάρχει λύση - αλλά αυτή περνάει μέσα από τη συντριβή του καπιταλισμού και την αναδιοργάνωση της οικονομίας σε σοσιαλιστικές βάσεις.


        Το δίλημμα μπαίνει εντελώς διαφορετικό από εκείνο που ο ολίγιστος Γιωργάκης διατυπώνει με θράσος. Το ΕΕΚ λέει:
       Ή θα μας αφανίσει το καπιταλιστικό σύστημα που υπηρετούν ο Παπανδρέου κι ο Μουσολίνι Υπουργός Προστασίας του κεφαλαίου ή θα αφανίσει η εργατική τάξη μαζί με όλους τους καταπιεσμένους το σύστημα και τις κυβερνήσεις του παίρνοντας την εξουσία κι ανοίγοντας μια σοσιαλιστική διέξοδο στο αδιέξοδο της χρεοκοπίας του καπιταλισμού.