Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Καθαρή θέση. το ΚΚΕ με το «παρών» που θα ψηφίσει την Τρίτη στην κυβερνητική τροπολογία δηλώνει ότι δεν πρόκειται να συναινέσει σε καμία περίπτωση στην προσπάθεια να αξιοποιηθεί η υπόθεση της Χρυσής Αυγής για να ενισχυθεί το νομικό οπλοστάσιο της αστικής τάξης απέναντι στο λαϊκό κίνημα.

To  ΚΚΕ, στη συζήτηση στη Βουλή σε σχέση με την κυβερνητική τροπολογία για την αναστολή χρηματοδότησης πολιτικών κομμάτων, διατύπωσε μια καθαρή θέση. 



Πρώτο το ΚΚΕ, όχι μόνο κατήγγειλε τη ναζιστική Χρυσή Αυγή και την εγκληματική δράση της, αλλά ταυτόχρονα αποκάλυψε τον πραγματικό της χαρακτήρα ως γέννημα - θρέμμα του καπιταλιστικού συστήματος.

Πανελλαδική Σύσκεψη συγκρότησης της ΠΑΑΣ (26 - 27 Οκτώβρη)


Ενάμιση χρόνο μετά το ξεκίνημά της τον Απρίλη του 2012,
η Πρωτοβουλία για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία
κάνει ένα σημαντικό βήμα για τη συγκρότησή της
με την Πανελλαδική Σύσκεψη που διοργανώνει στην Αθήνα,
στις 26-27 Οκτώβρη, στην ΑΣΟΕΕ (Πατησίων 76),
στο Αμφιθέατρο Αντωνιάδου.

Αύριο βουλευτικές εκλογές στο Λουξεμβούργο.Το Κ.Κ.Λουξεμβούργου θέλει να ξεπεράσει το 1,4 % του 2009.

 Βουλευτικές εκλογές πραγματοποιούνται αύριο στο Λουξεμβούργο, στο φόντο της κρίσης που έχει χτυπήσει και το συγκεκριμένο και επονομαζόμενο Μεγάλο Δουκάτο που εμφανίζεται να έχει το υψηλότερο ΑΕΠ στην ΕΕ και κατώτατο μισθό στα 1.921 ευρώ (όριο φτώχειας τα 1.639 ευρώ), αλλά βέβαια το κόστος διαβίωσης είναι ιδιαίτερα υψηλό.



Επίσης η ανεργία έφθασε αυτό το καλοκαίρι σχεδόν στο 7% του ενεργού πληθυσμού και μεταξύ των νέων ανέρχεται σε 19%.

Πάντα επίκαιρος ο βαρναλικός λόγος.

Πάντα επίκαιρος ο βαρναλικός λόγος. 


Ο πάντα επίκαιρος λόγος του Κώστα Βάρναλη μέσω της παράστασης «Το φως που (πάντα) καίει», βασισμένη στο κορυφαίο βαρναλικό ποίημα «Το φως που καίει», έργο «ορόσημο» και «θεμέλιος λίθος» της προοδευτικής ελληνικής λογοτεχνίας στον 20ό αιώνα, επαναλαμβάνεται από τις 8 Νοέμβρη, στο «Θέατρο της Ημέρας», σε διασκευή, δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία Βασίλη Κολοβού. Σκηνικά - κουστούμια: