Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Για το ενδεχόμενο γενικευμένου πολέμου




Οι Θέσεις της ΚΕ αναφέρονται στη σημερινή πραγματικότητα της βαθιάς και παρατεταμένης καπιταλιστικής κρίσης και στην τακτική που ακολουθεί το Κόμμα αφενός για να προχωρήσει παραπέρα η εργατική Λαϊκή Συμμαχία και αφετέρου να ενστερνιστούν και να παλέψουν όσο το δυνατόν περισσότερα τμήματα της σύγχρονης εργατικής τάξης την εναλλακτική μας πρόταση, την εργατική - λαϊκή εξουσία.

Σκουριές Χαλκιδικής: Όλοι στη διαδήλωση στη Μ. Παναγιά, την Κυριακή 24/2, στις 11.00!


Ανακοίνωση του «Ξ»

Τα ξημερώματα της Κυριακής 17/2, δεκάδες άτομα πραγματοποίησαν επίθεση στις εγκαταστάσεις της εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές, καταστρέφοντας οχήματα και εξοπλισμό. Όπως ήταν αναμενόμενο, η κυβέρνηση, η εταιρία, οι διάφοροι τοπικοί παράγοντες που υποστηρίζουν την «επένδυση», και τα κανάλια τους, δεν έχασαν την ευκαιρία να επιτεθούν στο τοπικό κίνημα, ρίχνοντας τόνους λάσπης στους κατοίκους που αντιστέκονται στο έργο.

Ιταλικές εκλογές: Μάχη μνηστήρων για λογαριασμό των μονοπωλίων ...και ο λαός «με την πλάτη στον τοίχο»...



  Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή η προεκλογική εκστρατεία και ο ιταλικός λαός καλείται να προσέλθει την Κυριακή και τη Δευτέρα στις κάλπες μιας ακόμη πρόωρης εκλογικής αναμέτρησης, για να επιλέξει ανάμεσα σε διαφορετικές προτάσεις διαχείρισης της κρίσης που βυθίζει τους εργαζομένους σε ολοένα μεγαλύτερη φτώχεια.

Κομμουνιστικό Κόμμα - Λαϊκή Αριστερά
,κατεβαίνει μόνο στην εκλογική περιφέρεια των κατοίκων εξωτερικού αλλά
είναι μια γνήσια Κομουνιστική φωνή στην Ιταλία
Η ιστοσελίδα του


Οι συνασπισμοί κομμάτων που κατεβαίνουν στις βουλευτικές εκλογές είναι η λεγόμενη «κεντροαριστερή» συμμαχία για το «Κοινό Καλό» (Δημοκρατικό Κόμμα, Κόμμα Αριστερά και Ελευθερία και το νεοσυσταθέν Δημοκρατικό Κέντρο με επικεφαλής τον Λ. Μπερσάνι) που προηγείται στις δημοσκοπήσεις με 35%, η «κεντροδεξιά»(Λαός της Ελευθερίας, Η Δεξιά, Αδελφοί της Ιταλίας, Λέγκα του Βορρά κ.ά. με τον Σ. Μπερλουσκόνι) με 28,5%, ο συνασπισμός των κεντρώων δυνάμεων «Με τον Μόντι για την Ιταλία» (Ένωση Κέντρου, Μέλλον και Ελευθερία και Επιλογή Πολιτών) με 14%, καθώς και το«Κίνημα Πέντε Αστέρων», του ηθοποιού λαϊκιστή Μπέπε Γκρίλο με 16%.

Όχι στη δίωξη της Ευγενίας Λυλάκου
Όχι στη δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης

Δεν αρκεί που απολύθηκε διότι διεκδικούσε τα δικαιώματά της και την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας, δεν αρκεί που κατηγορείται από τον εργοδότη που την απέλυσε ως ηθική αυτουργός σε συκοφαντική δυσφήμιση, τώρα ο εργοδότης της κάνει και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ζητώντας να κατασχεθεί το σπίτι της προκειμένου να μπορεί να τον... πληρώσει όταν τα δικαστήρια τον δικαιώσουν!!! Ο λόγος για την Ευγενία Λυλάκου, εργάτρια στο βιβλιοδετείο του Β. Κυπραίου στο Περιστέρι, συνδικαλίστρια στον κλάδο της και μέλος της Ταξικής Πορείας, η οποία στις 27 Φεβρουαρίου βρίσκεται αντιμέτωπη με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του πρώην εργοδότη της.

Επίσκεψη Μεντβέντεφ στην Κούβα και υπογραφές νέων συμφωνιών.


Επίσημη επίσκεψη στην Κούβα πραγματοποιεί από την Πέμπτη το βράδυ ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ, προερχόμενος από τη Βραζιλία, στο πλαίσιο της μίνι περιοδείας του στη Λατινική Αμερική με στόχο την περαιτέρω προώθηση των συμφερόντων των μονοπωλίων της Ρωσίας.
Η ατζέντα της διήμερης επίσκεψης Μεντβέντεφ στην Κούβα περιλάμβανε τη συνάντησή του με τον πρόεδρο Ραούλ Κάστρο και τον ηγέτη της χώρας Φιντέλ Κάστρο, ενώ υπογράφτηκαν συνολικά επτά συμφωνίες και έγγραφα, περιλαμβανομένης της συμφωνίας για την έρευνα στον τομέα της διαστημικής τεχνολογίας καθώς του μνημονίου αμοιβαίας συνεννόησης για τη συνεργασία της ρωσικής κρατικής εταιρείας «Rosatom» και του Κουβανικού Κέντρου για την Πυρηνική Ασφάλεια για τη συνεργασία τους στην πυρηνική ιατρική.

Την ώρα που τάζουν «ανάπτυξη», στην Αθήνα, πνίγονται άνθρωποι!

22.2.2013
Κεντρικοί δρόμοι να μετατρέπονται σε ορμητικούς κι επικίνδυνους χείμαρρους, περιοχές να αποκλείονται, ρέματα και κατοικίες να πλημμυρίζουν, δρόμοι να καταστρέφονται, απίστευτα μποτιλιαρίσματα να σχηματίζονται, και κυρίως, άνθρωποι να κινδυνεύουν, με αποτέλεσμα μια 23χρονη κοπέλα, να χάσει τη ζωή της, από ανακοπή λόγω σοκ, όταν το αυτοκίνητό της εγκλωβίστηκε, σε σημείο του Χαλανδρίου…

Παλλαϊκή αλληλεγγύη στην αγωνιζόμενη Χαλκιδική!
Η τρομοκρατία και η συκοφαντία θα ηττηθούν

Ανακοίνωση τύπου
Με κάθε κόστος θα γίνουν οι επενδύσεις του θανάτου στις Σκουριές της Χαλκιδικής και στην Θράκη δήλωσε ο πρωθυπουργός της τρικομματικής κυβέρνησης. Στα απλά ελληνικά η πρωτοφανής αυτή δήλωση σημαίνει πως οι Καναδοί χρυσοθήρες και οι έλληνες μεγαλοεργολάβοι συνεταίροι τους έχουν την άδεια από την ελληνική κυβέρνηση να καταστρέψουν την φύση, την ζωή, την τοπική οικονομία και την ασφάλεια των κατοίκων στην Χαλκιδική για να λεηλατήσουν τον ορυκτό πλούτο της. Το ίδιο μπορούν να κάνουν στην Θράκη και όπου αλλού τους οδηγήσει ο πυρετός του χρυσού και του κέρδους. Και επειδή ο λαός της Χαλκιδικής αρνείται να σκύψει το κεφάλι και να δεχθεί αδιαμαρτύρητα το εργοστάσιο του θανάτου, έχει εξαπολυθεί ένα συντονισμένο κύμα αστυνομικής τρομοκρατίας μαζί με την συκοφαντία που παράγουν καθημερινά τα ΜΜΕ των μεγαλοεργολάβων.

Κάτω τα χέρια από τον αγωνιζόμενο λαό της Χαλκιδικής!
Διαδήλωση ενάντια στην κρατική καταστολή την Κυριακή στην Μεγάλη Παναγιά

Σκηνικό άγριας αστυνομικής τρομοκρατίας έχει στηθεί τις τελευταίες ημέρες στην νότιο-ανατολική Χαλκιδική και ειδικότερα στην περιοχή της Ιερισσού κατ’ εντολή της τρικομματικής κυβέρνησης. Αθρόες προσαγωγές, μπλόκα και έλεγχοι στους δρόμους, εισβολές σε σπίτια, πολύωρες κρατήσεις στα αστυνομικά τμήματα με απειλές και εκφοβισμούς, λήψη αποτυπωμάτων και DNA είναι επαναλαμβανόμενα γεγονότα από την Κυριακή 24 του Φλεβάρη μέχρι και σήμερα.