Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Το κόλπο για να τσιμεντώσουν το Ελληνικό

Φούσκωσαν το κόστος του μητροπολιτικού πάρκου Ελληνικού για να δικαιολογήσουν τη δόμηση 1,3 εκατ. τετραγωνικών μέτρων μπετόν σε 1.000 στρέμματα. Με στοιχεία που είχαν παρουσιαστεί το 2007 από την τότε πολιτική ηγεσία του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ, τα έργα προβλέπεται να κοστίσουν 76.000 ευρώ ανά στρέμμα, όταν αντίστοιχες παρεμβάσεις στο παλιό αεροδρόμιο Τέμπελχοφ του Βερολίνου, που θα ολοκληρωθούν το 2013, θα διατεθούν 16.000 ευρώ, ενώ στη Φρανκφούρτη, που τελείωσαν το 2005, είχαν κοστίσει μόλις 4.500 ευρώ!

«Φιλόζωες» εγκαταλείψεις

Το καλοκαίρι έφτασε και μαζί με τη ζέστη του έφερε, και δυστυχώς θα συνεχίσει να φέρνει, ακόμα περισσότερα αδέσποτα στους στους δρόμους. Οι δικαιολογίες των «φιλόζωων», που επιλέγουν να αφήσουν το ζωάκι τους στους δρόμους πολλές: «Δεν το δέχεται το ξενοδοχείο», «Θα κάνει διακοπές στο δρόμο και όταν επιστρέψουμε θα το ξαναβρούμε», «Τώρα έχει ζέστη έξω δεν θα έχει πρόβλημα, έτσι κι αλλιώς είναι στη φύση του», «Μεγάλωσε πολύ και δεν χωράει πια στο διαμέρισμα»... Τα ζωάκια που έχουν μεγαλώσει μέσα σε σπίτια με ανθρώπινη φροντίδα και ξαφνικά βρίσκονται απροστάτευτα στους δρόμους, νιώθουν σαν να τους γίνεται αργή και βασανιστική ευθανασία.

Αποθέωση από χίλιους ομογενείς για την εθνική ομάδα

Παρουσία χιλίων ομογενών διεξήχθηκε η σημερινή προπόνηση της εθνικής ομάδας. Μεταξύ των παικτών επικράτησε ενθουσιασμός για την παρουσία του κόσμου. Από αύριο οι προπονήσεις της εθνικής θα διεξάγονται στις 13:30 (τοπική ώρα), προκειμένου να γίνει χρονική προσαρμογή στην ώρα έναρξης του αγώνα με τη Νότια Κορέα, το Σάββατο.

Άρνηση του Ισραήλ για τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας υπό τον ΟΗΕ

Το Ισραήλ απέρριψε και επισήμως, δια στόματος του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Βενιαμίν Νετανιάχου, την εισήγηση του ΟΗΕ για τη διεξαγωγή διεθνούς έρευνας, αναφορικά με την επίθεση των ισραηλινών ειδικών δυνάμεων στο «Στόλο της Ελευθερίας», σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz. «Δεν θα υπάρξει εξομάλυνση των τουρκο-ισραηλινών σχέσεων» απαντά ο Αχμέτ Νταβούτογλου. «Έτοιμο» να αποστείλει ανθρωπιστική βοήθεια δηλώνει το Ιράν.

Παράσταση διαμαρτυρίας και πικετοφορία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Πολωνική Πρεσβεία για την απαγόρευση των κομμουνιστικών συμβόλων

Την Τρίτη 8 Ιούνη η πολωνική κυβέρνηση θα θέσει σε ισχύ τον αντικομμουνιστικό νόμο που προβλέπει την απαγόρευσητων κομμουνιστικών συμβόλων.

Komunistyczna Partia Polski



Ο νόμος αυτός κινείται στην κατεύθυνση αμαύρωσης της Ιστορίας της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, της διαστρέβλωσης της Ιστορίας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, με την απαράδεκτη ταύτιση κομμουνισμού - φασισμού, ενώ βάζει και νέα εμπόδια στη δράση του ΚΚ Πολωνίας. Όχι τυχαία ο σχεδιασμός αυτός πραγματοποιείται σε συνθήκες παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, η οποία δείχνει τα όρια του συστήματος και την αναγκαιότητας της ανατροπής του.
Την Τρίτη 8 Ιούνη το ΚΚΕ και η ΚΝΕ θα πραγματοποιήσουν πικετοφορία διαμαρτυρίας για τα αντικομμουνιστικά μέτρα και αλληλεγγύης προς το ΚΚ Πολωνίας, που θα καταλήξει στις 10.30 στην Πολωνική Πρεσβεία στην Αθήνα (οδός Χρυσανθέμων 22, Παλαιό Ψυχικό 15452), όπου θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας.