Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Θανάσης Παφίλης στη βουλή : Διεκδικούμε τα πάντα και θα τα πάρουμε !

«Διεκδικούμε τα πάντα και θα τα πάρουμε αυτό σημαίνει αγώνας, όχι μόνο απόκρουση.


Χρειάζεται αγώνας επιθετικός και όχι αμυντικός», τόνισε στη Βουλή ο Θανάσης Παφίλης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την βελτίωση των μηχανισμών είσπραξης ασφαλιστικών φορέων.

Υπογράμμισε ότι «τα βάρβαρα μέτρα έχουν προβλεφθεί εδώ και πολλά χρόνια από την ΕΕ» και πρόσθεσε απευθυνόμενος προς τα υπόλοιπα κόμματα πως «στο Μάαστριχτ είπατε Ναι» και σημείωσε «υπηρετείται τον καπιταλισμό που τελείωσε και χρειάζεται αλλαγή από το σοσιαλισμό».

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας υπέγραψε στο βιβλίο συλλυπητηρίων για τον θάνατο του Νέλσον Μαντέλα.

 Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας επισκέφτηκε την οικία του Πρέσβη της Νοτίου Αφρικής και υπέγραψε στο βιβλίο συλλυπητηρίων για τον θάνατο του Νέλσον Μαντέλα, ενώ είχε και σύντομη συνάντηση με τον Πρέσβη Τζεφ Μαγκέτλα, ο οποίος ευχαρίστησε για την αλληλεγγύη του λαού μας.


Ο Δημήτρης Κουτσούμπας έγραψε στο βιβλίο συλλυπητηρίων:

ΩΔΗ ΣΤΑ ΜΑΤ…Του Νίκου Μπογιόπουλου.

 Μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις.


Αλλά πολλές φορές χίλιες λέξεις είναι δύσκολο να περιγράψουν μια εικόνα. Χτες μια ωραία εικόνα έκανε το γύρο του κόσμου: Ήταν η εικόνα ομάδας ανδρών των ΜΑΤ να βγάζουν τα κράνη τους, να κατεβάζουν τα κλομπ και να ενώνονται με διαδηλωτές στην Ιταλία.

Προσοχή!

Οι Αμερικάνοι μελετούν ακόμα και κυρώσεις κατά της Ουκρανίας.Απροκάλυπτες πλέον οι πιέσεις ΗΠΑ και ΕΕ.

 Τεταμένη εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση στην Ουκρανία, όπου είναι σε εξέλιξη η ενδοαστική αντιπαράθεση ουσιαστικά για την επιλογή ιμπεριαλιστικού στρατοπέδου (ΕΕ ή Ρωσίας). 


Και χτες συνεχίστηκαν οι απροκάλυπτες παρεμβάσεις Αμερικανών και Ευρωπαίων αξιωματούχων. Μετά την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Αστον, στην ουκρανική πρωτεύουσα βρέθηκε χτες και η Αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ, η οποία συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς. «

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ του ΜΕΝΕΛΑΟΥ ΛΟΥΝΤΕΜΗ

http://antigeitoniesbooks.blogspot.gr/2013/12/blog-post.html#more
Με αφορμή την επέτειο των δεκεμβριανών του 1944 δημοσιεύουμε στη Βιβλιοθήκη μας το βιβλίο του Μενέλαου Λουντέμη Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ που γράφτηκε και εκδόθηκε από τις εκδόσεις ΜΑΡΗ & ΚΟΡΟΝΤΖΗ το 1945. Το βρήκαμε στο ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ, απ' όπου έχουμε κατεβάσει κι άλλα βιβλία και το αφιερώνουμε στη μνήμη του Παναγιώτη Βήχου δημιουργού του Π.Κ..
Το απόσπασμα που ακολουθεί το πήραμε από το Βαθύ Κόκκινο.

…Και ξημέρωσε η 3 του Δεκέμβρη. Τρεις του Δεκέμβρη!…

Όποιος έζησε στις 3 του Δεκέμβρη, στις 4 μπορούσε να πεθάνει.
Ο προορισμός του ανθρώπου, που είναι: να κάνει κάτι μεγάλο ή να ζήσει κάτι μεγάλο, εκπληρώνεται. Γιατί ο λαός, ο Αθηναϊκός λαός, κείνη τη μεγάλη μέρα αποκαλύφθηκε μπροστά στο ίδιο του το μεγαλείο.
Η μέρα αποβραδίς ήτανε βροχερή. Ήτανε μια νύχτα βαριά από γεγονότα. Ο λαός είχε οχτώ χρόνια να πει: «Θα γίνει το δικό μου!» Οι δολοφόνοι τροχίζανε τα σπαθιά τους, ο λαός ετοίμαζε τη φωνή του.
Αύριο θα μιλήσουμε κι οι δυο. Είναι χιλιάδες χρόνια τώρα που η φωνή του λαού ακούεται, φτάνει να μην είναι παράφωνη.

Να δυναμώσουν οι αγροτικοί αγώνες
Να ανατραπεί η αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ

Προκήρυξη των
Οργανώσεων Θεσσαλίας του ΚΚΕ(μ-λ)
για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Μπροστά σε χειρότερες μέρες βρίσκεται η φτωχομεσαία αγροτιά της χώρας μας. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με απανωτά μέτρα και νομοσχέδια φορτώνουν δυσβάσταχτους φόρους σε μικρούς και μεσαίους αγρότες, πετσοκόβουν κι άλλο το πενιχρό αγροτικό εισόδημα και οδηγούν χιλιάδες αγροτικές οικογένειες στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.

Πρωτοβουλία των “58” για την κεντροαριστερά
Αναζητούν ρόλο. Θα τον έχουν;

ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ!!!
Γέμισε λοιπόν το Ακροπόλ απ' όλους αυτούς τους παλιούς που θέλουν να φέρουν το ...νέο σε αυτό τον τόπο και να αναγεννήσουν την σύγχρονη και ευρωπαϊκή κεντροαριστερά! Γιαννίτσης, Ψαριανός (αυτός εκεί μέσα είδε τη καινούργια Ελλάδα να αναγεννιέται!), Μπίστης (για πόσο άραγε;), Σημίτης, Καμίνης και φυσικά η ...Σώτη, στελέχη του ΠΑΣΟΚ και με τα νάζια του Κουβέλη όλοι αυτοί θέλουν να αναβιώσουν την κεντροαριστερά με νέο σύγχρονο και πιο αντιλαϊκό  περιτύλιγμα. Όλοι αυτοί, και κάμποσοι άλλοι, που δεν έχουν έχουν αφήσει μέτρο για μέτρο αντιλαϊκό που να μην το στηρίζουν, κάποιοι τα εφαρμόζουν κιόλα με πάθος όντας μέλη και της σημερινής κυβέρνησης! Έρχεται λοιπόν η κίνηση των "58" να μεταφέρει την ...Ελιά από την Ιταλία στην Ελλάδα, να δούμε ποιος θα κάνει τον Μπερλουσκόνι! Α και να μην ξεχνάμε έχουν τη στήριξη και του Πάγκαλου, αν και δε γουστάρει Σημίτη. Βέβαια όλοι μαζί συμφώνησαν ότι πρέπει να κατέβουν στις ευρωεκλογές από κοινού! Ο δε Ανδρουλάκης διστάζει! Ακόμη!
Αρχίζω να λυπάμαι  αυτή την αστική τάξη με αυτό το πολιτικό προσωπικό που προσπαθεί να τη σώσει!
Και για να σοβαρευόμαστε αναδημοσιεύουμε σχετικό κείμενο από την Προλεταριακή Σημαία:

Ανακοίνωση της Γραμματείας της Λαϊκής Αντίστασης – Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας, σχετικά με την επίθεση στο δικαίωμα του λαού στην Περίθαλψη

11.12.2013
Η σκληρή αντιλαϊκή πολιτική κατεδάφισης των υπηρεσιών Υγείας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Οι ιμπεριαλιστές ηγεμόνες της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. εκβιάζουν και πιέζουν ασφυκτικά για την επέκταση και την κλιμάκωση της επίθεσης ενάντια στο λαό σε όλα τα μέτωπα. Μέσα σ΄ αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, προχωρά και στη διάλυση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας και Περίθαλψης για το λαό.
Ενώ έχουν ήδη μπει λουκέτα σε Νοσοκομεία, εξέλιξη που πρόκειται να συνεχιστεί και να ενταθεί με το κλείσιμο πολλών Νοσοκομείων πανελλαδικά, σε πόλεις και νησιά, καταργούνται ειδικότητες εργαζόμενων στα Νοσοκομεία, ενώ χιλιάδες ακόμα εργαζόμενοι προστίθενται στις στρατιές των ανέργων, μέσω και των λεγόμενων «διαθεσιμοτήτων».

Πανηγύρια για την κεντροαριστερά.Αναδημοσίευση από τον Ριζοσπάστη.

Πανηγύρια για την κεντροαριστερά.


Οι πανηγυρισμοί στα χτεσινά πρωτοσέλιδα του αστικού Τύπου για τη συγκρότηση της «ελληνικής Ελιάς», του νέου σχήματος, δηλαδή, της κεντροαριστεράς, ήρθαν να διαδεχθούν τις νουθεσίες προς διάφορες δυνάμεις της κεντροαριστεράς να σοβαρευτούν. Είναι αποκαλυπτικοί όχι τόσο για τη χαρά ενός τμήματος της αστικής τάξης, αλλά για την επιτάχυνση των διεργασιών για τη συγκρότηση ενός τρίτου πόλου ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, έτσι ώστε να γίνεται αποτελεσματικότερο το σχέδιο για ύπαρξη ικανών εφεδρειών που θα εξασφαλίζουν σταθερές κυβερνήσεις.