Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α στηρίζει την πρωτοβουλία για μια προειδοποιητική λαϊκή στάση πληρωμών τον Απρίλη.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει και στηρίζει την πρωτοβουλία λαϊκών συνελεύσεων, επιτροπών κατοίκων, σωματείων, συλλογικοτήτων γειτονιάς, για κήρυξη του Απρίλη σαν μήνα προειδοποιητικής λαϊκής στάσης πληρωμών απέναντι σε Εφορία, Τράπεζες, ΔΕΚΟ.




Η τρικομματική κυβέρνηση σε συνεργασία με ΕΕ, ΔΝΤ μαζί με την επίθεση στην εργασία, τη συμπίεση μισθών και συντάξεων, τη ανεργία που καλπάζει, συνεχίζει με μεγαλύτερη ένταση μια ανελέητη επίθεση στο λαϊκό εισόδημα (φοροληστεία, χαράτσια ΔΕΗ κ.ά.) και μετατρέπει σε εμπόρευμα για λίγους κοινωνικά αγαθά όπως το ρεύμα, η υγεία, η παιδεία και αύριο το νερό, την ίδια ώρα που οι τράπεζες αυξάνουν τις τοκογλυφικές απαιτήσεις τους απέναντι στα φτωχά λαϊκά στρώματα.

ΚΚΕ για τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ: Οι μάσκες έπεσαν!

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την πολιτική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - Ανεξάρτητων Ελλήνων.
 
Με αφορμή τη συνάντηση Α. Τσίπρα και Π. Καμένου και τις δηλώσεις που έκαναν, το γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχολίασε:
«Οι μάσκες έπεσαν! Η πολιτική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στο Κοινοβούλιο και κυρίως στο κοινωνικό επίπεδο, με πρόσχημα τη συμπαράσταση στον κυπριακό λαό, επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα με πολιτική υπέρ των μονοπωλίων, αφού δε διστάζει να συνεργαστεί και με εθνικιστές.

Νέα ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στην Κύπρο [22/3/2013]


Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας


Το ΚΚΕ στέκεται στο πλευρό του κυπριακού λαού που βρίσκεται στο επίκεντρο εκβιασμών τόσο από τη μεριά της ΕΕ και του ΔΝΤ όσο και από τη μεριά της Ρωσίας, με τη συνενοχή της κυπριακής και ελληνικής κυβέρνησης, για να δεχτεί νέες σκληρές θυσίες.

Τα διάφορα σχέδια, που διαπραγματεύεται η κυπριακή κυβέρνηση με την ΕΕ, το ΔΝΤ και τη Ρωσία, δεν αφορούν τα λαϊκά συμφέροντα, αλλά επικεντρώνονται στο ζήτημα της αναδιάρθρωσης του τραπεζικού συστήματος της Κύπρου και κυρίως στο ζήτημα ποιας χώρας και ποιων επιχειρηματικών ομίλων τα κεφάλαια και οι καταθέσεις θα βγουν πιο ενισχυμένα ή λιγότερο χαμένα.

Δημοσκόπηση της VPRC για την εφημερίδα " Η Ελλάδα αύριο " .Προβάδισμα ΣΥ.ΡΙΖ.Α/ΕΚΜ με 31 %.Ακολουθούν η Ν.Δ. με 28,5 % και τρίτη η Χ.Α. 11 %.Στην τέταρτη θέση το Κ.Κ.Ε. με 6 % μαζί με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Πέφτουν οι Αν.Έλληνες στο 5,5 %.


Μπροστά με 2,5 % διαφορά από τη Ν.Δ. ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α/ΕΚΜ. Ανεβαίνει το Κ.Κ.Ε. στο 6 %


Να σημειωθεί ότι το 76% των πολιτών θεωρεί ότι η κατεύθυνση της χώρας είναι λάθος, ενώ το 60,3% των ερωτηθέντων αναφέρει ότι έχει μειωθεί ο μισθός του.
Το 24,1% δηλώνει ότι ο μισθός καταβάλλεται με καθυστέρηση και το 16,4% παραδέχεται ότι εργάζεται λιγότερες ώρες - μέρες με χαμηλότερη αμοιβή.
Μόνο το 19% των σημερινών εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα δεν έχει υποστεί αλλαγές στο εργασιακό και μισθολογικό καθεστώς της εργασίας του.

Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ . Αδυσώπητο εκ φύσεως...


Η κυρία Λαγκάρντ είχε πει, σε ανύποπτο χρόνο, ότι «τα πλεονάσματα της Γερμανίας είναι τα ελλείμματα της Ελλάδας».


Κατ' αντιστοιχία, η ζημιά της Κύπρου από το παιχνίδι που παίχτηκε στο «Γιούρογκρουπ» δεν είναι παρά τα κέρδη που φιλοδοξούν να έχουν οι ισχυρές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις στο πλαίσιο του ενδοϊμπεριαλιστικού ανταγωνισμού που εξελίσσεται μεταξύ τους μεσούσης της κρίσης.