Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Η σκληρή αλήθεια για τους αστούς και τους οπορτουνιστές «για το ρόλο και τη δράση της τρόικας»,Του Γιώργου Τούσσα.

Η σκληρή αλήθεια για τους αστούς και τους οπορτουνιστές «για το ρόλο και τη δράση της τρόικας» 


Η Έκθεση της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου "για το ρόλο και τη δράση της τρόικας", που συνδιαμορφώθηκε και υπερψηφίστηκε χτες, 13 - 2 - 2014, από τον μεγάλο αντιλαϊκό συνασπισμό του Λαϊκού Κόμματος και των Σοσιαλδημοκρατών, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, επιβεβαιώνει τις καταγγελίες του ΚΚΕ για τη χυδαία αυτή φάρσα που έστησε το πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου για να κοροϊδέψει και να εξαπατήσει τους εργαζόμενους, ενόψει των ευρωεκλογών.

Τα αστικά μέσα ενημέρωσης προβάλλουν την έκθεση ως δήθεν καταδίκη της τρόικας, ενώ "η Αυγή" και ο ΣΥΡΙΖΑ πανηγυρίζουν γιατί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναγνωρίζει δήθεν ότι η τρόικα έδρασε "ως χασάπης προκαλώντας κοινωνικό τσουνάμι", χρησιμοποιώντας δηλώσεις του εισηγητή της έκθεσης, Ισπανού σοσιαλδημοκράτη Α. Σέρκας.

Εκδήλωση του ΚΚΕ στην Έδεσσα για τις εκλογές.

Τις θέσεις του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές και τις τοπικές εκλογές σε Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμους της Πέλλας, παρουσίασε σε εκδήλωση της Τομεακής Επιτροπής Πέλλας του Κόμματος στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου (Βαρόσι) ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ του ΚΚΕ.


Στη συγκέντρωση έγινε και η παρουσίαση των υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που υποστηρίζει το ΚΚΕ στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας και τους 4 Δήμους στην Πέλλα.

Υποψήφιος Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας είναι ο Ζιώγας Γιάννης, Καθηγητής Πανεπιστημίου, περιφερειακός σύμβουλος, πρώην βουλευτής του Κόμματος.

ΕΕ: Ενδογαμία - Ευθανασία.Γράφει η Λιάνα Κανέλλη στον Κυριακάτικο Ριζοσπάστη.

 Οι ιστορίες της ευρωπαϊκής εξελικτικής ιδιορρυθμίας που ακολουθούν εδώ είναι ενδεικτικές και δυστυχώς ιδεολογικά εφαρμόσιμες επί παντός ζωντανού όντος. 


Επιπλέον, μπορούν και να διαβαστούν ως τροχιοδεικτικό ενός στόχου προς τον οποίο δίκην βλημάτων θα εκτοξευθούν επερχόμενες γενεές Ευρωπαίων πολιτών. Πέρα από απλουστεύσεις τύπου βορράς - νότος, πλούσιες - φτωχές χώρες, κεντροδεξιά - κεντροαριστερά πυροτεχνήματα, η ενασχόληση με το σημαντικό - ασήμαντο μάλλον θα ωφελήσει παρά θα βλάψει στο δρόμο προς τις κάλπες.

Ιστορία πρώτη: Ο ζωολογικός κήπος της Κοπεγχάγης αποφάσισε να εκτελέσει μια 18μηνη καμηλοπάρδαλη που περίσσευε από τον επιστημονικώς μελετημένο πληθυσμό του.

Θανάσιμη απάτη στο Κυπριακό.Του Γιώργου Δελαστίκ.

 Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ


Τεράστια επιχείρηση συγκάλυψης του εγκλήματος που διαπράττεται εναντίον της Κύπρου από τον δεξιό πρόεδρό της Νίκο Αναστασιάδη και συνένοχο το ΑΚΕΛ βρίσκεται σε εξέλιξη τόσο στη Μεγαλόνησο όσο και στην Ελλάδα. Στην Κύπρο επιχειρείται με προκλητικό τρόπο να εξαπατηθούν οι Ελληνοκύπριοι από τον πολιτικά ορκισμένο «ανανιστή», που εν πλήρει επιγνώσει εξέλεξαν πανηγυρικά ως πρόεδρο – αλλά τουλάχιστον εκεί αντιδρούν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης πλην φυσικά της ηγεσίας του ΑΚΕΛ, η στάση της οποίας ήταν ανέκαθεν απαράδεκτα ενδοτική στο Κυπριακό.