Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Δημοσκόπηση VPRC για την εφημερίδα «Ελλάδα Αύριο»-ΣΥΡΙΖΑ 30,5 % - ΝΔ 27 % -Χ.Α. 14 % - ΑΝΕΞ.ΕΛ. 7 % -ΚΚΕ 6,5 %



Πρώτο κόμμα στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής αναδεικνύεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 30,5%, σύμφωνα με δημοσκόπηση της VPRC που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Ελλάδα Αύριο», ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται και στην παράσταση νίκης με 25,6% έναντι 11,7% της ΝΔ.

Κεντρική Ομιλία στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.


Εργαζόμενοι-εργαζόμενες

Νέοι και νέες

Άνεργοι, συνταξιούχοι, μετανάστες

συναγωνιστές αυτοαπασχολούμενοι, έμποροι, βιοτέχνες, επαγγελματίες



Σε 2 ημέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από την μεγαλειώδη απεργιακή κινητοποίηση, την 48ωρη Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία 19 – 20 Οκτώβρ .




Στις 20 του Οκτώβρη, όταν στη μάχη για την καταστολή του ταξικού εργατικού κινήματος έπεσαν και οι γνωστές παρακρατικές ομάδες , εξαπολύοντας άνανδρη επίθεση στα μπλοκ μας . Έμαθαν όμως τι θα πει ταξική οργάνωση – περιφρούρηση – αποφασιστικότητα .

Δελτίο τύπου του ΠΑΜΕ για τη σημερινή απεργία.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ



Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες εργάτες, εργάτριες, άνεργους, νέους, συνταξιούχους, που έδωσαν τη μάχη στους χώρους δουλειάς για την επιτυχία της απεργίας κόντρα στην τρομοκρατία της εργοδοσίας. Τους μαθητές, τους σπουδαστές από τους χώρους κατάρτισης και νυχτερινά σχολεία που έδωσαν δυναμικό και μαζικό παρών.

Νεκρός 67χρονος διαδηλωτής του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα.


Έκτακτη Είδηση 



Νεκρός είναι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, 67χρονος διαδηλωτής του ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας.

Δήλωση του Σπύρου Χαλβατζή κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ για την απαράδεκτη καθυστέρηση 3 μηνών να έρθει σε συζήτηση στην βουλή η πρόταση νόμου για την κατάργηση των μνημονίων.

Δήλωση του Σπύρου Χαλβατζή κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ 18/10/2012



Για μια ακόμα φορά θέσαμε στη Διάσκεψη Προέδρων το ζήτημα της συζήτησης της πρότασης νόμου που έχει καταθέσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για την κατάργηση των μνημονίων, των εφαρμοστικών νόμων και των δανειακών συμβάσεων.

Μαζική υποστήριξη και συμμετοχή στη συλλογή υπογραφών κατά των μνημονίων, των εφαρμοστικών νόμων και των δανειακών συμβάσεων.


Μαζικά και πλατιά να συνεχιστεί η συλλογή υπογραφών στο διαδίκτυο για την υποστήριξη της πρότασης νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ ώστε να αναγκαστεί η κυβέρνηση να τη φέρει στη Βουλή.



Υπογραμμίζεται ότι παρόλο που η σχετική πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση των μνημονίων, των εφαρμοστικών νόμων και των δανειακών συμβάσεων έχει κατατεθεί από τις 12 Ιουλίου, δεν έχει έρθει ακόμη για συζήτηση στη Βουλή, με ευθύνη της κυβέρνησης, αν και αφορά ένα τόσο καίριο ζήτημα.

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα κατά τη διάρκεια της απεργιακής συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια 18/10/2012.

Δήλωση της Αλέκας Παπαρήγας σήμερα στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. 



«Αυτό που έχει σημασία είναι να οικοδομηθεί μια γερή λαϊκή συμμαχία για να τραβήξει ο λαός το δρόμο της ρήξης, της ανατροπής, της αποδέσμευσης από την ΕΕ, της διαγραφής του χρέους και της κοινωνικοποίησης.

Ογκώδης συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και στα Τρίκαλα !


Μεγαλειώδη απεργιακή συγκέντρωση και στα Τρίκαλα από το ΠΑΜΕ.



Με μια ογκώδη συγκέντρωση το ΠΑΜΕ στα Τρίκαλα, διοργάνωσε το σημερινό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, απαιτώντας να μπει τέλος στην εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης.

Εντυπωσιακή η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα ! Τεράστιο ποτάμι από την Ομόνοια ως το Σύνταγμα ! Μεγάλες πορείες σε όλη την Ελλάδα.Γράφει ο Red Star.

Τεράστια η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα !


Η κινητοποίηση του ΠΑΜΕ σήμερα στην Αθήνα είναι τεράστια και έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία ! Η παρουσία εργαζομένων,νέων ,ανέργων δίνει ένα ισχυρό μήνυμα πως η συγκυβέρνηση Ν.Δ./ΠΑ.ΣΟ.Κ/ΔΗ.ΑΡΙ. θα έχει να αντιμετωπίσει ένα ισχυρό ταξικό κίνημα !

Η ναζίστρια σύζυγος του νεοναζί Ν.Μιχαλολιάκου αποκάλεσε μέσα στην βουλή υπάνθρωπους τους μετανάστες !


Ένα ακόμη θερμό επεισόδιο με πρωταγωνιστές βουλευτές της Χρυσής Αυγής έγινε στο κοινοβούλιο.


Όλα ξεκίνησαν όταν η Ελένη Ζαρούλια, σύζυγος του Ν. Μιχαλολιάκου και βουλευτής της Χρυσής Αυγής, μίλησε με απαξιωτικές εκφράσεις και βαρείς χαρακτηρισμούς κατά των μεταναστών, αποκαλώντας τους τρισάθλιους και υπάνθρωπους.

Γιώργος Δελαστίκ :ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΕΚ ΒΑΘΡΩΝ ΟΙ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*

Με μια ακόμη απεργία θα προσπαθήσουν αύριο οι Έλληνες να αμυνθούν στη νέα λαίλαπα των οικονομικών μέτρων που προωθούν η ΕΕ, το ΔΝΤ και η συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη με στόχο την πλήρη ισοπέδωση της ζωής τους. Εργαζόμενοι, καταστηματάρχες, ταξιτζήδες, έμποροι, συνταξιούχοι, άνεργοι, νέοι θα διαδηλώσουν και πάλι με την ελπίδα ότι ίσως η κυβέρνηση εισακούσει την κραυγή αγωνίας που εκβάλλουν.