Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

ΕΥΡΩ-ΝΤΑΧΑΟΥ! Του Νίκου Μπογιόπουλου.

 Μετά τις υπέροχες κυβερνητικές φιέστες για την ανάληψη της εκ περιτροπής προεδρίας της ΕΕ (τέτοιες γιορτές δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις αντίστοιχες υπέρλαμπρες τελετές που διενεργούνταν στο σάπιο βασίλειο της Δανιμαρκίας) ας επιστρέψουμε στην πραγματική ζωή.


Σε αυτήν, στην πραγματική ζωή, οι χτεσινές φιέστες θα μπορούσαν να εκληφθούν ακόμα και ως ετεροχρονισμένο δοξαστικό υπέρ της τρόικας και των Μνημονίων.
Γιατί, ας μην το ξεχνάμε: Τα 2/3 της λαομίσητης τρόικας, είναι «made in ΕU»: Είναι Κομισιόν και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα…

ΚΚΕ: Σχόλιο για τις εξελίξεις στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

 Σε σχόλιο για τις εξελίξεις στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:


«Σε μια περίοδο που οι λαϊκές οικογένειες είναι αντιμέτωπες με τον εκβιασμό των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων για δάνεια που πήραν, προκειμένου να αντιμετωπίσουν βασικές ανάγκες, οι αποκαλύψεις στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αναδεικνύουν τη σαπίλα του καπιταλιστικού συστήματος.

ΣΥΡΙΖΑ: Κοπιάζοντας για τη διάσωση της ΕΕ. Άρθρο του Ριζοσπάστη.

 ΣΥΡΙΖΑ: Κοπιάζοντας για τη διάσωση της ΕΕ


Στη δημοσιότητα δόθηκε από το περιοδικό «Τρανσφόρμ» του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (τεύχος Δεκέμβρη 2013) μια άκρως αποκαλυπτική ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα από τις 20 Σεπτέμβρη του 2013 σε εκδήλωση για το σοσιαλδημοκράτη πολιτικό Μπρούνο Κράισκι στη Βιέννη (που δε δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα), όπου φαίνεται πέραν από κάθε αμφισβήτηση ο διαχειριστικός χαρακτήρας του κόμματος αυτού και το πώς δίνει διαπιστευτήρια στο ευρωπαϊκό κεφάλαιο και τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ.

Διαχειριστής του καπιταλισμού και ...δεν το κρύβει

Εισαγωγικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε το θαυμασμό του για τη σοσιαλδημοκρατία, λέγοντας ότι «μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες». Είπε χαρακτηριστικά:

Καταγγελία του ΚΚΕ(μ-λ) για τη σύλληψη του
Παύλου Αντωνόπουλου

Πέμπτη 9/1/2014

Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει τη σύλληψη του Παύλου Αντωνόπουλου, συνδικαλιστή καθηγητή, μέλους της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ και στελέχους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Η σύλληψή του έγινε χθες 8/1, ημέρα κυβερνητικής απαγόρευσης των συγκεντρώσεων και πορειών σε εκτεταμένη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, όταν στο χώρο των Προπυλαίων συνδικαλιστές που έδιναν συνέντευξη Τύπου για την ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε. και την απαγόρευση, δέχθηκαν τη βίαιη επίθεση των δυνάμεων καταστολής.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για το δίλημμα των ευρωεκλογών που έθεσε ο πρωθυπουργός.

Σχόλιο του ΚΚΕ για το νέο δίλημμα που έθεσε ο Σαμαράς


 Το πραγματικό δίλημμα των ευρωεκλογών είναι «ναι ή όχι στην ΕΕ και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου» και ο λαός πρέπει να το απαντήσει με βάση την πολύχρονη πείρα του, που αποδεικνύει ότι αυτή η λυκοσυμμαχία του έφερε τεράστια δεινά και θα φέρει περισσότερα, γιατί αυτό επιβάλλουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου που η ΕΕ προστατεύει. Γι' αυτό και στις ευρωεκλογές ο λαός πρέπει να καταδικάσει τις πολιτικές δυνάμεις που προβάλλουν την ΕΕ ως μονόδρομο.

Από τη συγκέντρωση στην Ομόνοια

Μερικές (7 με 8) εκατοντάδες συγκεντρώθηκαν σήμερα στην Ομόνοια για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στην Ε.Ε. και στην απαγόρευση των διαδηλώσεων. Συμμετείχαν (με πανό τουλάχιστον)  η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Εργατική Αλληλεγγύη, η ΟΚΔΕ, το ΕΕΚ, η Ροσινάντε και η Λαϊκή Αντίσταση. Νωρίτερα είχε προηγηθεί η προσπάθεια να γίνει συνέντευξη τύπου στα Προπύλαια από εκπροσώπους οργανώσεων και συνδικαλιστών, αντιμετωπίστηκε από τα ΜΑΤ και κατέληξε στη σύλληψη του Παύλου Αντωνόπουλου, ο οποίος δικάζεται αύριο στο αυτόφωρο με τις κατηγορίες της συμμετοχής σε απαγορευμένη συγκέντρωση και της αντίστασης κατά της αρχής!

Καταγγελία της ΚΝΕ για τη σύλληψη του Φρανσίσκο Χαβιέρ Τολόζα.

 Σε ανακοίνωση για τη σύλληψη του Κολομβιανού αγωνιστή Φρανσίσκο Χαβιέρ Τολόζα η Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων του ΚΣ της ΚΝΕ τονίζει :


«Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας καταδικάζει τη σύλληψη του σ. Φρανσίσκο Τολόσα, μέλους του Εθνικού Πατριωτικού Συμβουλίου και επικεφαλής της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του Κοινωνικού και Πολιτικού Κινήματος "Πατριωτική Πορεία" Κολομβίας (Marcha Patriotica). Η σύλληψή του έγινε στις 4 Ιανουαρίου 2014, με κατηγορίες που ποινικοποιούν τον αγώνα του λαϊκού κινήματος και της νεολαίας της χώρας. Πρόκειται για πολιτική δίωξη.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Μαχητική πορεία κόντρα στην απαγόρευση. Κάλεσμα αλληλεγγύης στον Π. Αντωνόπουλο.

 Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τις χιλιάδες διαδηλωτών που αψήφησαν την, χουντικής έμπνευσης, απαγόρευση της αστυνομίας και κατέβηκαν στο κέντρο για να δηλώσουν έμπρακτα την αντίθεσή τους στην ΕΕ και την κυβέρνηση που στραγγαλίζουν τον κόσμο της εργασίας. 

Το μήνυμα που δώσαμε είναι ξεκάθαρο: δεν μας φοβίζουν, δεν μας τρομοκρατούν, στον δρόμο σπάμε την κυβερνητική τρομοκρατία και εκεί θα τους νικήσουμε!

Είναι απαράδεκτη και εξωφρενική η καταστολή και τα δακρυγόνα με τα οποία αντιμετώπισε η αστυνομία τους διαδηλωτές.