Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ!

Χωρίς λόγο, χωρίς καμιά "πρόκληση", βίαια και με δολοφονικές διαθέσεις χτύπησαν οι αλήτες της κυβέρνησης το κόσμο που διαδήλωνε. Στείλανε δεκάδες ανθρώπους στα νοσοκομεία. Η εντολή ήταν ξεκάθαρη, ρίξανε αμέτρητα χημικά και βαράγανε με λύσσα όποιον έβρισκαν μπροστά τους. Πέρνανε φόρα και με ανάποδα γκλομπ κοπάναγαν τα κεφάλια των διαδηλωτών. 

Στη Νίκαια απ' όπου ήρθα εκτός από το παλικάρι που κυνδυνεύει παρέμειναν τουλάχιστον άλλοι τρεις γιατί τα χτυπήματά τους στο κεφάλι ήταν τέτοια που οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να μείνουν μέσα. Αρκετοί είναι οι άνθρωποι από το μπλόκ της Ταξικής Πορείας που χτυπήθηκαν.

Η κυβέρνηση αυτή είναι ορκισμένη εχθρός του λαού, είναι αποφασισμένη πέρα από την εξαθλίωση που τον οδηγεί να τον υποτάξει με κάθε τρόπο και δε διστάζει μπροστά σε τίποτα. Ότι και να πουν οι υποτακτικοί των Αμερικάνων και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών ότι δικαιολογία και αν προβάλουν είναι ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ. 

Μετά το Σύνταγμα το μπλοκ της Ταξικής Πορείας προχώρησε προς την Πανεπιστημίου, ακολουθήθηκε από αναρχικούς, προχωρώντας προς τα Προπύλαια λίγο μετά τη Βουκουρεστίου ακούσαμε τις πρώτες εκρήξεις, ξαφνικά και χωρίς καμιά απολύτως πρόκληση από κανένα διαδηλωτή σε όποιο μπλοκ και να ήταν, άρχισαν οι αλήτες να ρίχνουν χημικά και κρότου λάμψης κυκλώνοντας το μπλοκ της Ταξικής Πορείας και όσων ήταν πίσω μας χτυπώντας αλύπητα.

Ανακοίνωση της Συνέλευσης Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης/Πατησίων για την δολοφονική επίθεση στην απεργιακή πορεία της 11ης Μάη και τον βαρύτατο τραυματισμό του συντρόφου Γιάννη Καυκά.







  «Στην απεργιακή πορεία της 11ης Μάη χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν για άλλη μια φορά ενάντια στα αντεργατικά και αντικοινωνικά μέτρα που επιβάλλουν το κράτος σε συνεργασία με το Δ.Ν.Τ., την Ε.Ε. και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ωθώντας όλο και μεγαλύτερα κομμάτια της κοινωνίας στη φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση και τον αποκλεισμό.

Από την αρχή της πορείας οι δυνάμεις καταστολής είχαν δημιουργήσει έναν ασφυκτικό κλοιό γύρω της δείχνοντας για μια ακόμα φορά την πρόθεση των κυρίαρχων να ανακόψουν με ωμή βία και καταστολή την κοινωνική οργή και αντίσταση. Ενώ ένα μεγάλο μέρος της πορείας είχε περάσει από το Σύνταγμα μπροστά από τη Βουλή και κατευθυνόταν προς τα Προπύλαια, τα μπλοκ συνελεύσεων γειτονιάς, ταξικών σωματείων βάσης, αναρχικών/αντιεξουσιαστών και οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, δέχτηκαν τη δολοφονική επίθεση των δυνάμεων καταστολής που όρμηξαν λυσσασμένα πάνω στους διαδηλωτές ρίχνοντας βροχή δακρυγόνων, ασφυξιογόνων και κροτίδων λάμψης, χτυπώντας τους άγρια και τραυματίζοντας δεκάδες.

Ανακοίνωση Μ.Α.Σ.«Για την αστυνομική επίθεση κατά διαδηλωτών»



Εκτελεστική Γραμματεία
Ανακοίνωση
Για την αστυνομική επίθεση κατά διαδηλωτών
 Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καταγγέλλει την εγκληματική  επίθεση της αστυνομίας εναντίον  διαδηλωτών  στην Απεργία 11 Μαΐου, που είχε σαν αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός διαδηλωτή.
Το ΜΑΣ αντιδρώντας πραγματοποίησε  την ίδια μέρα παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης μαζί με το ΠΑΜΕ και εκπροσώπους σωματείων καθώς και παρέμβαση στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας που νοσηλεύεται ο διαδηλωτής.
Η επίθεση αυτή είναι ενταγμένη στην προσπάθεια  της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των μηχανισμών της,  να τσακίσουν την λαϊκή αγανάκτηση,  να φοβίσουν  τα λαϊκά στρώματα και τους φοιτητές.

Ιόνιο Πανεπιστημίο: Οι τραμπουκισμοί της ΠΑΣΠ δεν θα περάσουν!


Δημοσιεύουμε προκήρυξη του φοιτητικού σχήματος της Ρωγμής στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο (Κέρκυρα) σχετικά με τους τραμπουκισμούς στελεχών της ΠΑΣΠ ενάντια σε φοιτητές του Τμήματος Ήχου κ' Εικόνας (ΤΗΧΕΙ)
Οι τραμπουκισμοί δεν θα περάσουν – Όλοι στην γενική συνέλευση στις 12/5, 16:00 στο Τ.ΗΧ.ΕΙ!

Προχτες 10/5, μαζεύτηκαν στην σχολή μας 40 μέλη της ΠΑΣΠ από άλλες σχολές του Ιονίου, μαζί με ένα (1) και μοναδικό μέλος της ΠΑΣΠ από το ΤΗΧΕΙ, στον χώρο όπου ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου.

Σκοπός τους; Να τραμπουκίσουν και να χλευάσουν τα μέλη και τους φίλους της ΡΩΓΜΗΣ και της ΚΝΕ που βρίσκονταν στον χώρο, να κάνουν «επίδειξη δύναμης» και να απαξιώσουν ακόμη περισσότερο τις διαδικασίες των φοιτητικών συλλόγων – με λίγα λόγια, να κάνουν και στο ΤΗΧΕΙ τα αίσχη που κάνουνε και στις υπόλοιπες σχολές!

Δυστυχώς η προσέλευση των συναδέλφων στην συνέλευση ήταν πολύ μικρή – έτσι η πλειοψηφία του ΔΣ αποφάσισε την μεταφορά της συνέλευσης για την Πέμπτη 12/11. Οι τραμπούκοι της ΠΑΣΠ είχαν το θράσος να χρησιμοποιήσουν την αναβολή αυτή ως «πρόφαση» για να επιμείνουν πως « η συνέλευση πρέπει να γίνει οπωσδήποτε» και πως το ΔΣ του φοιτητικού συλλόγου είναι«μπουρδέλο».

Παράσταση Διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης για την εγκληματική επίθεση αστυνομίας εναντίον διαδηλωτών









Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την εγκληματική επίθεση της αστυνομίας εναντίον διαδηλωτών στην Απεργία 11 Μαΐου, που είχε σαν αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός διαδηλωτή.




Η επίθεση αυτή είναι ενταγμένη στην προσπάθεια της πλουτοκρατίας της Κυβέρνησης και των μηχανισμών της, να τσακίσουν την λαϊκή αντίδραση, να φοβίσουν τα λαϊκά στρώματα και την αγωνιστική τους διάθεση.

Ανακοίνωση του KΚΕ για τις προτάσεις της ΝΔ (12/5/2011)






Η ΝΔ προτείνει μια αντιλαϊκή πολιτική με γαλάζιο περιτύλιγμα, φιλοδοξώντας να κερδίσει την εμπιστοσύνη και τη στήριξη της πλουτοκρατίας, ώστε να ηγηθεί αυτή μιας νέας, πιο επιθετικής συναίνεσης μεταξύ των αστικών κομμάτων, με σκοπό να ισοπεδωθούν κυριολεκτικά τα λαϊκά δικαιώματα.
Με τις θέσεις της πλειοδοτεί έναντι της κυβέρνησης σε νέες  φοροαπαλλαγές και προνόμια προς όλα τα τμήματα του μεγάλου κεφαλαίου που έχουν συσσωρεύσει τεράστια κέρδη και ευθύνονται για την κρίση και το χρέος. Αυτό είναι το «δημιουργικό σοκ» για την «επανεκκίνηση της οικονομίας με αποενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας» που προτείνει ως έξοδο από την κρίση.

Ανακοίνωση της Νεολαίας Συνασπισμού για την απεργιακή διαδήλωση στις 11 Μαϊου.



 Ή εμείς ή αυτοί


 Η σκληρή ταξική επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τσακίζει όλα τα κοινωνικά κεκτημένα δικαιώματα δεν θα μπορούσε να αφήσει αννέγγιχτη την ίδια την ανθρώπινη ζωή. “Έχουμε πόλεμο” δηλώνει σε διαδοχικές τοποθετήσεις του ο Γ .Παπανδρέου, έναν σκληρό ανελέητο πόλεμο ενάντια στον κόσμο της δουλειάς και της νεολαίας. Στα πλαίσια αυτού του ταξικού πολέμου επέλεξε η κυβέρνηση να καταφύγει στο τελευταίο οχυρό της κυριαρχίας, τη φυσική απρόκλητη βία εναντίον όσων αγωνίζονται για το δικαίωμά τους σε μια αξιοπρεπή ζωή.    Αυτή τη στιγμή ένας 30χρονος διαδηλωτής χαροπαλεύει, χτυπημένος βάναυσα στο κεφάλι από τις δολοφονικές συμμορίες της ΕΛΑΣ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ του ΚΚΕ(μ-λ): Κάτω η κρατική τρομοκρατία και καταστολή. Με μαζικούς αγώνες να απαντήσουμε στη βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ




Τετάρτη 11 Μαΐου 2011


  

Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει στον ελληνικό λαό το δολοφονικό χτύπημα της απεργιακής διαδήλωσης της 11ης Μάη στην Αθήνα. Το μπλοκ της Ταξικής Πορείας, αλλά και άλλα μπλοκ δέχτηκαν την απρόκλητη και μανιασμένη επίθεση των ΜΑΤ, που περικύκλωσαν τη διαδήλωση και με γκλομπ και δακρυγόνα επιχείρησαν να τη διαλύσουν. Το αποτέλεσμα ήταν ο τραυματισμός αρκετών διαδηλωτών, πολλοί από τους οποίους διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, ένας, μάλιστα, με σοβαρό χτύπημα στο κεφάλι που χρειάστηκε να χειρουργηθεί άμεσα.


Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά ότι η πολιτική του μνημονίου και το νέο πακέτο σκληρών αντιλαϊκών μέτρων που ετοιμάζει θα συναντήσουν την αντίσταση του λαού και της νεολαίας.