Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Η απεργία αυτή αποτελεί παρακαταθήκη για τη συνέχεια των αγώνων.


 
Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες απεργούς του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, τους άνδρες, γυναίκες, νέους – νέες, συνταξιούχους που πήραν μέρος στη 48ωρη πανελλαδική απεργία του ταξικού κινήματος, αψηφώντας την πρωτόγνωρη τρομοκρατία της εργοδοσίας του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού και των προσκείμενών τους ΜΜΕ. Η απεργία αυτή αποτελεί παρακαταθήκη για τη συνέχεια των αγώνων.
Η μαζική συμμετοχή χιλιάδων εργαζομένων έξω από τις πύλες των εργοστασίων, ξενοδοχείων χώρων δουλειάς δείχνουν την αποφασιστικότητα της εργατικής τάξης για σύγκρουση και ανατροπή των πολιτικών που υπηρετούν τα συμφέροντα και τις ανάγκες του κεφαλαίου.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την επίθεση κατά του εργατικού κινήματος και του ΚΚΕ

Η επίθεση της ΝΔ, του ΛΑΟΣ και σειράς ΜΜΕ και εντύπων, κατά της 48ωρης απεργίας που κήρυξε το ΠΑΜΕ και της περιφρούρησής της στους τόπους δουλειάς, καθώς και η χυδαία επίθεση κατά του ΚΚΕ, επιβεβαιώνει τον ταξικό χαρακτήρα και ρόλο τους υπέρ των συμφερόντων της πλουτοκρατίας και τη στήριξη που παρέχουν στη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Δείχνει ότι ανησυχούν για την επιτυχία της απεργίας και για τις μεγάλες συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα. Ανησυχούν, επειδή όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι δεν σκύβουν το κεφάλι.
Η ηγεσία της ΝΔ, του ΛΑΟΣ και τα εκδοτικά συμφέροντα, όχι μόνο αδιαφορούν, αλλά και υποστηρίζουν τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, την τρομοκρατία της εργοδοσίας εναντίον των εργαζομένων, τους εκβιασμούς και τις απειλές, τις συνθήκες γαλέρας που δουλεύουν οι σύγχρονοι σκλάβοι. Και ενοχλούνται, επειδή πολλές δυνάμεις αντιδρούν και διεκδικούν τα δικαιώματά τους.  

Όλοι στους δρόμους - Όχι στη σφαγή Ε.Ε-ΔΝΤ

Έκτακτη κινητοποίηση, σήμερα, Παρασκευή 23/4, στις 6.30 μ.μ. στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προσέφυγε σήμερα και επίσημα στον "μηχανισμό στήριξης" της Ε.Ε. και του ΔΝΤ. Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων, οργανώσεις της Αριστεράς, εργατικές συλλογικότητες καλούν σε κινητοποίηση άμεσης απάντησης στις 6.30 μ.μ. στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για την προσφυγή της χώρας στο μηχανισμό δανειοδότησης

Η απόφαση της κυβέρνησης να προσφύγει στο μηχανισμό δανειοδότησης ΕΕ-ΔΝΤ αποτελεί επιλογή συμμαχίας με σκοπό να εξυπηρετηθούν τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα της ελληνικής πλουτοκρατίας, για να έχει η κυβέρνηση ισχυρά στηρίγματα, προκειμένου να επιβάλει και νέα άγρια μέτρα σε βάρος του λαού. Ήταν εδώ και καιρό προσχεδιασμένη
Όλα όσα ισχυρίζονται η κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της είναι προσχηματικά και αποπροσανατολιστικά. Είναι ψεύτικος ο ισχυρισμός ότι δεν υπάρχουν χρήματα, γιατί την ίδια στιγμή χαρίζει 17,5 δισεκατομμύρια στους τραπεζίτες, δεκάδες δισεκατομμύρια με τον αναπτυξιακό νόμο σε βιομήχανους, εφοπλιστές, μειώνει τη φορολογία στο κεφάλαιο, αυξάνει τα προνόμιά του. Δίνει δισεκατομμύρια για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς και εκατοντάδες εκατομμύρια για στρατεύματα Κατοχής εκτός συνόρων.

ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ!!!!

ολοι και ολεσ σημερα στισ 6:30 στα προπυλαια kai στη πορεια προσ τα γραφεια τησ ε.ε.να πουμε
ΚΑτω το "ΠρΟγραμμα βαρβαρΟτητας και συνθλιψησ τησ ζωησ μασ"!
Να ανατρΕψουμε την αντιλαϊκΗ επΙθεση!
εξω η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. απο τη χΩρα!
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ!
ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥΣ!
εξω η ΕλλΑδα απΟ την ΕυρωπαϊκΗ ενωση και το ΝΑΤΟ!

210 4800170-4 , Τηλέφωνο για να μιλήσετε με τις Φιλιππινέζες του Παπανδρέου και του Καρατζαφύρερ !

                      Μπάμπης Παπαδημητρίου,

210 4800170-4

Το ΣΚΑΙ είναι παραγωγικός σταθμός!Παράγει σάλιο σε ατέλειωτες ποσότητες στην υπηρεσία της Κυβέρνησης! Τηλεφωνήστε τώρα να σας πει την μέθοδο!

210 4800170-4  

Ο διευθυντής του ΣΚΑΪ Μπάμπης Παπαδημητρίου ανακοίνωσε σήμερα από την εκπομπή του ότι «το ΚΚΕ είναι κόμμα που δεν σέβεται τη νομιμότητα, γι' αυτό και δεν πρόκειται να μεταδοθεί ξανά από την εκπομπή του ανακοίνωση του Κόμματος».

Δήλωση του Μάκη Μαϊλη για την τοποθέτηση του διευθυντή του ρ/ς ΣΚΑΪ κατά του ΚΚΕ


Ο διευθυντής του ΣΚΑΪ Μπάμπης Παπαδημητρίου ανακοίνωσε σήμερα από την εκπομπή του ότι «το ΚΚΕ είναι κόμμα που δεν σέβεται τη νομιμότητα, γι' αυτό και δεν πρόκειται να μεταδοθεί ξανά από την εκπομπή του ανακοίνωση του Κόμματος».

1. Η δήλωση του Μπ. Παπαδημητρίου προδίδει αδυναμία αντιπαράθεσης με επιχειρήματα στις θέσεις του ΚΚΕ.

2. Το ΚΚΕ αντιπαλεύει τη νομιμότητα που υπερασπίζεται ο διευθυντής του ΣΚΑΪ και ο σταθμός γενικότερα, δηλαδή τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και την πολιτική που υπηρετεί τα κέρδη της. Για εκείνους νόμος είναι το δίκιο του κεφαλαιοκράτη, ενώ για το ΚΚΕ νόμος είναι το δίκιο του εργαζόμενου λαού.

3. Η προβολή των θέσεων του ΚΚΕ από τον ΣΚΑΪ, έτσι κι αλλιώς είναι περίπου μηδαμινή. Επομένως δεν θα αφαιρέσουν και πολλά με το να αποκλείσουν τελείως την παρουσίαση θέσεων του ΚΚΕ από το σταθμό. Πλατιές λαϊκές δυνάμεις δείχνουν ενδιαφέρον για να πληροφορηθούν την πολιτική του ΚΚΕ και βρίσκουν τον τρόπο για να το κάνουν. Δεν χρειάζονται τον ΣΚΑΪ.

ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ «ΣΚΑΪ»-Βρώμικη αποστολή ενάντια στους απεργούς

Βρώμικη αποστολή ενάντια στους απεργούς


Με μια εμετική προπαγάνδα, ενιαία επεξεργασμένη και βρώμικα διοχετευμένη, ξέχειλη από ταξικό μίσος για τους εργαζόμενους, τους αγώνες και τα δικαιώματά τους, η κυβέρνηση, τα κόμματα του κεφαλαίου και τα παπαγαλάκια τους λύσσαξαν για τη 48ωρη απεργία που κήρυξαν οι δυνάμεις του ταξικού κινήματος σε στεριά και θάλασσα, επιβεβαιώνοντας και μ' αυτόν τον τρόπο τη δυναμική που δημιούργησε και την επιτυχία της.

Δίπλα στο ΛΑ.Ο.Σ. και τη ΝΔ, υποστηρικτικά στην κυβέρνηση και τους μηχανισμούς της, που προσπάθησαν να επιβάλουν δικαστικά την απαγόρευση της απεργίας των ναυτεργατών, αλλά προπάντων υπηρετώντας ταξικά το συμφέρον των εφοπλιστών, συνολικά της αστικής τάξης, ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ και το συγκρότημα του εφοπλιστή Αλαφούζου αναδείχτηκαν σε πρώτο βιολί της ενορχηστρωμένης επίθεσης ενάντια στους απεργούς.

Ανακοίνωση της ΚΕ ΑΚΕΛ για την 21η του Απρίλη 1967

Η 21η του Απρίλη 1967 είναι μια από τις πιο μαύρες μέρες στη νεώτερη ελληνική ιστορία. Είναι η ημέρα που με το ξενοκίνητο φασιστικό πραξικόπημα επεβλήθη στον ελληνικό λαό η δικτατορία των συνταγματαρχών. Η 21η του Απρίλη 1967 στάθηκε η απαρχή μεγάλων δεινών τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Κύπρο. Ένας από τους κύριους στόχους του χουντικού πραξικοπήματος ήταν και το ξεπούλημα της Κύπρου.
Η επέτειος του χουντικού πραξικοπήματος διδάσκει ότι η δημοκρατία είναι μια κατάκτηση που συνεχώς πρέπει να εδραιώνουμε και να περιφρουρούμε. Η επέτειος του χουντικού πραξικοπήματος υπενθυμίζει το καθήκον της συνεχούς πάλης ενάντια στα ιδεολογήματα του εθνικισμού και της ακροδεξιάς με τα οποία προετοιμάστηκε ιδεολογικά το πραξικόπημα και με τη συντήρηση των οποίων κρατήθηκε η χούντα στην εξουσία για 7 χρόνια. 

Αλ. Τσίπρας: Δημοψήφισμα για το ΔΝΤ

Να ζητήσει τη λαϊκή ετυμηγορία προκαλώντας δημοψήφισμα "προτού βάλει την υπογραφή της στην εκχώρηση δικαιώματος άσκησης οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής στους κηδεμόνες του ΔΝΤ", κάλεσε την κυβέρνηση ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι "δεν δικαιούται να ανακατέψει το ΔΝΤ και να υιοθετήσει την ατζέντα του με δεδομένη την αντίθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού".

Με αφορμή τη μαύρη επέτειο της εγκατάστασης της χούντας και την επανέκδοση των ποιημάτων του Αλέκου Παναγούλη, ο πρόεδρος του ΣΥΝ μίλησε προχθές σε σχετική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Αθηναίων συνδυάζοντας τους αγώνες που έγιναν κατά της χούντας με τους σημερινούς αναγκαίους αγώνες για να μην εκχωρηθούν κυριαρχικά δικαιώματα στο ΔΝΤ.

Λεφτά υπάρχουν έλεγε προεκλογικά ο Παπανδρέου.Εννοούσε μάλλον αυτά που έχει στην τράπεζα η οικογένεια του.ΚΟΡΟΙΔΑ πασόκια,το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δεξιό!

ΣΤΑΘΗΣ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ -ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

ΚΚΕ(μ-λ): Καταγγελία για τη χθεσινή επίθεση των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη


Το ΚΚΕ (μ-λ) καταγγέλλει την εντελώς απρόκλητη και βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ με δακρυγόνα εναντίον εκατοντάδων διαδηλωτών που έπαιρναν μέρος στην απεργιακή πορεία της ΑΔΕΔΥ στη Θεσσαλονίκη. Μπροστά στην πόρτα του δημαρχείου  (Βενιζέλου με Εγνατία) κι ενώ αντιπροσωπεία εργαζομένων, με επικεφαλής τους εκπροσώπους του σωματείου εργαζομένων  στους ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης επιδίωκε να συναντηθεί με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου για να αναρτήσει πανό, σε μια κίνηση πολιτικής καταγγελίας του σχεδίου Καλλικράτη, που θα γίνει αιτία να χάσουν τη δουλειά τους χιλιάδες εργαζόμενοι στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιτέθηκαν δολοφονικά τα ΜΑΤ με αποτέλεσμα να λιποθυμήσουν δυο γυναίκες που είχαν βρεθεί μέσα στο δημαρχείο και να τραυματιστεί ένας διαδηλωτής.
Η κίνηση αυτή δεν είναι τυχαία! Εντάσσεται σε μια συνολικότερη επιχείρηση τρομοκράτησης του λαϊκού κινήματος, σε μια προσπάθεια να καμφθεί η αντίσταση και ο αγώνας των εργαζομένων ενάντια στην αντιλαϊκή λαίλαπα που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με την αγαστή συνέργεια της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, υπακούοντας πιστά στις εντολές της ΕΕ και του ΔΝΤ(βλ. ΗΠΑ). Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται η παρουσία και η δράση των κάθε είδους μηχανισμών καταστολής σε κάθε πανεργατική απεργία,  σε κάθε λαϊκή ή νεολαιίστικη κινητοποίηση οι ξυλοδαρμοί, η ρίψη χημικών και οι μαζικές συλλήψεις. Η καθημερινή αστυνομοκρατία στους δρόμους και τις πλατείες. Η αφαίρεση ή αμφισβήτηση των πιο στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού.
Δε θα το κατορθώσουν! Ο λαός, οι εργαζόμενοι, η νεολαία θα συνεχίσουν να αγωνίζονται! Για όλα όσα έχουν κατακτήσει με αίμα εδώ και ένα αιώνα και τώρα προσπαθούν να τους τα αφαιρέσουν. Για τον πλούτο αυτή της κοινωνίας, τον οποίο οι ίδιοι παράγουν και όμως τους τον κλέβουν καθημερινά. Για το μέλλον που τους ανήκει! Στο δρόμο, με τους αγώνες, σπάμε την τρομοκρατία!

ΑΝΤΑΡΣΥΑ-Κάτω η «χούντα» κυβέρνησης – ΕΕ - ΔΝΤ

Το γεγονός ότι η ενημέρωση του κλιμακίου του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία ξεκίνησε 21η Απριλίου, ανήμερα της επετείου του πραξικοπήματος των φασιστών συνταγματαρχών, προσφέρει ένα ισχυρό συμβολισμό: Μια νέα «χούντα», αποτελούμενη από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, την ΕΕ και το ΔΝΤ, έρχεται να επιβάλλει ένα αντεργατικό πρόγραμμα κοινωνικής κατεδάφισης κάθε λαϊκής κατάκτησης και δικαιώματος, βάζοντας στο γύψο τη λαϊκή θέληση. Μείωση μισθών, απολύσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, κατάργηση ουσιαστικά των συντάξεων και άρση κάθε, στοιχειώδους, προστασίας της εργασίας από την εργοδοτική ασυδοσία είναι το πρόγραμμα – τομή του κεφαλαίου, που έρχεται να επιβάλλει το ΔΝΤ, η ΕΕ και το ΠΑΣΟΚ, με τη συναίνεση του αστικού μπλοκ εξουσίας. Και όλα αυτά με επιβολή κατάστασης πολιορκίας κατά του «εχθρού λαού».Σε αυτές τις συνθήκες το σκύψιμο του κεφαλιού σημαίνει κόψιμο! Όποιος δεν μοιραστεί τον αγώνα θα μοιραστεί την ήττα.