Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Εμείς έχουμε τη δύναμη. Εμείς θα τους ανατρέψουμε! ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ 48ωρη απεργία 6 και 7 Νοέμβρη !


Εργαζόμενοι-εργαζόμενες, άνεργοι-άνεργες, νέοι-νέες,



ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ 48ωρη απεργία 6 και 7 Νοέμβρη
Την ΤΡΙΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ στις 10.30πμ στην Ομόνοια
Την ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ στις 5.00μμ στην Ομόμοια
Τίποτα δεν τελείωσε αν δεν πούμε εμείς την τελευταία λέξη!
Εμείς έχουμε τη δύναμη. Εμείς θα τους ανατρέψουμε!
Να μη χαθεί ούτε ένα λεπτό!

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΓΚΡΟΥΟΝΤΑΙ ΠΙΑ .Του Γιώργου Δελαστίκ.


Του Γ.ΔΕΛΑΣΤΙΚ*

Eξέπληξε προφανώς τη διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης η θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η απόφασή της να κόψει εντελώς τους δημοσιογράφους Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένα Κατσίμη από την καθημερινή ενημερωτική εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση». Δεν της ήταν προδήλως αρκετό ότι ήδη από τον Σεπτέμβρη είχε ακρωτηριάσει την εκπομπή τους κατά το δίωρο 8 με 10 το πρωί, παρά την υψηλή και άκρως ασυνήθιστη για κρατικό κανάλι τηλεθέασή της.

«Φασισμός: Ο πιο ωμός, ο πιο καταπιεστικός, ο πιο θρασύς, ο πιο δόλιος καπιταλισμός» (Μπ. Μπρεχτ)


«Εμείς ήμασταν το καθεστώς εκείνο το οποίο εμείς εκφράζουμε ιδεολογικά, το καθεστώς της 4ης Αυγούστου του Ιωάννη Μεταξά».
(Ν. Μιχαλολιάκος, ΣΚΑΪ, 24/10/2012).


*
Θυμίζουμε:
*
1) Ο Μεταξάς ήταν αυτός που το 1936, λίγους μήνες πριν κηρύξει επίσημα τη φασιστική δικτατορία, είχε διοριστεί πρωθυπουργός από τον βασιλιά Γεώργιο και είχε λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης όλων των αστικών κομμάτων, αν και το Γενάρη του ίδιου χρόνου στις εκλογές που είχαν προηγηθεί είχε λάβει μόλις 50.000 ψήφους και κατείχε μόλις 7 έδρες στη Βουλή.

Εικόνα διάλυσης στο ΠΑ.ΣΟ.Κ ...που έχει απομείνει.


Σε τεράστια αναταραχή βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ, μετά την …απείθαρχη στάση 15 βουλευτών απέναντι στην κομματική ʽγραμμήʼ, παρά το επτάωρο ʽμασάζʼ χθες στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

Σε μία προσπάθεια να …σώσει οτιδήποτε αν σώζεται, ή κατά άλλους να πάει σε εσωτερικό ξεκαθάρισμα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος καλεί εκτάκτως και πάλι την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ στις επτάμιση το απόγευμα, με τη συνεδρίαση μάλιστα να μεταδίδεται από το Web TV του ΠΑΣΟΚ, ώστε το μήνυμα να φτάσει ʽέξωʼ παρά την απεργία των δημοσιογράφων.

Συντριβή ή ξεσηκωμός ! Του Νίκου Μπογιόπουλου.


Συντριβή ή ξεσηκωμός!

Ξεκίνησαν με το «Μνημόνιο ή χρεοκοπία» και έφεραν τη χρεοκοπία εκατομμυρίων ανθρώπων του λαού.
Απείλησαν «Μεσοπρόθεσμο ή τανκς» και έφεραν δοτούς πρωθυπουργούς, καταστολή, αυταρχισμό, διώξεις, λογοκρισία και εκφασισμό.
Συνέχισαν με το δεύτερο «Μνημόνιο ή χάος» και έφεραν το χάος της αδιανόητης ανεργίας, των συσσιτίων, των ληγμένων τροφίμων.

Στη Βουλή σήμερα η Πρόταση Νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση των μνημονίων

             Στη Βουλή σήμερα η Πρόταση Νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση των μνημονίων


Στην Επιτροπή Οικονομικών υποθέσεων της Βουλής συζητιέται σήμερα Τετάρτη η Πρόταση Νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση των Μνημονίων και των Δανειακών Συμβάσεων, που ψήφισαν στη Βουλή η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αρχικά και η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ στη συνέχεια, με την ευθύνη που αναλογεί και στο ΛΑ.Ο.Σ.